Cinste ție, generație 2000! Te așteptăm la anul printre adulți și în curând cu un titlu la seniori!

FRF nu s-ar fi putut face mai mult de râs cu programarea finalelor de la juniori nici dacă-și făcea un scop din asta. ”Cocheta arenă” din Colentina, cum o numea parcă la mișto crainicul stadionului, este de fapt o ghenă. La o oră după prânz, e o ghenă fierbinte chiar, cu câteva zeci de locuri la tribuna oficială fiind practic singurele la umbră de pe întreg stadionul, într-o zi de început de vară în care printre betoanele din urâtul cartier bucureștean se depășeau cu mult 30 de grade la soare. Gazonul a fost și el o glumă proastă. Jucătorii și staff-ul nostru s-au plâns că nu fusese nici tuns, nici tasat înainte de partidă. Valurile făcute de pământul pe care FRF-ul probabil l-ar numi gazon le-au înlocuit pe acelea care ar fi putut fi făcute de public, în cazul unei programări la o oră decentă, pe un stadion decent. Fiți pe pace, nici programarea pe un gazon infect nu a fost întâmplătoare, pentru că se știa că Universitatea este echipa mai combinativă, mai tehnică, cu mai mulți mingicari. Dacă ar fi fost să câștige, Dinamo ar fi putut-o face doar prin intimidare și forță. Nu a fost cazul.

Dinamoviștii au umplut singura peluză, dar au umplut-o cu cetățeni. Ne-am speriat degeaba în ceea ce-i privește, iar decizia suporterilor noștri de a nu face deplasarea a fost dezamăgitoare (singura noastră galerie a fost reprezentată de câțiva copii și juniori ținuți într-un soare puternic, la tribuna a doua). Cât despre contribuția reală la meci a celor 30-40 de membri ai galeriei câinilor, aceasta a venit abia în prelungirile partidei, când i-au ars tricoul fundașului craiovean Vadasis, cu câteva torțe aruncate de la mică distanță, chiar când acesta se pregătea să bată un corner din fața pâlcului de „curajoși”. De ce ai arunca torțe în prelungirile unui meci în care ești condus și trebuie să te grăbești să ajungi la poarta adversă, asta doar imbecilii din PCH pot ști. Noi putem doar să ne gândim ce s-ar fi întâmplat dacă torțele respective i-ar fi nimerit un ochi puștiului nostru, în loc de mâneca (în care, deși poate din poză nu vă dați seama, au făcut o gaură de mărimea unei monede).

”La Craiova ne-a fost mereu greu, succesele sunt mai frumoase așa”, spunea Silvian Cristescu recent, la o emisiune TV. Iar succesul de la juniorii U-17 s-a potrivit descrierii perfect. Primul trofeu câștigat de Universitatea Craiova în ultimii 21 de ani, la fotbal, a fost câștigat împotriva tuturor. FRF-ul a făcut tot ce a putut ca să ne pună bețe în roate, dar tot planul lor de a le face cadou lui Dinamo un trofeu chiar în spatele bulevardului Ștefan cel Mare a eșuat lamentabil atunci când Știința a intrat pe teren.

Spre deosebire de generația de juniori care juca finala de la Berceni tot cu Dinamo, acum 3 ani, cu Ivan în teren, generația 2000 a Craiovei chiar este cea mai bună din țară. Acești copii care vor împlini 18 ani chiar în 2018, anul în care clubul nostru va serba 70 de la înființare, sunt priviți de mulți ca piese de bază într-o echipă a Universității care ar putea repeta performanța câștigării titlului în câțiva ani, dar de data asta la nivel de seniori.

3-2 a fost un scor mincinos, la capătul unui meci dominat categoric de o echipă a Craiovei mai valoroasă, mai sigură pe mijloacele ei și mai matură în toate aspectele jocului. Am condus cu 2-0 și 3-1, am avut un gol anulat și un penalty clar neacordat, și doar două greșeli personale ne-au făcut să primim două goluri din nimic. În afara acelor erori inerente speculate la maximum de dinamoviști, puștii Științei au fost impecabili.

Screciu (care a insistat să joace în ciuda deciziei inițiale a oficialilor noștri de a-l menaja) a fost liderul din teren doar în ceea ce privește determinarea și maturitatea arătate. La nivel de talent, însă, aproape toți coechipierii lui sunt cam la același nivel, dacă nu cumva unii chiar mai sus. Cu excelentul Șerban lângă el (omul meciului, în opinia noastră) și cu la fel de valoroșii Dobre și Calu pe bancă (tot mijlocași centrali și ei), Screciu are concurență serioasă pe post. În sectorul Craiovei chiar s-a făcut gluma că Screciu prinde primul 11 la seniori mai ușor decât îl prinde la juniori 2. Și, la ce probleme au fost la prima echipă pe acest final de campionat, nici măcar nu mai pare glumă.

Fundașul dreapta Nițuică (cu un an mai mic decât coechipierii lui) a fost impecabil, stângaciul Sima, în centrul apărării, la fel. Vadasis și Constantinescu sunt și ei doi fundași care după noi ar putea și mâine juca în prima ligă. Gârbiță e un talent uriaș și a arătat asta la începutul partidei, dar din păcate s-a stins pe parcurs. În banda cealaltă, Albăstroiu a fost și el foarte bun și și-a depășit constant omul direct. Culmea, înocuitorii lor din benzi au arătat chiar și mai bine, atunci când au intrat în repriza a doua. Tîrș a creat multe faze periculoase pe stânga atacului nostru, dând inclusiv o pasă de gol pentru golul anulat pentru ofsaid, iar Ciutică, în banda cealaltă, a marcat chiar golul care la final ne-a adus victoria, așa cum o făcuse și când a intrat în repriza a doua a semifinalei de la Arad. Cât despre Mihăilă și Bobonete nici nu mai trebuie să vă spunem noi: v-o spune chiar FRF-ul, care i-a declarat jucătorii finalei.

Trofeul a fost sărbătorit alături de Aurică Beldeanu (foto, al treilea din dreapta), cel care aducea primul titlu al Craiovei la juniori, în 1969, pe vremea când Ilie Balaci (și el în tribune ieri) avea doar 13 ani. Dar principalul merit îl are, o spun toți, antrenorul Mogoșanu. Acesta a făcut din juniorii Craiovei o echipă generoasă cu fotbalul, ultra ofensivă, care îl face să pară până și pe Mulțescu un antrenor zgârcit cu spectacolul. Puștii Craiovei au o linie de clasament formidabilă în ceea ce privește golurile marcate: 114 goluri în 29 de partide, adică o medie incredibilă de aproape 4 goluri pe meci.  În țară cu siguranță nu veți găsi o echipă (indiferent de nivelul de vârstă) care să fi marcat la fel de mult, iar în lume probabil veți găsi o performanță asemănătoare doar foarte greu.

Știința U17 a arătat suporterilor Craiovei, ieri, că viitorul sună foarte bine oricât ne-ar plăcea nouă să ne victimizăm și să ne plângem de milă. Le mulțumim pentru asta. Iar luni vă așteptăm iarăși pe aici, pentru un interviu pe larg cu Daniel Mogoșanu.

PS – sezonul nu s-a încheiat pentru Universitatea U17, deoarece sâmbăta viitoare ne așteaptă încă un trofeu care trebuie câștigat: supercupa, pentru care ne vom bate tot cu Dinamo.

19 comentarii la articolul Cinste ție, generație 2000! Te așteptăm la anul printre adulți și în curând cu un titlu la seniori!

 1. geo spune:

  Felicitari echipei si antrenorilor. Ma bucur pentru Mogosanu – cred ca e un antrenor bun care merita si poate mai mult. Succes mai departe jucatorilor. Sa ajunga cat mai sus si sa castige si la nivel de seniori.

 2. Doru spune:

  Ce bine ca nu au sărbătorit victoria cu manele si mici la Silviu Bigdan acasă!
  Sau or fi cantat U-2(17) la om în curte?😃

  MP a avut dreptate cand ne-a spus-o, ca-ntre prieteni. Ne-am bătut la titlu si suntem CAMPIONI!😃😃😃😆😆

  Merită subliniată si apreciată munca lui MOGOSANU. Cred ca este un antrenor bun. Este drept, beneficiază de jucători excepționali: Albastroiu( ce nume frumos) Zbona( vom mai auzi de el), Serban(am crezut ca-l vad pe Pintilii), Mihăilă(revelația noului sezon, sper sa nu fiu contaminat de MP-pisme) Ciutica(ce driblinguri fine are! orgasm fotbalistic!😃), Screciu, Tars, Nituica, Constantinescu (este oricând peste Kelici) Sima…

  M-a frapat faptul ca Screciu nu s-a diferențiat de ceilalți, desi a jucat bine. Semn ca avem copii super talentați.

  Abia aștept să-l văd pe nea Marcel făcând aprecieri despre această generație de excepție, in dulcele stil, clasic.
  Dar sper sa lase acasă valiza cu hiperbole, gen „Screciu valorează vreo 10 mil. de euro!”. Asta pentru consumatorii de bere fără alcool😃.

  Asadar, merita să fii suporterul STIINTEI când ai o asemenea echipă la U-17. Semn ca povestea merge mai departe…

  Felicitări,ECHIPEI&ANTRENORILOR&CONDUCATORILOR&PATRONILOR!!!! BRAVO!!!!!

  PS. Sper ca n-am omis pe nimeni! Ah, uitasem, si nouă care ne consumam timpul si nervii pe forum😃

 3. ipsilante spune:

  Performanta aceasta este una de exceptie. Dincolo de ea, trebuie apreciata munca si seriozitatea acestor baieti, a antrenorilor si a omului din umbra, Silviu Bogdan. Nu m-ar deranja daca, in curand, aceste extraordinare talente ar fi antrenate si la echipa mare tot de d-ul Mogosanu. (Ar face uitat fotbalul ofensiv marca Multescu). Sper ca acesti copii minunati si talentati sa castige si supercupa. Ma intrebam de ce FRF, INCORECT si intransigent, a organizat finala in Bucuresti. Am gasit raspunsul. Maestri recunoscuti ai FURACIUNII, latraii au sperat sa-si trimita cu succes scabiile la „deturnat” de talente oltene, spre groapa (de gunoi!) din Stefan cel Mare. Cu promisiuni si ciubucareala au mai exersat in trecut acest „joc” si chiar le-a iesit. Eu sper din tot sufletul, de data asta, s-o dea in gard! Bravo Stiinta U17! Bravo baieti! Voi sunteti viitorul… prezentului!

 4. Andy spune:

  Astept cu nerabdare conferinta de presa cu Devis si MP.Stie cineva cand este programata?

 5. valumi spune:

  🙂 meci bramburit, amețit, cu Mogo nu crești, te descurci doar pe propriile piciorușe. Viitorul sună ca și prezentul. 🙂 🙂 🙂

 6. Bogdan spune:

  Ce ziceti de Miron de la Botosani ca fundas central? Ar merge?

  • Nicu spune:

   Nuuuu. Este foarte slab. Crede-ma, Bogdane!

   • Bogdan spune:

    Doar am zis. Nu l am vazut de foarte multe ori. Asta e..mai cautam!

    • Nicu spune:

     Intamplator, si am jucat pe acest post si cred ca ma pricep càt de càt.
     L-am urmărit special in 2-3 meciuri si este „varză”. Nu are viteză, nu are joc aerian si este usor de depasit.
     L-am văzut, in schimb, pe Constantinescu de la U 17. Nu stie el prea bine cu mingea, dar deposedeaza bine, este foarte prezent in joc, are curaj si atitudine de leader.
     Iti recomand sa revezi meciul cu Dinamo pe Youtube, FRF.
     Numai bine, Bogdan!

 7. Vict spune:

  Se spune ca Ciutica, baiatul care a marcat golul 3 ieri, este discipol boovean. Iar Girbita cica si-ar pune poze cu Gogoasa pe facebook. Conducerea clubului face ceva in aceasta privinta ? Nici macar la noi in curte nu putem face ordine ? Nu se poate explica acestor copii ca la Arad, Cluj si Ploiesti orasele respective au decis cum se face renasterea acelor cluburi – dar totul s-a facut fara groparii de acolo (Martian – Arad, Walter – Cluj, Capra – Ploiesti) ? La Arad, orasul a finantat UTA Batrina Doamna incepind cu 2013, cind decedata FC UTA a groparului Dan Martian era inca in liga 2 – dar suporterii de acolo au imbratisat proiectul orasului, nu SRL-ul unui impostor. Nici in strainatate – vezi Napoli, Ascoli, etc.- renasterile nu se fac cu groparii de acolo. Nu intri in competitie – indiferent de motiv – esti „la revedere”. Craiova trebuia sa-si refondeze clubul incepind din 2011, cind booveanul a pierdut continuitatea refuzind sa-si bage SRL-ul in liga 4, desi avea acest drept sportiv dupa dezafilierea din FRF. Maxima Sport – poate ca ar trebuie sa publici articole despre renasterile fotbalistice din alte orase, sa vada tot olteanul ce se intimpla peste tot in lume : cind groparul nu este in competitie indiferent de motiv, orasul decide cum sa continue traditia fotbalistica. Nicaieri in lume un oras nu asteapta ani de zile pentru ca groparul sa faca rost de bani, sa revina in fotbal.

  • Vict spune:

   Pe 22-23 martie 2017, GSP a preluat aberatiile lui Mititelu ca-si face echipa pe 1 iulie. Ciutica a postat timpenia booveanului si se certa cu fanii Universitatii Craiova care-i reprosau inclinatiile boovene. Asta e meritul conducerii clubului, pentru ca nu face mai nimic sa contracareze minciunile perene ale booveanului, bune de ametit copii fara minte si fara cunoastere a realitati si practicilor in domeniul sportiv.

 8. Nicu spune:

  A discuta, acum, despre „gropar”, este ca atunci cand faci dragoste cu femeia iubită si, in cel mai fierbinte moment, te intreaba:
  -Iubitule, dar noi cand mai zugrăvim apartamentul?

  • Vict spune:

   Pe 22-23 martie 2017, GSP a preluat aberatiile lui Mititelu ca-si face echipa pe 1 iulie. Ciutica a postat timpenia booveanului si se certa cu fanii Universitatii Craiova care-i reprosau inclinatiile boovene. Asta e meritul conducerii clubului, pentru ca nu face mai nimic sa contracareze minciunile perene ale booveanului, bune de ametit copii fara minte si fara cunoastere a realitati si practicilor in domeniul sportiv.

 9. Nicu spune:

  Ce e val, ca valul trece..Sau vine valu si imi ia calu’! Căcat!
  Apă de ploaie!

 10. Njock spune:

  Să se insiste pentru Eric Oliveira. De vis ar putea să îl responsabilizeze. Am crește valoric. Mulți s-ar putea maturiza alături de brazilianul de naționalitate română. Este o variantă serioasă și posibilă. Ar merita șansa asta.

 11. Daniel Popescu spune:

  Daca as juca FIFA Manager, as renunta la 8 jucatori (o parte au si plecat): Mingote, Bucurica, Barthe, Popov, Dumitras, Mazarache,Jazvic, Fajic.
  As aduce 5 jucatori TITULARI, cu salarii in medie de 10.000 euro (pt un superatacant poate fi si 15.000): 2 atacanti, 2 fundasi centrali, 1 fundas dreapta.
  As completa lotul cu cei mai talentati pusti(Vlad,Popescu,Screciu,Burlacu, Draghici,Birzan,Petre, Manea, Markovic etc).Nu as avea nevoie de dublura pt Briceag, in caz de ceva Bancu joaca f bine si fundas stanga. L-as lasa pe Dimitrov pe banca.Daca nu primesc 3 milioane, l-as mai tine un an pe Ivan, alaturi de Baluta si Bancu in spatele atacantului.
  Ca si buget de salarii, tot acolo iesi. Decat sa platesti 2 gloabe, mai bine platesti un pur-sange, de la care au si manjii ce invata.
  Dar pt ca nu sunt la FIFA Manager, nu pot decat sa imi rod unghiile si sa privesc cum MP, dupa ce a renuntat la Multescu, o sa il reconfirme pe Mazarache, o sa il dea pe Ivan pe 2 milioane (din care un sfert nu sunt ai nostri) si cum, alaturi de antrenorul lui de vis, o sa aduca jucatori liberi de sarcini din liga a 3-a din italia cu salarii de 4000 de euro, ca sa nu destabilizeze vestiarul. Si asta in toamna, cand o sa vada ce mai ramane liber, la solduri.
  Pai nu? Pai da!

  • ipsilante spune:

   Cam asa a fost pana acum. Sa speram ca nea Marcel s-a desteptat si va „curata” lotul de mediocritati, inlocuindu-le cu 3-4 fotbalisti de calitate. Eu as fi de parere ca ne-ar trebui un om de gol, acolo in careul advers, un mijlocas de creatie care sa ordoneze jocul si doi fundasi centrali de calibru. La fel, mi-as dori continuarea promovarii tinerilor taletati de la U17, U19, etc. FORZA STIINTA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER