Cu Jovanovic şi Burlacu, echipa de baschet a Craiovei se conturează frumos

Perioada de transferuri a început destul de târziu, dar a început în forţă pentru echipa de baschet a Craiovei, care va fi pregătită din sezonul viitor de sârbul Oliver Popovic. Oficialii din Bănie au reuşit două transferuri răsunătoare pentru campionatul de la noi: sârbo-bosniacul Zlatko Jovanovic, convins de olteni să părăsească după 4 sezoane pe BC Timişoara, unde era idolul tribunelor, şi veteranul Cătălin Burlacu, fostul star al lui Asesoft Ploieşti.

Coordonator de joc, Zlatko Jovanovic are 31 de ani, este unul dintre cei mai scunzi jucători din Liga Naţională, dar asta nu l-a împiedicat deloc să devină în fiecare an coşgeterul şi pasatorul de bază al echipei de pezlatko-1 Bega, în ultimul sezon mediile sale fiind: 16,4 puncte, 5 pase decisive şi eficienţă 15, cu care şi-a dus echipa pe ultimul loc de play-off. La primul sezon în România, Jovanovic a jucat finala campionatului cu BC Timişoara, iar în sezonul trecut a câştigat Cupa României cu trupa antrenată de Dragan Petricevic.

Burlacu promite un sezon special

Cătălin Burlacu are aproape 38 de ani, 2,10 metri şi acum 2 luni a mai câştigat un titlu naţional cu Asesoft Ploieşti, formaţie destrămată în vara aceasta. Pe Asesoft, Burlacu a ajutat-o în sezonul trecut cu mediile: 7.3 puncte, 3,6 recuperări şi o eficienţă 8, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai formaţiei prahovene în finala adjudecată în minimum de meciuri cu Mureşul. Cătălin Burlacu este originar din Iaşi şi se află la final de carieră, după ce a câştigat 11 titluri în ţară şi a jucat şi în străinătate: în Germani6.BASCHET MASCULIN:CSU PLOIESTI-BC TIMISOARA 85-83,PLAY OFF LIGA NATIONALA (13.04.2013)a, la Brandt Hagen, în Estonia, la BC Kalev, și în Italia, pentru Air Avellino.  „Mă bucur că am ocazia de a colabora cu niște oameni dornici de performanță, Craiova este un club serios, îmi doresc să reușim o surpriză plăcută pentru fani. Mă aștept la o Polivalentă plină, care să ne dea energie” a fost prima declaraţie a lui Cătălin Burlacu ca jucător al Craiovei. Burlacu va juca cel mai probabil pe poziţia 4, în locul celui mai iubit jucător al Craiovei din ultimii ani, americanul Travis Bureau.

Micic şi Bozovic continuă în Bănie

SCMU Craiova a reuşit să-i păstreze pe jucătorii sârbi care au impresionat în Polivalentă în sezonul trecut, fundaşul Djordje Micic (32 de ani, 1,95 metri) şi extrema Milivoje Bozovic (30 de ani, 2,10 metri), cel dimicicn urmă fiind cel mai bun marcator şi cel mai bun pasator al echipei din Bănie.

Formaţia din Bănie va miza şi în sezonul viitor pe mezinii Marius Ciotlăuş şi Andrei Damian, pe fundaşul Cătălin Petrişor, care va fi din nou rezerva lui Jovanovic, ca acum doi ani la BC Timişoara. Pe postul de pivot a fost transferat Vlad Negoiţescu (24 de ani, 2.04 metri), tot de la Asesoft, cu puţine minute jucate în campionatul precedent, în care a avut 0,4 puncte şi 0,3 recuperări pe meci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER