Cum vă doriți să arate viitorul Craiovei?

stemaÎn aceste zile par să se poarte negocieri intense pentru viitorul fotbalului craiovean. Deși Mititelu se bate cu pumnul în piept și spune că există o singură Craiovă, e destul de clar că este, ca întotdeauna, pe lângă subiect. Dacă e să existe o singură Craiovă, aceea este CS Universitatea, un club solid și cu investiții serioase care nu poate fi preluat de un altul aflat în pragul falimentului. Dar aceasta este doar părerea noastră. Suntem curioși să aflăm ce vă doriți voi. Votați mai jos și dați și-un share, să avem un eșantion cât mai reprezentativ.

Cum vedeți viitorul apropiat al fotbalului craiovean?

Vezi Rezultatele

Loading ... Loading ...

15 comentarii la articolul Cum vă doriți să arate viitorul Craiovei?

 1. Va rog sa corectati stema cu leul ! spune:

  Domnilor, stema cu leul pe care o prezentati dumneavoastra nu exista in mod oficial ! Stema cu leul propusa in 1983 nu avea scris „FC Universitatea”. Sinteti intr-o mare eroare. Cautati pe internet stema originala din 1983 : era scris doar „Craiova” (Nu „FC Universitatea Craiova”), si stema includea 5 litere U (nu 3 ca in stema prezentata aici). Partea distractiva este ca tabara lui Mititelu prezinta stema dvs. cu leul, ca sa prosteasca pe cei tineri – precum ca FC Universitatea Craiova exista inca din 1983. Stiti foarte bine ca FC Universitatea Craiova a aparut doar in 1991 – ca sectie de fotbal desprinsa din CS. Acea sectie de fotbal a disparut prin radiere in 2002. Fotbal Club U Craiova SA nu are nici o legatura juridica cu acea sectie. Singura sigla cu leul acordata de OSIM familiei Mititelu e aici pe site-ul UEFA (cunoscuta drept sigla cu „leul gras” – singura sigla oficiala, dar care nu e folosita de familia Mititelu, pentru ca e prea urita): http://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=52338/profile/index.html

 2. marius spune:

  hmm greu de dat un raspuns insa tin sa va atrag atentia ca in poza respectiva stema cu leul NU este stema aparuta in 1983 ci este doar o replica a acelei steme. stema originala cu leul NU avea pe frontispiciu „FC/Fotbal Club Universitatea” ci doar numele orasului Craiova scris cu niste fontru foarte frumoase. de fapt nici nu avea cum sa scrie pe stema din 1983 FC sau Fotbal Club deoarece la momentul respectiv aceasta denumire nici macar nu exista ea aparand in 1991.

  in ceea ce priveste un raspuns, chiar nu stiu. da as vrea la CS Universitatea stema cu leul insa varianta ORIGINALA (1983) nu caricaturile inregistrate la OSIM de familia originara din Booveani. si da ar fi bine sa existe o singura Stiinta in Craiova insa in niciun caz FC-ul boovean. daca tot se face o unire (desi nu vad ce ar putea aduce la masa echipa lui ajica decat retrogradari, o dezafiliere si multi ani de chin si mizerie.. dar sa zicem ca si astea fac parte din istoria noastra chiar daca sunt momente neplacute) sa se pastreze numele vechi de Clubul Sportiv Universitatea Craiova (nume purtat de sectia de fotbal din 1966 pana in 1991 cand a fost inventata treaba asta cu FC, Fotbal Club), sa se pastreze colaborarea cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova (clubul ce apartine de ME si Universitatea din Craiova) si in niciun caz si sub nicio forma booveanul si acolitii sai nu mai au ce sa caute nici macar onorific in viata echipei.

  acesta este in mare raspunsul meu la intrebarea dumneavoastra.

 3. Redactia spune:

  ^ Ne-am grabit putin cand am ales poza pentru articol, aveti dreptate referitor la stema cu leul, cea de acum e o gluma a lui Mititelu.

  • val spune:

   de ce nu atrageti atentia celor de la CSUC asupra Stemei…. stema originala din ’83 e mult mai buna decat chitchul lui netoiu si in plus Mitichelul nu o are inregistrata la OSIM…. poate asa scapam de „chel si de cal” fara sa existe o fuziune cu ordinarii astia

  • OK - haideti sa punem stema corecta spune:

   Va multumesc. Va rog sa puneti stema corecta, daca se poate.

 4. marius spune:

  o scurta adaugare! da, stiu ca ceea ce am scris mai sus e o utopie si e aproape imposibil sa se intample. nu sunt nebun si realizez ca aceste conditii pe care le-am scris mai sus au sanse minime sa se realizeze iar in situatia aceasta prefer ca noi sa mergem pe drumul nostru fara sa ne manjim cu morcirla booveana! deci votul meu ar merge spre varianta „Ambele echipe continuă pe drumuri separate, ca și până acum”. d-asta spuneam ca e greu de dat un raspuns. se poate da un raspuns utopic (ca in primul meu mesaj) sau unul realist (din acest mesaj).

  scuze pentru postarile kilometrice insa ma bucur ca in sfarsit, dupa ani buni, pe cineva intereseaza si parerea/parerile suporterilor.

 5. V spune:

  Domnilor, orice solutie de viitor trebuie sa aibe ca fundament actuala asociere la CS, in care insemnele si palmaresul nu apartin unei persoane, ci unei insitutii de drept public – CS Universitatea Craiova (Dupa cite stiu eu, la UTA insemnele si palmaresul apartin unei asociatii a suporterilor, nu unui om de afaceri). Iar daca Mititelu doreste acum conditii egale in oras cu CS, el ar trebui sa doneze siglele si palmaresul pe care il detine unei institutii publice, la fel ca in cazul CS. Trebuie evitat cu orice pret ca in viitor vreun nebun sa se mai considere proprietar pe istoria si insemnele Craiovei. In orice caz, un aranjament de viitor trebuie sa excluda prezenta lui Mititelu si a gastii sale. Omul controleaza si manipuleaza parte din presa de la Bucuresti, are ziar in Craiova – el va milita pentru interesele sale daca e pastrat la un club unit. Solutia ideala e sa primeasca o suma de bani si sa dispara din peisaj.

 6. remember spune:

  Daca schimbati pozitia 1 cu pozitia 3 se vor schimba proportiile ….dar poate voi vreti un anume raspuns ghidat …

 7. Petre C. spune:

  Ambele echipe continuă pe drumuri separate: FCondescU srl repornește din Liga 5 și CS U se duce în Liga 1. Alte variante nu există.

 8. O sugestie pentru gestionarea brandului "Universitatea Craiova" pe viitor spune:

  Pentru a evita ca un om sa se declare proprietar pe viata a traditiei fotbalistice a Craiovei, stemele si palmaresul Craiovei ar trebuie detinut fie de o institutie de drept public (exemplu Clubul Sportiv Universitatea Craiova) fie, de exemplu, de un grup de foste glorii. Cum ar fi ca fostii jucatori ai Universitatii cu cel putin 5 prezente in nationala de seniori sa aibe o asociatie care sa detina toate insemnele si palmaresul ? Daca echipa de management a clubului nu face o treaba buna, asociatia fostelor glorii poate retrage dreptul de nume, sigle si palmares. Este o propunere de evitare pe viitor a situatiei cu „echipa copiilor copiilor mei”; asociatia de suporteri e apa de ploaie – cind acesti suporteri sint doar masa de manevra a mititelului.

 9. mealcu spune:

  stema din articol nu este stema din 1983
  este e copie nefericita a booveanului
  cititi mai jos ce spune cel care a conceput=o
  ce are mititel inscris la OSIM
  este „leul gras” de la ilinca inscrisa pe numele juniorului mititelian
  si una pe care o are acum in piept dar cu numele de „CLUBUL DE FOTBAL UNIVERSITATEA CRAIOVA”
  in link sunt variantele inscrise de familia mititel la OSIM

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=241516142686709&set=p.241516142686709&type=1&theater

  “Nu sunt un fan al fotbalului, dar sunt un suporter al Ştiinţei. În 1983, pe când lucram la Institutul de Proiectări Judeţene (IPJ) Dolj am fost desemnat împreună cu Cristian Ciomu şi Petre Dragu să facem parte din colectivul care trebuia să realizeze o stemă nouă pentru echipa de fotbal, deoarece jucam în cupele europene, unde fanii adversarilor aveau fanioane, mascote, fulare, steaguri sau insigne cu embleme mai complexe decât a noastră. Culorile au rămas cele clasice, alb şi albastru, şi, cum fusesem pe stadion la multe meciuri, mi-am dat seama că stilul agresiv al fotbaliştilor era asemănător cu cel al unor lei care îşi atacă prada. Leului i-am pus într-o lăbuţă o sabie, iar pe cea din spate o sprijinea pe o minge, pentru a face legătura cu fotbalul. Leul a fost înconjurat de cinci «U» concentrice, la care am ajuns pornind de la cele cinci cercuri olimpice. Ce jocuri făceam pe atunci, eram lei-paralei!”, spune Arhitectul Radu Ionescu, omul care a conceput sigla Universităţii Craiova

 10. mealcu spune:

  punctul 1 nu se aplica
  „CS Universitatea preia leul și ambele echipe continuă sub un singur nume, fără Mititelu”
  leul detinut de mititel
  nu este leul din 1983

  CS sa „prea” leul in sensul in care sa-l scoata de la „naftalina timpului”

 11. NĂNĂU MIHAI spune:

  TREBUIE SĂ MERGEM PE PRINCIPIUL,UNDE-I UNUL NU-I PUTERE, UNDE-S DOI PUTEREA CREŞTE! UNIREA CELOR DOUĂ ECHIPE ŞI ECHIPA REZULTATĂ SĂ SE NUMEASCĂ F.C.CRAIOVA, AŞA CUM S-A NUMIT ÎNAONTE DE 1945, ECHIPA CRAIOVEI .ACEASTA SĂ AIBĂ PE STEAG IMPRIMAT LEUL .ECHIPA DE FOTBAL DE ASTĂZI A CRAIOVEI NU MAI ARE NIMIC ÎN COMUN CU ,, UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA „!STIM BINE DE CE S-A NUMIT UNIVRSITATEA DIN CRAIOVA !

 12. ipsilante spune:

  Spuneti-mi, intr-o comunitate poate exista o viata normala, daca acolo bintuie o epidemie devastatoare? Desigur, NU! Epidemia se cheama”mititelu” si trebuie ERADICATA din fotbalul craiovean! Altminteri, discutam discutii… Saminta de discordie care creaza nu numai disconfort dar si conflicte, scandaluri, violente si procese cu nemiluita, poarta numele „mititelu”! Afara cu booveanul din fotbalul craiovean! Pentru TOTDEAUNA! FORZA STIINTA! FORZA CS Univeristatea Craiova!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER