Andrei Ivan, viitorul Oblemenco

Pe scaunul de lângă mine, Andrei Ivan bate din picior în avion, cu căștile Beats by Dr. Dre, de fotbalist. Îl aud murmurând: ”Cântați și voi, cântați cu noi!”. Vede că sunt atent și își dă căștile jos: ”îmi place imnul, îl ascult mereu când sunt pe drum”.

ivanAndrei Ivan e pe drum des. După cantonamentul în Antalya, unde a fost cu lotul mare al Universității, mai stă o zi în București, după care pleacă în Serbia cu Naționala under-17, pentru un amical înaintea ultimei grupe preliminare pentru Euro. Ivan e doar ”fost” căpitan al Naționalei de juniori under 17, după cum chiar el recunoaște. I-a fost luată banderola după o prostioară în cantonament cu care l-a prins Ștefan Preda, antrenorul cu portarii. Juca rummy după ora de stingere. Chiar și fără banderolă, însă, Ivan este unul dintre cei mai promițători fotbaliști români. Are 1,85 la cei 17 ani abia împliniți, în ianuarie, și visează să fie vârf legendar la Craiova. Îl admiră pe Curelea și își propune să-l înlocuiască pe acesta, la un moment dat, în postura de titular de neclintit în atacul Științei. Fanii speră, însă, că va fi chiar și mai mult de atât. De ce nu viitorul Oblemenco?

”Dacă nu eram plecat cu lotul sigur mă băga și pe mine câteva minute la turneul de sâmbătă”, spune Ivan încrezător, dar și puțin supărat, vorbind despre cupa Ion Oblemenco, triunghiularul care se va disputa pe 22 februarie la Craiova.

Născut la Târgoviște și crescut la școala de fotbal de peste gard de Oltenia, din Pitești, Andrei e foarte bucuros că a ajuns la Universitatea. ”S-au dat bani mulți pe mine pentru un junior, patronii de aici sunt excepționali și sper să le confirm încrederea lor și antrenorilor.” Andrei Ivan a costat 100.000 de euro și a semnat pe 2 ani și jumătate. Craiova i l-a suflat de sub nas lui Norwich, club care tocmai a stabilit un record cheltuind 8,5 milioane de lire pe Ricky van Wolfswinkel, super-vârful olandez al lui Sporting Lisabona.

Pentru Ivan, puști cu certe calități, urmează cea mai grea perioadă din carieră. Dacă reușește să stea departe de tentații și cât mai aproape de fotbal, dar și de școală, putem vorbi despre viitorul vârf al Naționalei și, poate, despre o legendă a Craiovei pe cale să se întâmple; o poveste frumoasă care tocmai își trăiește începuturile. Cine știe, poate peste 30 de ani voi povesti cu mândrie prietenilor și cititorilor, ca un nea Vanea ceva mai puțin talentat, că într-o seară de iarnă, de nici nu mai știu când, să fi fost, parcă, 2014, l-am auzit pe marele Andrei Ivan, pe atunci un puști care nu știa multe despre viață, murmurând imnul Craiovei lângă mine, într-un avion care ne ducea spre casă.

Andrei Manțog

2 comentarii la articolul Andrei Ivan, viitorul Oblemenco

  1. ipsilante spune:

    Oblemenco a fost unic! Andrei Ivan poate deveni Andrei Ivan si sa-l depaseasca pe legendarul tunar al Stiintei. Nu are nevoie de comparatii… cu x sau y. Are nevoie de creier, vointa si munca. Multa nunca… Apoi pot veni si succesele… Bafta Andre si spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER