Cine e SC Bacău, adversara Științei din șaisprezecimile Cupei

Universitatea va juca împotriva echipei de Liga a II-a, SC Bacău, în șaisprezecimile Cupei României. Unul dintre cei mai importanți jucători ai băcăuanilor este Andrei Pavel. Nu fostul tenismen, ci un nemțean ce joacă mijlocaș dreapta, în vârstă de 23 de ani.

DSC_0035

Așa arată tribuna a doua a Stadionului Letea, din Bacău, modernizat în vara lui 2012.

Impresariat în trecut de Giovani Becali, Andrei Pavel a jucat și în Liga I, la Ceahlăul Piatra Neamț. În prima divizie, acesta a reușit trei goluri, în 28 de partide. Evaluat la 250 de mii de euro de Transfermarkt, Pavel este al doilea cel mai valoros jucător din lotul Bacăului, după Bogdan Miron, un portar cotat la 350 de mii de euro. Acesta a apărat și în Divizia A, în 81 de jocuri, la Jiul Petroșani, Astra Ploiești, Voința Sibiu și Ceahlăul Piatra Neamț. Întreg lotul Bacăului valoarează 2,73 milioane de euro, cu 730 de mii mai mult decât Bălgrădean, căpitanul Craiovei.

Piatra Neamț ar putea găzdui meciul

Calificarea se va decide într-o singură manșă, în perioada 22-24 septembrie, pe terenul băcăuanilor. Întâlnirea ar urma să aibă loc pe Stadionul Letea, unde viitoarea adversară a Științei își dispută meciurile de acasă. Dacă meciul va fi televizat, este posibil ca partida să se joace în afara Bacăului. Cum arena băcăuanilor, de altfel modernizată în urmă cu trei ani, nu are nocturnă, jocul va fi programat pe un stadion din localitatea cea mai apropiată de pe care, din punct de vedere tehnic, se poate vedea la televizor. În cazul de față, Piatra Neamț.

Echipa SC Bacău a fost fondată în 2006, sub numele de Mesagerul Bacău. După două sezoane în Liga a V-a, Mesagerul a promovat în Campionatul Județean, campionat pe care l-a câștigat încă din primul an. În drumul spre Liga a III-a, i-a stat însă în cale un meci de baraj, pierdut la penalty-uri. Până la urmă, moldovenii au avansat în cea de-a treia divizie în 2010, perioadă în care și-au redenumit echipa în Sport Club Bacău. În vara lui 2013, SC Bacău a promovat în liga secundă.

2 comentarii la articolul Cine e SC Bacău, adversara Științei din șaisprezecimile Cupei

  1. Tarabostes spune:

    Craiova mai jucat cu o echipă din Bacău – FC -, în 1991, și a câștigat cu 2-1 în finala Cupei României.
    Adrian Popescu a fost căpitan, iar Cârțu antrenor.
    La final i-am așteptat pe jucători să vină se ne arate cupa la autocar, iar foștii milițieni au sărit cu caii pe noi, generând panică și o busculadă inutilă…

  2. ipsilante spune:

    Ii batem si pe astia de ne rup… Sintem ciuca batilor, egal cu cine jucam, unde jucam si in ce competitie… Perioada mai umilitoare decat asta am trai doar in epoca de rahat: mititelu! FORZA STIINTA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER