Amnezia la olteni

(nota redacției: text pe care l-am primit de la Claudiu, un fan al Științei emigrat în Franța de multă vreme care ne-a rugat să nu-i dăm numele complet)

i-am-oltean-and-i-can-t-keep-calm-by-natureE o boală a românului, în general, dar în Oltenia, mai ales la fotbal, uitarea se manifestă furtunos. Față de amnezia națională, cea oltenească e de scurtă durată. La vot, de exemplu, românul uită de la an la an cine l-a furat. La fotbal, olteanul contestă în etapa a doua ce a apreciat în prima. Ovidiu Stîngă și Gabi Balint jucau chinuit, dar câștigau. Nu era bine. Lipsea spectacolul. Suporterii spuneau că ar prefera un egal spectaculos sau o înfrângere scoasă din ambiție, cu sufletul, decât un 1-0 cu jumătate de șut pe poartă.

Jerry Gane joacă ofensiv. Echipa gândită de el atacă și are ocazii. Atitudinea și spectacolul sunt superioare față de ce-a fost anul trecut, chiar dacă pe tabelă, deocamdată, se punctează mai greu. Dar nu e bine nici așa. După două etape, cu jucători care nu au petrecut nici două luni împreună, noul deziderat al publicului, fără de care nu poate fi liniște, este ca echipa să joace frumos și să câștige. Cum unde? Cu Steaua, în Ghencea. Să presupunem că se va întâmpla să batem în cinci etape la rând. Nici atunci nu va fi bine. Se vor găsi destui să conteste valoarea adversarilor. „Bă, parcă mai frumos era când te chinuiai să bați. M-am plictisit de goluri din foarfecă și meciuri în care dăm câte 3-4 goluri. Nici mai vin la stadion, că mă enervez.”

Poate de asta e fermecător fotbalul la olteni, deși nu e deloc productiv s-o iei de la capăt de fiecare dată. Pentru a trece la nivelul următor, important este să ținem minte ce vrem.

 

2 comentarii la articolul Amnezia la olteni

  1. Alex_craiova1982 spune:

    Bai Claudiule, tu la ce meciuri de-ale Craiovei te-ai uitat pana acum? Ce ocazii, ce atitudine, ce spectacol???? Ocazii nu am avut decat cu pandurii! Aseara steaua nici nu s-a fortat cu noi si ne-a dat 3! Fii realist ba baiatule si nu mai scrie texte d-astea sub efectul halucinogenelor! Eu sunt unul care inca nu il contesta pe Gane dar ceea ce face el ca antrenor in timpul meciurilor lasa de dorit! Exemple? Cu rapidul nu face a treia schimbare! Cu steaua baga atacantii in min 85 la 2:0!!! Hai… Te-am pupat! Poate ne vedem pe stadion vreodata ca nici eu nu locuiesc in Romania! Pana atunci…. Fortza Stiinta!!!

  2. Maximus spune:

    Domnul Claudiu, doua aspecte: cu Rapidul luat dupa plaja nu s-a jucat bine, iar scuzele ca avem ocazii dar pierdem sunt penibile!! Nu l-am auzit pe Scolari scotand asa ineptii dupa ce l-au zdrobit Ger si Hol, chit ca avusese posesie superioara, ocazii, cornere, etc..Fotbalul modern se joaca pe aparare beton, mijloc puternic, apoi, daca-ti permiti,ai bani si jucatori, mai dai si o caruta de goluri, gen Bayern, Real, United. Daca esti amarastean, macar ai disciplina tactica, iei greu gol, vezi Costa Rica, daca tot dam exemple de la Mondial. Steaua s- distrat cu noi, a avut antrenament, daca ne dadeau aia golul valabil din min 9, mai bagau si ei 2-3. Si eu sunt pentru continuitate, dar continuitatea valorii. Jerry nu a facut nimic ca anttenor, suporterii nu au crezut in el, iar rezultayele sunt pe masura. Orice meci cu el reprezinta timp pierdut, bani aruncati de catre actionari, pierderi financiare, distrugerea brandului,fiindca, la urm aurmelor,rezultatul conteaza,intra sau nu cotofana in ate, ca sa folosi, expresii de pe Central!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER