Cu cine mai poate pierde Știința?

Agenții 10-6-0. Cârțu și Săndoi au luat o Cenușăreasă ruptă în fund și au transformat-o într-o prințesă rea, dar frumoasă.

Agenții 10-6-0. Cârțu și Săndoi au luat o Cenușăreasă ruptă în fund și au transformat-o într-o prințesă rea, dar frumoasă.

Dincolo de părerile amatorilor de samba și circ despre jocul închis și urât al Craiovei, Cârțu și Săndoi au reușit ceva excepțional de la venirea Craiova: 16 meciuri consecutive fără înfrângere, record unic în istoria clubului și (e de verificat) probabil și în prima ligă.

Seria este cu atât mai greu de crezut cu cât cei doi au preluat o Craiovă pe care precedenta bancă tehnică o adusese în comă. 1-1 cu Pandurii, 1-3 cu Steaua, 2-2 cu Viitorul, 0-1 cu Gaz Metan, 0-2 cu Petrolul și 0-5 cu Astra erau rezultatele înregistrate de Știința până când C&S au venit să salveze situația. Au urmat 10 victorii și 6 egaluri, timp în care Cârțu și Săndoi au întâlnit aproape toate adversarele din campionat, cu excepția Astrei. Practic, dacă nici sâmbătă nu pierde, Universitatea se poate lăuda că, sub comanda foștilor săi mari jucători, nu a pierdut în fața nici unei contracandidate din Liga I. Lista meciurilor fără înfrângere include partide foarte dificile (cel puțin la momentul la care au avut loc), ca deplasările la Dinamo, CFR Cluj și Petrolul sau partida de pe teren propriu cu campioana en-titre.

Într-un interviu acordat recent, Nuno Rocha arăta care este starea de spirit a vestiarului: ”Nu cred că ne mai bate cineva până la finalul campionatului”, spunea cel mai eficient jucător al Craiovei (5 goluri și 4 pase de gol în 12 meciuri jucate). După prestațiile mai puțin convingătoare din începutul returului, mulți sceptici s-au grăbit să spună că prima înfrângere va veni la Ploiești. N-a fost cazul, Universitatea câștigând în stil de echipă mare, după ce a revenit la conducere în urma golului egalizator al gazdelor.

Cât mai putem continua? Iată ce meciuri mai are de jucat Craiova până la finalul campionatului. Vom nota cu dificil / mediu / ușor gradul de dificultate al partidei, în funcție de teren și adversar:

Universitatea – Astra (sâmbătă, 21 martie, ora 15:30) – dificil, Astra are probabil cel mai bun lot din Liga I, iar echipa a fost reanimată de venirea lui Dorinel Munteanu pe banca tehnică
Oțelul – Universitatea (sâmbătă, 4 aprilie, ora 15:30) – ușor, în condițiile în care Iașiul, Rapidul și chiar Ceahlăul au arătat că pauza competițională n-a trecut degeaba și vor să se salveze, la Galați situația e critică și echipa pare condamnată, alături de CFR Cluj, la liga secundă, sau poate chiar mai rău.
Universitatea – U Cluj (marți, 7 aprilie, ora 17:00) – ușor, U Cluj este, ca și Oțelul, una dintre echipele care par să treacă prin mai multe crize, inclusiv una de formă.
Târgu Mureș – Universitatea (sâmbătă, 11 aprilie, ora 16:30) – dificil, rivalitatea cu echipa din Ardeal se prelungește și în prima ligă. Este foarte posibil ca, la data acestui meci, cele două formații să fie în luptă directă pentru ocuparea locului 2 la finalul campionatului. Avantajul Craiovei este că Mureșul se bazează pe un lot foarte îmbătrânit, Mureșan și N’Doye nepărând capabili să facă față unui final de sezon atât de încărcat.
Universitatea – Dinamo (duminică, 19 aprilie, ora 17:30): mediu. Grație unui management dezastruos, Dinamo pare chinuită în calitate de cobai al lui Negoiță. În plus, presiunea fanilor olteni va fi cu siguranță imensă, probabil prea mare pentru ca tinerii dinamoviști să-i facă față.
Concordia Chiajna – Universitatea: mediu. Chiajna e unul dintre terenurile pe care se câștigă greu în campionat, iar Concordia a demonstrat chiar la Craiova că este un adversar de temut.
Universitatea – FC Brașov: ușor. Că tot vorbeam de management dezastruos, nici Brașovul nu pare să se simtă prea bine la acest nivel.
Botoșani – Universitatea: mediu. Ca și Chiajna, o echipă decentă a campionatului, FC Botoșani și-a arătat totuși limitele în etapele recent încheiate, nepărând capabilă să se bată cu primele 6 echipe ale campionatului.
Universitatea Craiova – CSMS Iași: mediu. Revelația returului, CSMS Iași este o echipă extrem de solidă, sub comanda lui Nicolo Napoli.
Rapid – Universitatea: dificil. Cristi Pustai a resuscitat Rapidul și lotul pare tot mai legat. Aducerea unor jucători emblematici pentru club s-a simțit și la nivel de tribună, fanii vișinii începând să umple din nou peluza și să creeze o atmosferă greu de suportat pentru orice echipă vizitatoare. Mai mult, este extrem de posibil ca, la acea dată, Rapidul să aibă nevoie de puncte ca de aer pentru a rămâne în prima divizie.
Ceahlăul – Universitatea: ușor. Cel mai probabil, Craiova va juca în penultima etapă cu o echipă moldoveană deja retrogradată.
Universitatea – CFR Cluj: ușor. Dacă de Ceahlăul credem că va fi retrogradată în penultima etapă, ne întrebăm dacă CFR-ul o să mai existe, până la ultima.

Așadar, Universitatea Craiova mai are trei hopuri foarte complicate, în drumul către o performanță unică: aceea de a fi neînvinsă 28 de partide consecutive, în prima ligă. Ca de obicei, cel mai greu obstacol e cel care urmează. Sâmbătă, la ora 15:30, ne vedem cu toții în parcul Romanescu, la meci, pentru a fi alături de băieți în partida cu Astra.

Un comentariu la articolul Cu cine mai poate pierde Știința?

  1. tesio spune:

    Sa nu uitam ce a zis Cartu in perioada de pregatire… SA NU NE ARUNCAM CU CAPU` `NAINTE!! Mai e mult pana departe…Sa avem rabdare si sa fim alaturi de echipa si la bine si la greu!! HEI HEI HAI STIINTA!!HEI HEI HAI STIINTA!! HEI HEI HAI STIINTA!! HEI HEI HAI STIINTA!! HEI HEI HAI STIINTA!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER