Cojocaru, doar un arbitru prost?

La Alexandru Tudor ştii că e vorba de orgoliu, că vrea să iasă în evidenţă, că jucătorii sunt doar elemente colaterale, el e actorul, el e Brad Pitt de România. Şi mai ştii că e stelist, Gigi Becali chiar nu s-a putut abţine să nu-l felicite public în nenumărate rânduri. Şi Haţegan ne-a ciupit, dar e considerat cel mai bun arbitru român. Şi dacă voia să ne defavorizeze, dădea penalty la intrarea lui Băluţă la Nicoară, în prima etapă a returului. Avram e febleţea lui Cârţu.

La Chiajna însă am văzut un arbitru prost. Atât de prost încât nu ştiu dacă e şi corupt. A fost fault clar la golul al doilea al Chiajnei, dar nu numai aici a greşit Cojocaru. În prima repriză a dat fault şi galben lui Vătăjelu pentru că acesta i-a luat faţa unui adversar, într-un duel umăr la umăr efectuat ca în manuale. Atunci s-a observat clar că Adrian Cojocaru nu pricepe fotbalul. Că e un arbitru prost. Toată lumea spune acum că „trebuia să marcăm noi mai devreme şi nu s-ar mai fi ajuns aici”. Ok, am ratat, dar acum s-a inventat sintagma „Ocaziile le răzbună arbitrii?”cojocaru

Mi-am adus aminte unde l-am mai văzut pe Cojocaru. Ne-a arbitrat în Ghencea, la 3-1, când la primul gol nu a dat fault în atac asupra lui Nuno Rocha, la golul doi a dictat un fault inexistent al lui Madson şi Sânmărtean a marcat de la 20 de metri, iar când Rocha egalase, Cojocaru nu a considerat că mingea a depăşit linia porţii. Astea sunt fazele importante, au fost însă alte multe „ciupeli”, sau „ploconeli” ale lui Cojocaru în faţa gazdelor. Şi nici nu a existat presiunea tribunei, meciul jucându-se cu porţile închise. Cojocaru este tipul de arbitru intrat în fotbal pe pile. Este fricos, arbitrează în funcţie de reacţiile băncilor tehnice sau alte spectatorilor. Nu ştie să anticipeze, nu ştie să arbitreze nici după carte, nici în spiritul jocului.

Din păcate, Universitatea nu poate fi arbitrată de craiovenii George Găman şi Sebastian Colţescu. Nu pentru a avea susţinere, aceştia fiind craioveni, ci pentru că sunt cei mai buni din ţară în acest moment. Găman nu mai este doar „fratele lui Valerică”, este considerat de Porumboiu chiar cel mai bun central din acest sezon şi este proprus pentru derby-ul FCSB– ASA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER