Craiova învinge la Timişoara şi urcă pe primul loc

SCMU Craiova își continuă marșul în Liga I de baschet, aflându-se la a treia victorie din trei etape. Doar CSM Oradea și Dinamo mai sunt neînvinse în acest început de campionat, acestea urmând însă să joace în etapa a 3-a, la Târgu Mureș, respectiv Pitești. 

scmu craiovaEtapa a treia din Liga Naţională de Baschet Masculin a adus o nouă victorie pentru SCM Universitatea Craiova. De data aceasta, oltenii au reuşit să câştige fără prea mari emoţii în deplasare, în faţa formaţiei BC Timişoara, scor 74 – 63 (pe sferturi: 26 – 10, 20 – 14, 17 – 22, 11 – 17). În faţa unei audienţe consistente, baschetbaliştii olteni au început tare partida şi s-au distanţat la 20 de puncte încă din primele minute de joc, spre stupoarea gazdelor. Atât Bozovic, cât şi Burlacu au continuat să facă spectacol până la final, cei doi înscriind în permanenţă şi reducând astfel şansele bănăţenilor de a mai reveni în meci. Cel mai bun marcator al acestei partide a fost jucătorul echipei din Bănie, Milivoje Bozovic, cu 20 de puncte înscrise, cel care de altfel a încheiat meciul şi în double – double. De partea cealaltă, Dapa a izbutit să înscrie 14 puncte pentru bănăţeni. De menţionat faptul că baschetbaliştii din Craiova au avut parte şi de susţinere în această deplasare lungă, aproximativ cinci suporteri venind special pentru Micic & co.

Cu această a treia victorie consecutivă, băieţii sârbului Popovic se clasează pentru moment pe prima poziţie în clasament, cu şase puncte acumulate, aşteptând şi rezultatele celorlalte meciuri ce se vor disputa în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică. La polul opus şi cu un obiectiv total diferit faţă de cel al oltenilor, BC Timişoara a ajuns la cea de-a treia înfrângere la rând şi se afundă tot mai serios în subsolul clasamentului.

În weekend-ul următor, SCM Universitatea va avea parte de un adevărat test, dar totodată de un meci ce contează foarte mult pentru suporterii craioveni. Pentru etapa a patra, Steaua CSM EximBank se deplasează sâmbătă în Bănie pentru a da piept cu cea mai în formă echipă a campionatului. Meciul din Polivalenta din Craiova va debuta începând cu ora 19:55.

Întregul program pentru etapa a patra este următorul:

CSM „U” Oradea – „U” BT Cluj – Napoca
CSU Atlassib Sibiu – BC Târgu – Mureş
CS Gaz Metan Mediaş – BCM „U” Piteşti
CS Dinamo Bucureşti – CS Energia Târgu – Jiu
SCM Universitatea Craiova – Steaua CSM EximBank

Orele desfăşurării acestor partide vor fi comunicate de către Federaţie în cursul săptămânii viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER