Conduse cu 8 goluri la pauză, victorioase cu 6 diferență

Echipa de handbal feminin a Craiovei a învins-o pe Dunărea Brăila cu scorul de 22-16 după ce, la pauză, a fost condusă cu 13-5. Partida face parte din etapa a V-a și s-a jucat în Polivalenta din Bănie.

munteanuÎn debutul meciului, în primele trei minute, fiecare echipă a dat un gol. Până în minutul 10, gazdele nu au mai marcat, iar adversarele au mai înscris de cinci ori, scor 1-6. Pe parcurs, craiovencele au mai redus din diferență. În minutul 24, la 9-5 pentru Brăila, Cristina Florică a primit o pasă de la Eidem peste apărarea oaspetelor, a prins-o de lângă linia de tușă și i-a pasat Irinei Lazarin, care a marcat. Însă, arbitrul a anulat golul dat de Lazarin pe motiv că mingea a fost prinsă în afara suprafeței de joc. După această hotărâre, suporterii au protestat prin fluierături până la pauză. Până la sfârșitul primei părți, jucătoarele lui Roșca nu au mai înscris, iar brăilencele au mai dat patru goluri.

Când a reînceput meciul, spectatorii le-au încurajat pe handbalistele din Bănie cu bătăi din tobe și au strigat: „Cra-io-va, Cra-io-va, Cra-io-va!”. Oltencele au egalat, la 16-16, deși au avut două eliminări consecutive. Acestea au preluat avantajul pe tabelă și au câștigat partida după ce, în repriza a doua, au înscris de 17 ori, iar brăilencele doar de trei ori. În ultima secundă, norvegianca Eidem a dat gol după ce Ionica Munteanu a fost aproape să înscrie din poartă în poartă, dar mingea a lovit bara. Cea mai bună marcatoare a fost Aneta Pîrvuț, a dat opt goluri, iar Ionica Munteanu a apărat două lovituri de la 7 metri.

După cinci etape, SCM este a 7-a în Liga Națională, cu trei victorii și două înfrângeri. Brăila a fost învinsă pentru prima dată în acest sezon și este pe 4, la egalitate cu Baia Mare. Cele două echipe au patru meciuri câștigate și unul pierdut. Pe primele două locuri sunt CSM București și Corona Brașov, care au maximum de puncte.

Următorul meci al Craiovei va fi la Zalău, dumincă la 11:00.

 Denis Șchiopu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER