Care au fost cele mai interesante coregrafii şi mesaje din sezonul trecut ale suporterilor Ştiinţei?

Universitatea – Pandurii – Circa 15.000 de spectatori pe stadion la revenirea Universităţii în Liga I, care a fost salutată cu mesajul: ”Un vis ce le întrece pe toate: tot stadionul cântând din nou, cu Ştiincraiova petrolul
ţa până la moarte!”.

Universitatea – Petrolul – Aproximativ 15.000 de suporteri în tribune, în pofida startului de sezon modest al echipei. În peluză, o coregrafie înfăţişând coperţile cărţilor scrise de-a lungul timpului despre Universitatea Craiova şi „Ion Oblemenco – templul fotbalului – Nimeni nu poate şterge istoria scrisă aici”.

Dinamo – Universitatea – Deplasarea cea mai aşteptată de fanii olteni a adus peste 200 de suporteri alb-albaştri în Ştefan cel Mare. O coregrafie specială a „câinilor” pentru Hâldan, cu lampioane, a găsit răspuns şi în galeria Ştiinţei, care dinamo caiovaa afişat o coregrafie originală. Una cu zeci de bannere pe care erau desenate clădirile reprezentative din Craiova, iar mesajul aferent era sugestiv: „Echipa noastră – oraşul nostru”. De asemenea, fanii au arborat mesajul: „Credinţa noastră nu depinde de falşi patroni, pasiunea pentru Ştiinţa nu se privatizează, 1948 – anul din care Clubul Sportiv datează”.

Universitatea – FC Botoşani – Un banner dedicat lui Nicuşor Bancu a acoperit aproape întreaga peluză: „Bancu, fii tare, leii rămân mereu în picioare!”.

Universitatea – Steaua – sferturile Cupei României – La ultimul meci găzduit de „Central” înainte de demolare a fost un adevărat spectacol. „Fanii Craiovei libere”, aşa cum s-au autointitulat, au afişat în Peluza Nord cele patru steme ale Universităţii Craiova şi mesajul „Istoria Craiovei a fost scrisă de eroi…şi toţi sunt aici cu noi”. Ideea a fost preluată şicv steaua de club, care a arborat la toate meciurile din retur, pe „Extensiv”, cele 4 sigle legendare ale Ştiinţei. A doua coregrafie de efect a fost cea a grupării Sezione Ultra, cu prilejul a 14 ani de la înfiinţare şi a conţinut o pânză orizontală în culorile alb-albastru-negru, cu simbolul brigăzii în mijloc, iar pe gard mesajul „De 14 ani pe baricade, Craiova, luptând pentru tine”. De asemenea, clubul a contribuit la sărbătoare, organizând un spectaculos foc de artificii, pe ritmule imnului Ştiinţei, interpretat de Andrei Păunescu şi Gică Craioveanu, dar şi o coregrafie la tribuna a doua, acolo unde fanii au improvizat o coregrafie de efect cu telefoanele mobile.

Universitatea Craiova – Steaua – Ştiinţa joacă două meciuri la rând pe teren propriu cu casa închisă, ambele cu Steausteauaa, dar de la 25.000 de fani pe „Central” a trecut la 6.000 de suporteri, câţi au încăput pe „Extensiv”. „Sezione Ultra” a celebrat derby-ul cu o coregrafie cu steaguri alb-albastre şi negre, alături de mesajul „Într-un ocean de venin, Ştiinţa ne face să plutim”. Pe colţurile arenei, În spaţiile libere dintre sectoare au fost amplasate pânze enorme cu toate stemele din istoria Universităţii Craiova, dar şi fotografii cu jucătorii actuali.

Viitorul – Universitatea – O imagine „a renaşterii” pe arena din Chiajna, cu un suporter de vârsta a treia înmânându-i un steag al Ştiviitorulinţei unui puşti care învaţă să ţină cu Ştiinţa. Peste 100 de fani au transformat „Ziua femeii” în „ziua echipei” şi au fost prezenţi la meci, afişând şi un mesaj: „Când cei ce nu cunosc istoria sunt promovaţi, iar moda peste tot domină clipa, sunt mândru că am fost aici de la început, Craiova mea şi-a regăsit echipa”.

Petrolul – Universitatea – Peste 100 de suporteri a avut Ştiinţa pe „Ilie Oană”, chiar dacă meciul s-a jucat în timpul săptămânii. La sosirea pe stadion, galeria olteană a afişat mesajul: „Dincolo de rivalitate şi orice război, Petrolul nu moare, craiova e cu voi”. Impresionant momentul de la final, când a răsunat în arena „lupilor” imnul Ştiinţei, pe fondul victoriei alb-albaştrilor.

 Universitatea – Dinamo – cum a fost reflectată prestaţia fanilor în Maxima Sport – „Craiova a demonstrat încă o dată că derby-ul cu Dinamo este cel pe care-l aşteaptă cu sufletul la gură. Coregrafia Sezione Ultra a fost una deosebită, cu plăcuţe alb-albastre desfăşurate orizontal şi cu o pânză imensă în centru pe care era desenat leul, simbolul Ştiinţei, de care fanii sunt atât de mândri. Mesajul care însoţea coregrafia: „Un simbol, un meci, o istorie în spate”. În acelaşi timp, spectatorii de la tribuna a doua au fluturat mii de steguleţe alb-albastre, iar fanii de la tribuna I au ridicat plăcuţe cu stema în dungi şi mesajul „Renaştem împreună”. Pe parcursulcraiova - dinamo jocului, din peluza galeriei au apărut diverse mesaje. Unul decreta: „După un sfert de secol pe stadioane, ani mulţi presăraţi cu sacrificii şi suferinţă, în care niciodată nu ne-am abandonat valorile şi nu ne-am părăsit credinţa, ne spuneţi voi care-i Ştiinţa?” Nici moda promovată aberant pe stadioane de unele grupări de suporteri din „Groapă” nu a scăpat netaxată: „Veniţi la stadion în cămăşuţe, sunteţi la meci, nu pe catwalk, la nuntă sau într-un club de fiţe”. Un alt banner se referea la originea deloc demnă de mândrie a clubului din Ştefan cel Mare, într-o paralelă cu Ştiinţa, echipa revenită la clubul-mamă: „Noi redevenim Craiova Maxima, voi rămâneţi clona lui Dinamo Moscova”. Legăturile cunoscute în peisajul ultras şi nu numai ale Peluzei Cătălin Hâldan cu conducerea clubului din Ştefan cel Mare şi avantajele pe care fanii le-au dobândit constant de la patroni au fost sancţionate de suporterii olteni: „Afaceri cu clubul, chioşcuri pe stadion, integritate zero, ultraşi de carton”. În sfârşit, după ce din partea clubului din Bănie a apărut o reacţie oficială explicită şi argumentată la adresa comentariului lui Ovidiu Ioaniţoaia de la gsp, fanii au fost mai duri cu ziaristul, căruia i-au dedicat un mesaj: „Ioaniţoaia, şulfă bătrână”.

 Rapid – Universitatea – Ultimul derby al sezonulrapid craiovaui a fost savurat de fani, care şi-au văzut încă o dată rivala retrogradată după un meci cu Ştiinţa. Pe lângă ironiile strecurate în diverse scandări la adresa giuleştenilor, fanii din Bănie au afişat şi un banner de solidaritate cu Gabriel Cotabiţă: „Luptă Cotabiţă, fiu al Craiovei!”

2 comentarii la articolul Care au fost cele mai interesante coregrafii şi mesaje din sezonul trecut ale suporterilor Ştiinţei?

  1. ipsilante spune:

    Suporterii si-au cam facut „treaba”… Din pacate, Stiinta a facut, in general, rezultate bune, fara ca acestea sa rezulte si dintr-un SPECTACOL FOTBALISTIC, pe masura. Asta a facut ca nr. de spectatori din tribune sa scada drastic, spre finalul sezonului. Ce este mai socant: nici „marele” Felix si nici cei doi antrenori nu afiseaza vreo „apasare” determinata de acest fapt. Nu m-ar mira ca, in nota obijnuita, acestia sa inceapa cu criticile acide la adresa suporterilor NERECUNOSCATORI, care nu sint „la bine si la greu” linga echipa, sa ingurgiteze cuminti, pilula amara a unei caricaturi de fotbal pe care cei doi, fosti mari fotbalisti, l-au implementat la Stiinta! Daca vor merge pe aceeasi linie, probabil ca „goliciunea” de pe Extensiv se va muta si pe noua arena, iar suporterii se vor reorienta spre alte sporturi… Oare asta se doreste? Daca ar fi asa, ar fi mare pacat si de eforturile Primariei, de a construi un nou stadion, ultramodern, si de sperantele fanilor olteni, in a vedea fotbalul craiovean renascind. FORZA STIINTA!

  2. mealcu spune:

    frumos.
    hai ceva frumos si despre PROGRAMELE DE MECI.
    multumim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER