Bălgrădean: ”Cea mai frumoasă săptămână din viața mea de până acum, dar la anul…”

După o toamnă și o primăvară aproape perfecte la Știința, Cristian Bălgrădean se pregătește să bifeze a doua sa prezență în echipa națională. Totul merge bine pentru Pufi de la venirea la Craiova: a devenit titular incontestabil între buturi și a avut câteva prestații fenomenale, totul culminând, săptămâna trecută, cu apărarea unei lovituri de la 11 m la Ploiești, la scorul de 2-1 pentru echipa sa. Aproape în același timp, i se năștea și primul copil. A urmat un clean sheet cu Astra și convocarea la lot pentru meciul cu Feroe. De notat că, în toamnă, la venirea la Craiova, am făcut un prim interviu cu Cristi în care a spus că, după părerea lui, echipa va ajunge pe loc de cupele europene. Mulți au râs atunci, pentru că Universitatea era pe ultimul loc, cu un golaveraj dezastruos. Dar Pufi a avut dreptate să fie optimist. Acum, privind retrospectiv, vedem că lungul șir de succese se confundă, practic, cu apariția lui în poartă.

Balgradean_DeclaAi avut o săptămână fantastică: ți s-a născut fetița, ai adus victoria cu Petrolul și ai fost convocat la Națională. Se mai putea întâmpla ceva ca să fie mai bună de-atât?
Vă daţi seama, a fost cea mai frumoasă săptămână din viaţa mea. În primul rând pentru că mi s-a născut fetiţa, bucurie mai mare nu am avut până acum. Cât priveşte victoria cu Petrolul nu eu am adus-o, ci întreaga echipă. Am contribuit şi eu, e adevărat. A fost şi ziua mea, iar convocarea a venit cum nu se poate mai bine. Acum, important este să şi joc. Cred că o săptămână și mai frumoasă va fi în martie 2016, când fata mea va împlini un an, Naționala va fi calificată la turneul final din Franța, iar Universitatea Craiova în primăvara europeană.

În anii 80, Naţionala se contura pe nucleul Ştiinţei. Ce alți coechipieri de la Universitatea ar fi meritat să fie convocați, pentru meciul cu Feroe?
După mine, i-aş chema pe toţi pentru ceea ce au realizat până acum în acest sezon. 17 meciuri fără înfrângere, e uluitor, așa ceva nu se poate întâmpla în lipsa valorii individuale. Am niște coechipieri fantastici și e doar o chestiune de timp până când toată lumea va înțelege de ce sunt în stare. Pas cu pas, se poate întâmpla din nou; putem reclădi Naționala pe scheletul Craiovei.

Ce sfat ai primit de la Silviu Lung sau de la Emil Săndoi şi Sorin Cârţu înainte să pleci la Naţională?
Nu am apucat să vorbesc cu ei, pentru că abia aseară, la 10 şi jumătate, am aflat că am fost selecţionat. Probabil îmi vor spune să-mi fac treaba ca de obicei și să-i fac pe oltenii mei mândri de mine.

Am observat că mereu îl cauți pe Bawab cu degajările, la auturile de poartă. De ce? Și cui o să-i mai degajezi la Națională?
Hahaha, da, e o tactică a noastră, pentru că Bawab protejează bine mingea și face niște stopuri, vorba domnului Cârțu, de zici că e mingea spartă. La lot, mai întâi să joc, apoi mai văd eu cui pasez. Probabil lui Bogdan mai mult (râde).

Este penaltiul cu Petrolul cel mai important penalti apărat din carieră?
Am avut mai multe momente de inspiraţie de acest fel de-a lungul carierei, dar penaltiul parat în meciul cu Petrolul este printre cele mai importante, într-adevăr. De până acum, bineînțeles. Abia aștept penaltiurile care îl vor face pe cel cu Petrolul să pară neimportant, în comparație.

Un comentariu la articolul Bălgrădean: ”Cea mai frumoasă săptămână din viața mea de până acum, dar la anul…”

  1. Cosmin spune:

    Felicitari Puffy, esti un portar cu care ne mandrim!! Sper sa ramai alaturi de noi cat mai mult timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER