Anul trecut pe vremea asta renășteam definitiv. Acum să redevenim o forță!

Mai e o săptămână din actuala ediție de Liga I și Universitatea va termina aproape sigur între primele 5 poziții (cu puțină concentrare și noroc, chiar pe 3). Cum temerile noastre de la începutul acestui sezon se îndreptau mai degrabă spre cele 6 locuri direct retrogradabile din acest an, putem să ne declarăm măcar liniștiți, dacă nu chiar mulțumiți, cu acest final de sezon, și să ne permitem gândurile să zboare la finalul celui precedent.

Săptămâna 22-29 mai de anul trecut a fost poate cea mai bună a Științei în Liga a II-a. A început cu o victorie categorică și spectaculoasă la Bistrița: 3-1, cu două goluri foarte frumoase marcate de Ganea și Velcovici, după care a urmat deja clasicul Universitatea – ASA, pe Oblemenco. Cu 11.000 de oameni în tribune (la un meci de ligă secundă transmis în direct pe TVR!), avea să fie după-amiaza lui Ivan. Aruncat de Balint în primul 11, puștiul Craiovei face un ”un-doi” de clasă cu Curelea și finalizează superb, cu șpițul, în plasa laterală a lui Stăncioiu. Bucuria de la gol a lui Ivan a intrat și ea în istorie, devenind una dintre imaginile cele mai spectaculoase ale sezonului trecut:

coperta-ivan-header

Și, dacă tot a venit vorba de fotografii dătătoare de emoții, cu la fel de multă nostalgie și plăcere ne amintim pozele cu cele două tribune aproape pline de la partida cu Târgu Mureș, dar și pe aceea cu bucuria din vestiar de după meciul de la Bistrița:

t22

t1

tociu-si-ganea

A trecut un an de atunci și am ajuns, deja, în (sau mai degrabă pe) locuri pe care nici nu îndrăzneam să le visăm. Cum spuneam și într-un text anterior, se pot spune multe despre greșelile făcute de Craiova din acești doi ani, dar în același timp nu se poate contesta un fapt: că, de la reînființarea Clublui Sportiv până în prezent, Universitatea a progresat constant, fără să se uite o clipă înapoi și fără să-i facă pe fani să regrete că i-au reacordat (pentru a câta oară) încrederea și dragostea lor.

Pentru viitor, nici nu vedem altă cale: trebuie să fim sus, tot mai sus, până când vom ajunge din nou acolo unde simțim cu toții că merităm (și de data asta și putem) să fim: pe primul loc.

 

6 comentarii la articolul Anul trecut pe vremea asta renășteam definitiv. Acum să redevenim o forță!

 1. tesio spune:

  Ma ingras cand citesc astfel de articole si cand imi amintesc de astea..BRAVO, BAIETII!!

 2. al batran spune:

  Vad ca se castiga pe la TAS! Vestea despre participarea CSU in E.L. cand vine? Sau nici nu s-a inaintat recurs ?!?

 3. al batran spune:

  Vad ca se castiga pe la TAS! Vestea despre participarea CSU in E.L. cand vine? Sau nici nu s-a inaintat recurs ?!?

 4. Maximus spune:

  Al Batran, the crezi ca Felix face recurs la TAS? Eu no cred!
  Macao sa terminal pe 4, ca e o differenta de 200 de mii de euro pentru fiecare loc in sus, intre loci role 4 si 6 sunt peste 400 de mii de euro, 4 salariii de jucatori buni pentru campionatul urmator!

 5. ipsilante spune:

  Bine ca Felix nu a mai cheltuit banii aiurea, pe la TAS! La jegul de fotbal practicat si rezultatele catastrofale din acest final de campionat, locul 7 scrie pe noi! Si asta pe bune! Astept cu emotii sa vedem cite boabe ne vor administra cei de la CFR, pe Extensiv! Sint in mare forma… Iesenii au primit 3, desi trupa lui Napoli, altfel mediocra, chiar joaca fotbal. Elegant era sa fi plecat deja in concediu… Un 0-3, la masa verde, era mai onorabil, decit un 0-3, 0-4, 0-5 pe teren, cu umilintele aferente… Oricum, ADUNATURA celor doi „mari antrenori” este de ceva timp, in vacanta… Sper ca Felix & Co sa le faca bucuria, sa-i trimita pe cati mai Multi, in VACANTA DEFINITIVA, cu antrenori cu tot! FORZA STIINTA!

  • Maximus spune:

   Uite ca nu puem cadea pe 7:) Astra batu cainii jigodosi in Groapa! In schimb s-a pus presiune pe CFR Cluj in lupta ptr locul 3! Clujul are nevoie de egal ca sa termine pe 3, deci ne bat!::)) Asta daca nu trezesc Sandi si Sorinaccio autobaza si facem vre-o minune de joc!!

   Oricum nu am terminat pe loc mai bun de 6 de pe vremea Sprancenatului, inca o dovada a grozaviilor vremilor boovene!!

   Felix trasase ca obiectiv lcurile 6-9! Asta e cand visezi jos, vis de echipa mic, cu felixi lunecosi la conducere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER