Cu întăriri, victoria „satelitului” a fost clară, dar conturată în repriza secundă

Pentru prima dată în acest sezon, echipa a doua a Ştiinţei a beneficiat, la meciul cu Măgura Cisnădie, şi de „seniori”, iar victoria a venit firesc, 3-0. Cu Straton, Bancu, Iliev, Herghelegiu, Băluţă şi Mazarache în teren, Daniel Mogoşanu n-a mai fost nevoit să-şi „cravaşeze” elevii, care au cam ştiut ce să facă pentru a câştiga. Nu şi în prima parte a meciului însă, în care diferenţa dintre cele două echipe nu s-a prea observat. Doar un şut din lovitură liberă al lui Băluţă şi o lovitură de cap a lui Herghelegiu au avut alb-albaştrii, repriza fiind echilibrată. Cu Iliev pe post de antrenor-jucător, ghidându-şi permanent coechipierii, juveţii s-au trezit după pauză şi nu le-au mai permis sibienilor să treacă de multe ori centrul terenului. Pe un gazon pe care predominau smocurile de iarbă şi care nu-ţi permitea să pui uşor mingea jos, primele două goluri au venit din faze fixe. După ce în prima repriză a trimis peste zid, spre vinclu, o lovitură liberă, la a doua şansă similară Băluţă a ţintit colţul portarului, care nu a mai avut replică, mingea ajungând în plasa laterală. A fost un sfert de oră prolific pentru Craiova II, care a tranşat meciul. Burlacu a obţinut un penalty după o fază personală şi Herghelegiu a trechipaas de la punctul cu var pe centrul porţii. Măzărache a făcut 3-0 cu o scăriţă, după ce şi-a pus în valoare viteza la o cursă umăr la umăr cu adversarul.

Straton nu a avut ce apăra, doar un şut de la distanţă prilejuit de o gafă a lui Ghincea, Iliev a oferit exemplul personal de sacrificiu tinerilor, cu mai multe alunecări decât restul echipei, Bancu a jucat fundaş stânga şi nu a ieşit în evidenţă, Ciocoteală şi Armăşelu au recuperat bine la mijloc, Băluţă s-a implicat în joc mai puţin decât era cazul, dar când a făcut-o a fost periculos. Petre şi Căle au dezamăgit, în schimb Burlacu, eliminat în prelungiri pentru al doilea galben, a arătat o formă bună. Măzărache şi Hergheligiu au fost rar în joc, mai activ fiind Jurj, intrat pe final.

Daniel Mogoşanu a apelat pentru acest meci la: Straton – Ghincea, Iliev, Drăghici, Bancu – Băluță (79 Căpățână), Armășelu (63 Căle), Ciocoteală, Petre (55 Burlacu) – Hergheligiu (79 Jurj), Măzărache.

Universitatea II strânge 11 puncte din 12 etape, 8 în ultimele patru meciuri, urcă pe locul 10 şi în ultima rundă a turului joacă în deplasare cu liderul ASU Poli Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER