Dezbatere deschisă și cât se poate de calmă despre situația Universității

Niciodată, în istoria lumii, nu doar în aceea a sportului, deciziile luate ”la nervi” sau exagerat de emoționale nu s-au dovedit a fi cele potrivite. Este dificil, dacă nu imposibil, să porți dezbateri calme și productive cu microbiști. Pasiunile pe care le stârnește fotbalul au fost mai mereu mai presus de echilibru. Din păcate, tot ele sunt și mai presus de rațiune, de foarte multe ori. Inclusiv noi, redacția Maxima Sport, ne asumăm discursul deseori irațional. Suntem convinși că ne înțelegeți. În fond, cu toții, cei care ne certăm până la limita obscenului aici, suntem microbiști. Desigur, este păcat că ne certăm între noi, și nu cu microbiști fani ai altor echipe, dar fiecare cu ideea lui despre dragoste și susținere.

Să încercăm să facem o listă a problemelor ridicate de unii suporteri legate de siutația clubului (fie ele reale sau false), după care, dacă stabilim că acestea există, să ne gândim cum ar putea fi rezolvate:

Părerea 1: ”Lotul e prea slab, nu avem față de cupe europene”FALS

Cârțu și Săndoi, într-o ipostază în care sperăm să-i revedem și-n această iarnă: în paltoane cu însemnele Universității

Cârțu și Săndoi, într-o ipostază în care sperăm să-i revedem și-n această iarnă: în paltoane cu însemnele Universității

Ne pare rău că apelăm din nou la transfermarkt, dar e singurul site de anvergură care calculează valoarea fotbaliștilor. Unul recunoscut internațional pentru obiectivitate și calitatea estimărilor. Ca și justiția, Transfermarkt se poate, desigur, înșela în unele privințe. Dar, per total, este absurd să nu avem încredere în judecata nemților de acolo (așa cum este stupid și chiar periculos să nu avem încredere în justiție), din simplul motiv că este complet absurd să credem că ar fi interesați să ”umfle” artificial valoarea lotului Craiovei sau s-o scadă pe a altora.

Conform transfermarkt, Universitatea Craiova are al treilea lot, ca valoare, din Liga I. Clasamentul Ligii I ar fi următorul (calculăm media / jucător, nu totalul, pentru că unele echipe, gen Viitorul, sunt trecute, de pildă cu 36 de jucători):

1. Steaua – 966.000 € (valoare medie/jucător)
2. Astra – 817.000
3. Universitatea Craiova – 566.000
4. Pandurii – 523.000
5. Dinamo – 452.000
6. Botoșani – 405.000
7. Viitorul – 401.000
8. ASA Târgu Mureș – 386.000
9. CFR Cluj – 355.000
10. Petrolul – 345.000
11. Chiajna – 338.000
12. Iași – 310.000
13. ACS Poli – 250.000
14. Voluntari – 145.000

Într-adevăr, Craiova e destul de departe de Steaua și Astra, dar e totuși pe podium. Din acest punct de vedere, munca lui Felix Grigore pare reușită: managerul general chiar a adus jucători de calitate la Știința, unii care, dacă e să luăm valoarea obiectivă a lotului, ar trebui să îndeplinească lejer obiectivul.

Desigur, vedem și că clasamentul valorii loturilor nu reflectă pe cel real, la puncte. Asta pentru că, în realitate, pe teren, sunt implicați mai mulți factori, unul demn de menționat fiind FORMA acelor fotbaliști. Forma unui fotbalist nu poate depinde de un manager și nici măcar de un antrenor (decât parțial). Alți factori pot fi: atmosfera din tribune (echipele cu loturi mai slăbuțe pot avea rezultate peste nivelul lor dacă sunt încurajate frenetic de suporteri), atmosfera din cadrul lotului etc. Desigur, cel mai important factor pare să fie priceperea antrenorilor de a scoate cât de mult se poate din acel lot. Judecând după clasament, antrenorii Craiovei nu au scos, într-adevăr, maximul din ce li s-a pus la dispoziție. Ceea ce ne duce la părerea nr. 2 a fanilor.

Părerea 2: ”Antrenorii nu fac treabă bună, nu reușesc să imprime echipei un stil de joc coerent” – PARȚIAL ADEVĂRAT

Într-adevăr, dacă ne uităm pe clasamentul valorii, Craiova nu ar fi trebuit să fie dominată categoric la Târgu Mureș, de pildă. Și, desigur, trebuia să joace mai de la egal la egal cu Viitorul (deși și aici cazul Izvoranu, care a avut probabil cea mai neagră zi din carieră, este un factor imposibil de ignorat). Aici li se pot căuta vine antrenorilor, precum și la faptul că jocul nu arată chiar convingător.

Pe de altă parte, este de remarcat și că Universitatea a întâlnit, în 6 etape, 5 din primele 7 competitoare din campionat, ca valoare a loturilor. Practic, Steaua și Pandurii sunt singurele echipe „de top” cu care Craiova nu a jucat deja. Mai mult, Universitatea nu a întâlnit nici o echipă de pe locurile 9-14, ca valoare a loturilor. Așadar, meciurile ușoare abia stau să urmeze. Și nu e oare prematur și nedrept să judeci atât de dur niște antrenori înainte să vezi echipa jucând măcar cu toate adversarele din campionat? Într-adevăr, dacă păstrăm criteriul strict (și un pic prea simplist) de valoare a loturilor, putem să începem să ne facem probleme dacă Universitatea nu convinge la Timișoara. Vi se pare că răbdarea este o calitate de neluat în seamă în fotbal? Uitați-vă la Dinamo și Viitorul. Locurile 1 și 3 în campionatul actual, fruntașe și la valoare a loturilor, cele două au trecut prin momente grele anii trecuți. Au mizat pe tineri și pe calm, însă, și strategia (fie ea benevolă, ca în cazul Viitorul, sau forțată, ca în cel al lui Dinamo) este evident că dă roade. Și, în cazul în care cele două echipe nu vând masiv în iarnă sau în vară, avem toate motivele să le privim drept candidate cu șanse bune la titlu, cel puțin în sezonul viitor, dacă nu în ăsta. Acum să respirăm adânc, să încercăm, pe cât posibil, să luăm o pauză de la oltenism și subiectivism, și să ne întrebăm: cum am fi reacționat dacă Știința ar fi trecut prin problemele prin care au trecut Dinamo și Viitorul în ultimii ani? În ce măsură am fi fost, totuși, alături de echipă în momentele grele, așa cum au făcut-o fanii lui Dinamo?

Părerea 3: (cumva izvorâtă din cea anterioară) ”E nevoie de un șoc la echipă, trebuie adus un antrenor de calitate”  – MAI DEGRABĂ FALS

Cârțu și Săndoi și-au depășit obiectivul anul trecut, chiar au avut o serie de senzație, după ce au luat echipa dintr-o situație în care prăpăstioșii olteni o vedeau retrogradată. Nu doar că au performat, ci sunt și simboluri ale clubului, lucru foarte important având în vedere lupta Craiovei pentru a-i fi recunoscută identitatea. Ce garanții avem că un alt antrenor (indiferent de numele lui) ne-ar satisface pe termen scurt pe noi, nerăbdătorii suporteri olteni? Unele foarte mici, evident. Nimeni nu poate garanta succesul după doar câteva luni sau un an de lucru, nici măcar Capello, Van Gaal, Mourinho sau Benitez (așa cum cei patru chiar au demonstrat-o în trecutul recent). Și acum să ne întrebăm: ce s-ar întâmpla dacă un antrenor neoltean ar avea o perioadă mai proastă, de genul celei prin care par să treacă Cârțu și Săndoi? Probabil ar fi linșat în centrul orașului. Șansele ca asta să se întâmple sunt nu mari, ci foarte mari. Cum ne-am comporta, deci, cu un antrenor nou și neoltean sub comanda căruia echipa ar juca la fel? I-am cere de două ori mai tare și mai repede demisia, nu? Și unde ajungem în stilul ăsta? Câți antrenori să schimbăm, cât să debusolăm lotul, câte șocuri să aplicăm? Și cum ne putem imagina că un asemenea stil coleric și irațional de a cere măsuri extreme poate fi folositor și eficient, pe termen lung?

Concluzie: după ce am dat glas părerii unei părți a suporterilor, vom numi și problemele clubului pe care noi, suporterii Universității care scriu la Maxima Sport, le considerăm 100% reale. Pe aceea cu treaba nesatisfăcătoare a antrenorilor am notat-o deja ca parțial adevărată. La ea adăugăm:

1. Stadionul pe care jucăm acasă. S-o recunoaștem cu sportivitate: Extensivul e îngrozitor. Nu neapărat doar din punct de vedere al calității gazonului, ci și al aspectului și-al atmosferei generale de la meciurile de pe teren propriu. Mai mereu e caniculă, lumea nu vine la stadion, senzația de joc de ligă inferioară cauzată de cadrul oferit îi frustrează pe suporteri și jucători deopotrivă. Echipa are rezultate foarte proaste acasă de la mutarea pe Extensiv, în timp ce în deplasări pare să arate mult mai bine, cel puțin ca joc, dacă nu și ca rezultate. Doar că asta e o problemă pe care tot răbdarea și numai ea o poate trata. Alte variante de stadion în oraș nu există, până la terminarea super arenei promise, iar, dacă e să fim de acord într-un punct cu toții, acela este că această echipă nu mai trebuie mutată niciodată din oraș.

2. Lipsa de încredere și motivare a câtorva dintre jucători. Fără îndoială, există câțiva jucători care nu își confirmă nici valoarea de piață, nici forma din sezonul trecut. Desigur, nu pot fi doar ei trași la răspundere pentru perioada mai puțin bună în care se află. Dar aici ne putem învinovăți cu toții: de la manager, antrenori, membri ai staff-ului și suporteri, toți suntem responsabili să fim alături de jucătorii care ȘTIM că pot, să-i ajutăm, în felul nostru, să-și regăsească ambiția și dorința. Să ne acuzăm mai puțin unii pe ceilalți și toți pe câțiva jucători (indiferent de numele lor), așadar, și să încercăm să fim mai uniți în scopul nostru comun.

3. Ghinionul. Da, există ghinion. Da, există echipe ghinioniste așa cum există oameni ghinioniști. L-am mânia pe Dumnezeu dacă am spune că Universitatea e una dintre ele. În sezonul trecut am obținut unele victorii care păreau improbabile, după aspectul acelor jocuri. Totuși, în acest debut de sezon, norocul ni s-a cam terminat: accidentări numeroase și în locuri esențiale (Popov absent în înfrângerile cu Dinamo și Astra, Madson nerefăcut, Ivan accidentat incredibil și grav cu o zi înainte de cantonament, Curelea, Achim etc.). De asemenea, victoriile în meciuri în care eram dominați s-au transformat în înfrângeri în meciuri pe care le-am controlat. Cu Astra și Botoșani am dominat clar, cu Dinamo de asemenea, pe alocuri. Degeaba. Ghinionul există, dar la fel există și echilibrul în univers. Norocul ne va reveni, nu avem nici o îndoială.

Așteptăm părerea voastră. Vom face o excepție și toate comentariile de la acest articol vor fi aprobate. În general, încercăm să le eliminăm pe cele exagerat de agresive și pe cele care ni se par pur și simplu rău-intenționate și contraproductive. De data asta, toată lumea are mână liberă, iar Redacția se va implica foarte puțin, chiar deloc, în schimbul vostru de replici.

* în cazul în care comentariul dvs nu apare imediat, facem din nou apel la extraordinara calitate a RĂBDĂRII. Sistemul ne impune ca, în cazul comentatorilor ”în premieră” și a celor cu comentarii anterioare șterse, comentariile să fie aprobate de un admin înainte să apară.

58 comentarii la articolul Dezbatere deschisă și cât se poate de calmă despre situația Universității

 1. zschortau spune:

  Foarte obiectiv și real ce scrieți.
  Probabil ca pe un gazon decent nici „ghinionul” nu ar mai avea o asa de mare influenta asupra rezultatelor.
  Pot sa fiu de acord și cu valoarea medie a jucătorilor care reiese din transfermarkt, însa nu joaca media de pe transfermarkt. Daca aveam 3 portari cotați la câte 5 milioane de euro, oare la cât s-ar fi dus media?
  Trebuie spus răspicat ca NU AVEM ATACANT. Unul care sa o bage în poarta! Ajungem pana pe la 20-25 de m de poarta si apoi nu mai stim ce sa facem cu obiectul muncii.
  Si sa nu uitam ca ( vorbeste lumea ), se pare ca antrenorii au pierdut vestiarul si unii jucători nu prea ii mai vor. Sau chiar saboteaza.
  In rest, maturitate pentru conducere, rabdare si tutun pentru suporteri.

  • Redactia spune:

   Nuno Rocha – 1,1 milioane, Bawab – 1 milion, Herghelegiu – 400.000, Curelea – 300.000, Ivan – 200.000 => o medie de 600.000 de euro / jucator a atacului, deci peste media celorlalte compartimente din echipa. Si, ca sa preintampinam si argumentul previzibil „Da, dar Rocha si Bawab nu sunt varfuri adevarate”, acesta este contrazis din nou de cifre: cei doi au dat 17 goluri in campionatul trecut, nici unul din penalty, deci al doilea cel mai prolific atac din tara (dupa Tade de la Cluj, care a avut, totusi, si multe din lovituri de la 11 m). Am vazut si noi ca Sorin Cartu se plange ca nu are atacant, dar ni se pare un mic pretext. Raspunsul nostru ar fi ca ar fi minunat ca atacul sa fie exact cel de anul trecut, pe principiul „ce funtioneaza nu se repara”.

   • zschortau spune:

    Daca ar fi sa cumparati jucatori, ati da atatia bani pe atacantii nostri?

   • sts spune:

    Mantog cine-ti da mah un milion pe bunicul Bawab :))))

    • Redactia spune:

     Dacă începem să spunem iar că Manțog stabilește valorile jucătorilor pe transfermarkt, alunecăm iarăși pe panta stupizeniei crase. I-o fi cumpărat și pe ăia Rotaru că avea nevoie să se laude cu ce lot valoros are sau pur și simplu nu se pricepe sts la fotbal? Care dintre cele două o fi valabilă?

     Răspunsul e da, ținând cont de cum au jucat anul trecut, echipele ar da banii ăștia pe ei. Drept dovadă că pe Rocha chiar s-au oferit circa 700.000 în această vară. Bawab e indiscutabil unul dintre cei mai valoroși atacanți din Liga I, de asemenea, o spune toată lumea, de la coechipieri la adversari. Și nu, să nu mai fim paranoici, germanii nu și-au făcut un scop în viață să ne mintă pe noi în legătură cu valoarea lui Bawab.

     • sts spune:

      1. Rocha este cu 5-6 ani mai tanar daca nu ma insel.
      2. Oferta inteleg ca a afost oricum cu 400k mai mica decat valoarea de pe transfermarkt.
      3. Nu ti se pare cam penibil sa compari golurile marcate de doi jucatori impreuna cu golurile marcate de unul singur. De ce nu mai adaugi inca 2-3 poate reusesti sa demonstrezi ca de fapt golgeterul de sezonul trecut a fost la Craiova.
      4. Mie mi se pare foarte discutabila valoarea actuala a lui Bawab, cine hotaraste ca e indiscutabila? :)))
      5. Pentru toti visatorii de pe acest site: problema majora este la nivel de finantare (mai exact creditare). Felix, Cartu, Sandoi si toti contestatii de pe aici sunt angajatii creditorilor. Este din ce in ce mai evident ca Rotaru&Co sunt aici din obligatie, n-au avut si nu au nici cea mai mica intentie sa faca performanta in fotbal.
      6. Mantog vreti echipa, bagati bani amice. Sa faci un buget care sa asigure doar cheltuielile curente fara investitii (transferuri) iti asigura supravietuirea nu si performanta. Cu vorbe si statistici joci fotbal pe PS, in viata reala e mai greu.

   • noi spune:

    Dar tarnacopul?… cat e tarnacopul? Scump dom’le scump.

 2. sefcati spune:

  echipa noastra este cea ma omogena din campionat. pe mine cel mai mult ma ingrijoreaza jocul echipe care este unul foarte slab. sa nu ne imbatam cu cele 19 partide consecutive fara infrangere. si in partidele respective echipa ca joc a lasat de dorit. eu cred ca agresivitatea verbala a lui cartu nu face bine deloc jucatorilor. aici ma refer la faptul ca jucatorul nu este lasat sa judece faza din timpul jocului, jucatorul este nevoit ca si la jocurile de playstation sa primeasca indicatii de pe marginea terenului ce si cum sa faca cu mingea. la nicio echipa mare nu vezi antrenorul ca se exteriorizeaza de pe margine asa cum o face cartu. ptr perioada asta de criza eu as merge me varianta gigi multescu. acest antrenor pe unde a fost a scos echipa din criza.

  • Zalmoxis spune:

   Cartu este un antrenor modest, avand marele dar de a sufoca orice creativitate a jucatorului prin impunerea unor scheme de joc rigide si vetuste. Echipa pare crispata, total debusolata, fara incredere in fortele proprii, iar acest lucru trebuie pus pe seama lipsei de tact pedagogic a cuplului de antrenori. Iata ca Rednic la Dinamo face treaba buna cu un lot adunat de pe drumuri, iar Stiinta se zbate in mediocritate. Prin urmare, antrenorul reprezinta cam 50 % din exprimarea echipei. Valoarea de piata a lotului este una, iar exprimarea pe teren a sa este alt lucru. Intre variabilele trecute in revista mai sus nu am regasit si priceperea (sau nepriceperea) antrenorilor in a-i face pe jucatori sa se autodepaseasca. Stadionul necorespunzator si ghinionul nu mi se par argumente de luat in seama, caci si cei care ne-au batut au jucat pe acelasi teren. Minunata fidelitatea dvs fata de Cartu si Sandoi, dar ei vor fi dati afara dupa urmatoarele 3 meciuri catastrofale, pe care le predictionez aici: Tim-U Cr 1-1; U Cr.-FCSB 0-2; Voluntari-U Cr. 0-0. Daca nu se intampla acest lucru, sa nu ma mai publicati. Cu Cartu si Sandoi ratarea sezonului este mai aproape decat credeti, caci ei vorbesc mult si fac putin, se tanguie ca fetele mari. Domnilor, trebuia adus Dan Petrescu, eram in frunte garantat. Antrenor, nu tufa de Venetia.

   • Tarbostes spune:

    Eu aș fi o idee mai „optimist” decât tine: mi-e teamă să nu bifeze Voluntariul cu noi primul 1 din campionat…

   • radu spune:

    Ai spus tot ce era de spus,E ca si cum ai avea permis de conducere de 10 ani si trebuie sa pleci undeva,doar ca nu sti drumu ,si cineva te indruma, stana dreapta,doar ca cartu face ceva de genul ,,(prea mult stanga ,,mai la dreapta ,,accelereaza ,,frana ,frana)nu iti spune drumul ,,nu te lasa sa conduci cum vrei tu ,sa faci ca el ,,chiar daca tu te pricepi mai bine

  • zschortau spune:

   gigi multescu? hai sa fim seriosi!

 3. Cata VL spune:

  Este foarte adevarat ce spuneti, dar se omite un lucru. Avem jucatori valorosi, dar cu numele, cel putin o buna parte din ei. AVEM NEVOIE MARE DE ATACANT DE CLASA! Toata lumea striga asta, unul care sa fie in gura portii sa inscrie.
  In al doilea rand, cel mai de speriat lucru este ca desi jucatorii sunt in mare parte aceeasi de 2 ani, deci este un lot omogen, unde este omogenitatea din joc?? Nu se vede nimic in joc. Suporterii nu ar zbiera de nebuni prin tribune sau pe net daca ar vedea un joc frumos dar ar fi vorba doar de ghinion.
  Legat de Felix. Nimeni nu intelege de ce nu s-au adus jucatori in vara asta desi pana si antrenorii au spus in repetate randuri ca au nevoie de intariri si in special de un atacant. Aici trebuia sa isi faca treaba un manager.

  • noi spune:

   Iti spun eu dc: s-au gandit ca merge si asa si banii pe care ar fi trebuit sa-i dea pe achizitii si i-ar fi atribuit ei la sf de sezon sub forma de prime. Pai dc sa cheltuie, cand ii pot baga ei in buzunar?

 4. aneurism spune:

  Poate statistica e o minciuna dar macar iti da niste indicii.
  Cronologic, am inceput cu simpaticul jerry care ne-a promis un joc ofensiv, spectaculos…. am jucat ofensiv insa apararea a fost prea „spectaculoasa” cu o medie de 2-3 goluri pe meci.
  Actualul cuplu de antrenori a remediat repede problema din faza defensiva si din inertie(parerea mea ca aici e meritul lui gane) echipa reusea sa marcheze chiar si cate 2 goluri pe meci la inceputurile acelei serii de 19 meciuri fara infrangere( cu rapid, la cluj, la iasi, cu ceahlaul, botosani).
  In timp insa apetitul ofensiv s-a stins pana la disparitie, culminand probabil cu un record absolut in fotbalul profesionist: cei 2, hai sa le zicem atacanti, rocha si bawab nu au reusit impreuna sa dea 1 gol sau 1 pasa de gol in 6 etape. o absolut mah nene. poate ca ar trebui sa-l ia pe gane inapoi sa faca din 2, 3 antrenori. cartu si sandoi fac cu faza defensiva dimineata , seara face gane faza ofensiva.:P. problema e clar la antrenori

 5. Bogdan spune:

  FELICITARI Redactiei! Un post foarte reusit! Parere personala…la fel ca anul trecut cand s-a produs un soc prin demiterea lui Jerry Gane, cred ca ar fi cazul ca si acum sa avem acest soc. Unele lucruri nu sunt destinate sa dainuiasca o vesnicie, asta e viata, le multumim frumos pentru ce au facut, dar daca echipa se duce constant in jos, ce ar fi de facut? Am si eu cateva intrebari pentru redactie: Ce jucatori considera ei ca ar mai trebui la echipa? Cand considera ei ca ar trebui facut un soc daca nu acum? Cum e posibil ca o echipa ca Dinamo aflata in insolventa, lot valoric mai mic decat al nostru, jucatori adusi cu gramada (normal nu ar trebui sa fie o echipa omogena dupa mentalitatea Dlui. Felix Grigore) e pe primul loc? De aceea zic ca mai trebuiau adusi jucatori pentru a face o concurenta acerba, nicidecum genul Simon Mazarache.. Va salut si apreciez aceasta postare a voastra! La mai multe!!

  • Redactia spune:

   Părerea noastră:
   Nu credem că ar mai fi musai nevoie de jucători pentru atingerea obiectivului. E drept, dacă e să vrem să aducem, putem spune că și la Barcelona ar fi nevoie de un fundaș central, de exemplu. Deci, dacă e musai să vă dăm un răspuns, noi credem că un jucător necesar ar fi nu un vârf, ci un jucător de bandă. Preferabil, de bandă stânga.

 6. Bogdan spune:

  Si eu consider ca trebuie jucatori de benzi adusi, dar si un atacant de careu. Curelea pare sortit esecului din pacate. Dar observ la antrenori ca pe Bancu nu se prea mai conteaza desi el sustine ca e la capacitate maxima. Mai e o chestiune..cred, doar cred, ca e o problema la greutatea unor jucatori..Madson, Mateiu (care tin sa va dau dreptate, eu am gresit, a avut o crestere in joc foarte buna pentru nivelul echipei) chiar si mai sus mentionatul Bancu si par ar mai fi si altii care au probleme mai mici sau mai mari cu greutatea..

 7. maiu spune:

  Mi e dor de Jerry Gane

 8. luca spune:

  Dezbaterea deschisa a inceput de mult, acum e ca si inchisa. Semnalele de alarma au fost trase si s-au dovedit intemeiate. Asa ca noi, suporterii, am spus ce am avut de spus.

 9. al batran spune:

  CSU incepe toate meciurile in asteptare sa vada ce face adversarul.N-are initiativa ,tupeu in sens pozitiv,jucatorii se fațâie pe langa adversari la presing, fara sa atace ,se lasa usor driblati.
  Fac greseli individuale ,multe de râsul curcilor(Frasinescu, Kay anul trecut,Izvoreanu ,Popov, Belgradean acum). De tras la poarta ce sa mai vorbim ,si fetele ar trage mai tare si precis. Trebuie ori obligati sa exerseze suturi la poarta,dribliguri sau deposedari corecte ori schimbati.
  Cârțu si Săndoi nu trebuie sa lase stacheta jos ca-si pericliteaza postul si-si șifoneaza carieriile atât de amtrenori si chiar de fotbalisti. Mobilizare in stil oltenesc cand cutitul e la os.

  • Redactia spune:

   N-am citit dupa „CSU”, nu raspundem celor care nu stiu numele echipei favorite.

   • al batran spune:

    Stimata redactie te cam fofilezi cu raspunsuri de forma ,fondul e putred pe la CSU , Universitatea e undeva departe in alte timpuri mai bune ,mai organizate ,fara patroni,dar munca facuta calificat ,nu pompieristic.

 10. celardar spune:

  toate ca toate, noi ca suporteri vom fi mereu langa ei, indiferent ce se intampla sau cat criticam dezbatem, dar ca spectator te apuca groaza daca te uiti la meci, de 1 an asteptam sa se imbunatateasca lucrurile, sa se confirme asteptarile si investitiile, iar noi mergem din ce in ce mai rau. tot turul am jucat cel mai chinuit fotbal, de mentionat doar infrangerile umilitoare cu ceahlaul botosani ca sa nu mai zic de alea acasa cu brasov si iasi. apoi perioada de transferuri mediocra putin spus, ne confruntam cu probleme grave de lot si de forma cum ati notat voi. iar acest camptionat ne scuzam ca am intalnit echipe bune.. nu avem mentalitate de echipa adevarata, si asta vine de pe banca si de mai sus. cartu și sandoi nu mai fac față la prima echipă. primul se panicheaza la orice faza, al doilea se lamenteaza la fel. ar trebui retrogradați la echipa a 2-a. cartu principal pt ca fara presiunea rezultatelor e un bun mentor si nu poate decat sa le ceara sa joace (tot a intrat la pauza in meciul cu motru si i-a mustruluit) și sandoi un fel de silviu bogdan, oricum se pricepe la juniori ca a fost antrenor la tineret, acolo s-ar descurca suficient. mai ales ca știu perfect tot lotul și ce se încearcă sa se construiască aici. insa la echipa mare e nevoie de o schimbare, cineva de afara cu un fotbal modern, sau o alta varianta. de limitele actuale ne-am lamurit

 11. Florin spune:

  Mie unu mi se pare important ca indiferent daca mai sunt sau nu adusi jucatori sa fie cautati jucatori constanti care meci de meci se remarca.
  Ne trebuie jucatori cu atitudine corecta care sa isi impuna singuri targeturi de atins in timpul unui meci sau al unui sezon. Sa-si propuna singuri numarul de pase sau de goluri marcate intr-un meci sau un sezon. Dupa caz numarul de parade sau deposedari. Acesta este tipul de jucatori de care avem nevoie nu unii dupa care sa stai cu jordeaua am mai spus-o. Va dau doua ecemple clasice pentru a vedea ca personalitatea nu poate fi invatata. Ilie Balaci a declarat ca isi dorea sa bata loviturile libere atat de mult la inceput de cariera incat ii venea sa-l muste de urechi pe marele Ion Oblemenco de ncaz ca le batea elhttps://www.youtube.com/watch?v=s85naWu7YCU Alt exemplu este Thomas Skuhravy care juca la Genoua cu Dinamo tatatl ii murise era rece pe masa si el ajucat titular si a marcat. ASa ceva ne trebuie!

 12. Liviu spune:

  Prea multa ezitare.

  Patronii ezita, nu stiu daca merita sa mai bage bani, daca ar merge si asa, daca baga bani pentru ce. Ezita in alegerea obiectivului: sa luam campionatul la anul, sa stam in liga 1 ca sa jucam pe noul stadion, sa mergem in cupele europene.

  Felix Grigore ezita. Nu stie daca trebuie sa fie mai ferm cu patronii sau antrenorii.Oricum e atat de contestat pe online incat e greu sa fie ferm.

  Sorin si Sandy ezita. Ar juca si ofensiv ca sa multumeasca suporterii. S-ar si baga cu fundul in poarta sa scoata 19 rezultate bune. Spre deosebire de Craiova 88 lipseste consecventa; in rest asemanarile sunt clare: Bawab e Badea, Rocha e fane Stoica, Tarnacop e Olaru, Ivan e Neagoe, Baluta e Ciurea, Achim e Mogosanu, Acka e Nicu Zanfir, Popov e Adi Popescu. Lipseste Gica Popescu, adica liderul.

  Suporterii ezita. Astia mai batrani ca mine poate mai au rabdare. Dar cei tineri asteapta o performanta, ceva care sa le redea mandria.

  Inainte brandul era simplu: Craiova era speranta ca nu toate sunt cum vrea Ceausescu. Era echipa rebela. Acum suntem atat de atacati din toate partile incat nu mai general speranta, incredere.

  Lipseste ambitia.

  A patronilor (sa se uite la cariera lui Corneliu Stroe), a managerului (care e oarecum „mercenary”, nu e legat doar de echipa asta, a anntrenorilor (Sorin si Sandy nu mai au nimic de demonstrate, sunt legend care umbla rintre noi, nu mai e ambitia lui Sorin de la sfarsitul anilor 80), a jucatorilor.

  Trebuie create o emulatie.Echipa asta (patroni, manager, antrenori,jucatori) poate s-o faca. Doar sa vrea.

  • Redactia spune:

   Iată, se poate și cu comentarii mișto 🙂

   • liviu spune:

    Multumesc de comentariu.N-am urmarit asta, iubesc echipa asta de pe vemea lui Kaiserslautern. Asa ca n-are ce sa ma mai sperie. Ii iubesc pe Sorin si Sandy de atunci. Si trebuie sa ii respectam pentru povestea si performanta lor.

 13. Craioveanul spune:

  Judecand la rece si cu mintea limpede cred ca in sanul echipei exista tensiuni care cred ca sant alimentate de practicile si modul aspru de comunicare intre cartu si jucatori.il cunoastem destul de bine cum proceda si acum 20 de ani si nu cred ca mai sant bune astfel de practici! Fiecare jucator are orgoliul lui si nu mai accepta sa fie admonestat pri injuraturi sau cuvinte jignitoare . De aici si tensiunea frustrarea si mediocritatea in joc ! Daca stam si privim pe rivalii nostrii de o viata dinamo cu jucatori no name fata de ai nostrii joaca un fotbal mult mai eficient ! Si atunci ne punem intrebarea:

  • Zalmoxis spune:

   Am citit undeva ca Sandoi si Cartu (am incercat sa evit cacofonia) trebuie sa ramana in post pentru ca sunt olteni, au un trecut la clubul acesta, dar stau si eu sa ma intreb de ce ar fi mai bun un oltean incompentent (in cazul de fata 2) decat un profesionist din alta regiune, doar pentru simplul motiv ca este oltean. Terminati cu mandriile si orgoliile astea stupide, care au adus mult prejudiciu echipei de-a lungul timpului, si alegeti un tehnician exclusiv pe criterii de performanta. Altfel, se alege praful de tot. In aceasta viata, importanta e competitivitatea si nu apartenenta la un anumit spatiu istorico-geografic. Oricat ati invarti-o, problema mare e clar la antrenori. Se adauga, asa cum spunea cineva mai sus, ezitarile patronilor si incompetenta managerului. Aceasta este, domnilor, reteta mediocritatii de astazi. Sa ne uitam la Astra, Dinamo, Viitorul, toate au investit si sunt sus, noi…, am mizat pe omogenitate si ne scaldam in apa rusinii. TRist este ca mergem inainte, nu vad nicio masura concreta, e inertia penibilului.

   • Zalmoxis spune:

    Stau si ma intreb: de ce sa nu-i dai afara acum pe Cartu si Sandoi, cat nu e prea tarziu, si sa mai astepti 3 etape, cand situatia va fi, in mod cert, mult mai nasoala? Parerea mea este ca nu ar conta faptul ca am fi antrenati de un fost stelist, dinamovist, rapidist etc, atata timp cat s-ar castiga trofee.

 14. Raddu_AdyY spune:

  Din punctul meu de vedere lucrurile stau in felul urmator:
  1) Exista o problema de atitudine in randul baietilor. Daca sezonul trecut si la cele mai neasteptate infrangeri (Piatra-Neamt de ex) puteam spune ca s-au daruit si au luptat cat au putut de mult dar n-a fost sa fie , acum observam ca nu mai e asa.
  Aceasta atitudine delasatoare vine si in urma ruperii vestiarului la meciul cu Tg-Mures. Se observa clar in atitudinea lui Bawab si Nuno ca nu mai vor sa joace. Niciunulu din ei nu mai cere mingea , nu se mai implica in joc , nu mai joaca pt echipa.
  2) Nu sunt ipocrit sa spun ca inlaturarea antrenorilor nu e o solutie , nici gand , dar cred ca o pozitie oficiala a clubului cu privire la situatia lor ar fi recomandata. Personal cred ca daca nu castiga la Timisoara vor fi demisi.
  3) Atat noi suporterii , cat si voi presa dar mai ales patronii trebuie sa ne strangem in jurul baietilor acum , cu bune ,cu rele si sa-i incurajam , sa avem incredere in ei !

 15. olteniabike spune:

  Nu trebuie să introducem în analiza chestii gen transfermarket, stadion, ghinion. Astfel încercăm să căutăm problemele în altă parte decât acolo unde nu sunt. E o meteahnă românească, să căutăm probleme în altă parte ca să ne ascundem neputință și greșelile. În totalitate de acord cu majoritatea, cred ca problemă este staful tehnic și aș extinde eu și staful administrativ. Sunt multe lucruri care se întâmplă undeva sus și care în mod sigur nu fac plăcere fanilor, de aceea nu se aude nimic de acolo. Nu știu despre ce e vorbă, dar o spun pentru ca asta simt. Răbdare ? De vreo 20 de ani tot avem răbdare…

 16. Mihai spune:

  Fratilor…sa lasam Transfermarkt si astea la o parte si sa facem o analiza la rece a rezultatelor celor doi antrenori de cand au venit si pana in prezent: Concluzia este urmatoarea:

  33 meciuri 14 victorii 11 egaluri 8 infrangeri

  Procentajul de victorii este sub 50% deci. Asta nu imi pare o statistica care sa fie ceva woaw…este o statistica de antrenori mediocri,de locuri de mijlocul clasamentului. Cartu nu a facut nimic pe unde a fost de cand a luat campionatul cu Universitatea,si nu se poate spune ca nu a avut echipe si la Steaua si la CFR si pe unde a mai fost. Sa fim realisti,asta este valoarea lor,statistica o spune,jocul o spune,totul o spune/ Un procentaj de sub 50% victorii sau luat invers,maxim 50% victorii poate avea orice antrenor cu aceasta echipa. Acolo este problema. Nici Iasi,nici Dinamo,nici Viitorul nu au lot mai bun ca noi,luat unul cate unul dar au antrenori,si asta face diferenta.

 17. Bogdan spune:

  Noi nu suntem Tg. Mures, Viitorul, Iasi sau Pandurii sa fim incantati de locurile 4..5 sau 8. Noi suntem Craiova. Noi vrem sus. Nu ne place mediocritatea, ne-am saturat de ea. Vrem sa ne mandrim cu echipa. Nu vrem sa ne elimine Podeba Prilep in turul 2 al Europa League. Daca tu vii la Craiova ca patron, manager, antrenor si ne promiti ca e proiect solid, ca facem si dregem, nu vii cu idei mediocre, nu il aduci pe Simon Mazarache, nu faci egal acasa cu Botosani, nu te calareste Viitorul acasa, nu il ti pe Izvoranu care e depasit total, doar pentru ca e copilul tau de suflet si ca l-ai promovat la Galati. Tu reprezinti Craiova! Daca nu, spune-ne ca nivelul nostru e de mijloc si gata. Nu ne mintii ca pe ultimii copii! CAT CERUL E ALBASTRU SUNTEM DEASUPRA TUTUROR!

  • Redactia spune:

   Prietene, ”proiect solid” nu inseamna sa castigi campionatul din primul an de dupa promovare. Altfel, ar insemna ca fanii Craiovei s-ar bucura imens sa aiba proiecte solide ca la Urziceni, Galati sau, mai nou, Targu Mures. Aia e miza? Aia se face usor. Spargi o caruta de bani intr-un campionat, il castigi, apoi faliment. Aia intelegi tu prin proiect solid? Asta ne dorim? Stii de vreun lucru (fie el proiect, casa, avere, o carte scrisa) construit fara rabdare? RABDARE, deci. Ca sa fii pe locul 1 trebuie mai intai sa treci si pe locul 8.

   • noi spune:

    Proiect solid inseamna sa ai ai doilea buget din romania si al treilea lot pe transfermaket si sa te zbati in mediocritate.

 18. Cilly spune:

  Ma gândesc la ce spunea M.Lucescu ca in momentul in care ” o echipa merge prost trebuie căutate soluții si nu scuze” nu vreau sa fiu răutăciios dar terenul prost si stadionul urat ( lucrul perfect adevărat), neîncrederea unor jucatori si ghinionul sunt mai mult scuze , soluție de urgentă cred eu ar fi cumpărarea unui mijlocaș de banda stânga daca Rocha e împins vârf sau a unui vârf daca Rocha rămâne pe stânga( după mine asa ar fi mai bine dar sigur mai costisitor )iar daca lucrurile nu merg bine nici in cele trei meciuri care urmează in pauza in care joaca nationala se poate face schimbarea băncii tehnice ( in nici un caz înainte de meciul cu Steaua ). Nea Petrica avea o vorba ” nu toți care se uita la fotbal pricep ,cum nici toți care privesc la televizor știu sa-l repare”.:))..asa ca sa nu ne mai supărăm unii pe alții …Hai Stiinta !

 19. remember spune:

  Pana acum o saptamana cereati sa avem licenta PRO pentru a ne putea da cu parerea despre jocul echipei….ce s-a schimbat intre timp de aveti atitudinea asta „calma”? Din retur mai toti suporterii au fost nemultumiti de jocul echipei….iar voi nu nu si nu…ca noi vezi doamne ne uitam ca curca in creci la fotbal .Concluzia este una singura bah zdrentelor aservite patronilor – Aici este craiova …iar fenomenul este cunoscut bine .PS: astept raspunsul vostru la ” obiect” legat desigur de greselile gramaticale .

  • Redactia spune:

   Cu siguranta nu cunoasteti fenomenul mai bine decat Cartu si Sandoi, asta e absolut sigur. Sau nu e?

   • remember spune:

    Nu a spus nimeni asta…toata lumea stie ca cei doi sunt ultra documentati in materie de fotbal…dar fiecare dintre ei au mari lacune – unu ca pedagog iar altul ca ” tupeu” .Din pacate nu se completeaza deloc.Parerea mea este ca trebuie facuta o schimbare indiferent de rezultatul din meciul cu Timisoara .

   • Oltenia Bike spune:

    cu siguranta Cartu si Sandoi sunt doxa de fotbal. Si nici unul din noi nu se poate compara cu ei. Dar este evident ca metoda lor nu mai da roade. Si Hagi e un sfant al mingii, dar cu antrenoratul e mai greu, implica alte chestii. Reintorcandu-ne la ai nostri, dupa cum ati observat, nimeni nu l-a injurat pe Sorinaccio sau pe Sandoi, cu toate ca mai toti ii considera depasiti de situatie. Si asta pentru ca, orice ar face, noi toti le purtam un respect deosebit. Sorin si Emil sunt de-ai nostri si vor fi intotdeauna de-ai nostri ! Ii iubim si, chiar daca daca maine ar fi demisi pentru rezultate nesatisfacatoare si ar veni in tribuna langa noi, cu totii ne-am dori sa le strangem mana ! Ganditi-va numai daca ar fi fost un antrenor strain de Craiova si sa fi avut rezultatele astea, ar fi fost mancat de viu de suporteri. Va aduceti aminte, ca Lacatus nu a apucat nici macar sa se apropie de poarta tribunei cand il adusesera aici !
    Dar asta este acum, treaba nu merge si se pare ca totul scartaie de la antrenori.

   • noi spune:

    Incepem sa credem ca nici cartzu nu-l cunoaste. ……..decat teoretic. Cu practica stam mai rau. Adica…..cu rezultatele stam mai rau.

  • noi spune:

   La greseli gramaticale o comite si redactia cand se zgarceste la un „I”…:)))) ghici unde e greseala? Microbisti?… sau …microbistii

 20. Tarbostes spune:

  Să abstractizăm puțin: poate că lotul actual se va califica pentru a juca în Europa, în pofida terenul prost, a caniculei, a jucătorilor care nu sunt în formă (dar care sunt pe locul 3 la valoarea de piață), a antrenorilor care au avut o serie bună în campionatul trecut, însă acum nu sunt inspirați, a criticilor suporterilor mai mult sau mai puțin acide etc

  Concluzia este următoarea: dacă în Liga 1 echipa joacă cum joacă (după rezultate se poate spune prost – chiar dacă a dominat în unele meciuri, fotbalul se joacă pe goluri și iar „țipăm” după atacant), de ce să ne mai dorim Europa? Doar ca să se bifeze atingerea unui obiectiv și să avem apoi soarta Botoșaniului și a Tg. Mureșului?

 21. Florin spune:

  Dincolo de orice in orice situatie JUCATORII sunt singurii care pot remedia situatia daca inteleg ca un sut prost executat mai are o scuza dar o preluare gresita NU. preluarile si suturile(observati ca nu zic nimic de dribing si viziunea de joc, cu asa ceva te nasti)insa preluarile pasele si suturile trebuie mult mai mult imbunatatite. Ganditi-va logic si rememorati fazele de la golurile primite. La primul gol s-a comis greseala surprinzatoare de a lasa mingea sa cada ceea ce nici un fundas de clasa nu face. Am ramas stupefiat cat am vazut asta. Normal ca daca atacantul venea cu fata odata ce mingea i-a cazut fundasului fundasul e pierdut mai ales daca atatcantul are viteza cum se intampla in cazul lui Tanase Florin. Ce putea sa faca Cartu de pe margine la faza asta? Nimic! Asta sunt decizii care tin de experienta seriozitatea si valoarea fundasului. Hai sa zicem ca nu a inteles de la Cartu dar pe Acka nu l-as vazut ca el nu lasa nici o minge sa cada?Nu a vazut cum isi pune corpul? Cum si-l foloseste?Ziceti sa cumpere jucatori? Eu zic Doamne fereste sa nu plece Acka si Belgradean ca aia suntem. Ei sunt cei mai constanti dupa parerea mea. Pe langa ei pot sa creasca si „copii”. La golul doi tot asa protejeaza domnul Izvoranu mingea in tusa si in loc sa o degajeze el vrea sa o tina? Imi venea sa sparg televizorul… Nu va mai luati de antrenori degeaba cand au jucatori care comit asemenea greseli individuale… Oricum ai pregati tactic un meci cand se fac asemenea greseli iti vine sa te spanzuri. Daca eram in locul antrenorilor cu asemenea greseli muream de 10 ori. Chiar credeti ca ei vor sa piarda? ASA ca domnilor fotbalisti profesionisti nu sunteti la judeteana sunteti la Craiova si jucati in prima liga TREZIREA!!! APROPO DE CRAIOVA SEZONUL TRECUT PE MARGINEA TERENULUI ERA UN BANNER COPIAT DUPA CEI DE LA PSG ICI CE PARIS. PE AL NOSTRU SCRIA AICI E CRAIOVA. CRED CA TREBUIE SA IL REMONTATI PE MARGINE SI CU SCRISUL MARE PENTRU CA BAIETII AU UITAT UNDE JOACA.ATAT AM AVUT DE ZIS… SUCCES BAIETI! DAR NU UITATI…AICI E CRAIOVA!!!

  • buleica spune:

   Subscriu la ideea cu bannerul AICI E CRAIOVA!!
   dar nu si la a da vina pe jucatori,uita-te la IAsi ce echipa de no-name are si unde a ajuns, ideea ca din jucatori muncitori fara imens talent poti face o echipa omogena care sa aiba rezultate. Dar daca cineva sa-i invete tactica nu stie sa „predea” pedagogic ca sa inteleaga bizonul jucator, n-ai de unde sa alegi roadele. Se pare ca Napoli stie mai bine decat Sandoi cu jucatori modesti, no-name si cu salarii mici sa aiba rezultate bune.
   Poate cineva invata si nu mai arunca cu banii pe un alde Bawab sau Curelea care apoi se culca pe ureche. Timpu trece leafa merge!

  • noi spune:

   Florine tu vrei sa imbunatateti sutul si pasa……la varsta asta? :)))) daca nu are ABC-ul nu e de craiova.

   • Florin spune:

    Ai inteles partial ce am vrut sa spun. La varsta asta se imbunatatesc mai greu dar sunt singurele asupra carora se mai poate lucra. Si am mai vrut sa spun daca te uiti la ce am comentat mai sus intr-un alt comentariu ca atat timp cat macar sutul si pasa nu sunt reglate poate sa vina si Lippi sau Capello ca e degeaba. Ca atare este inutil dupa parerea mea sa vorbim de tactica si antrenori cata vreme jucatorii comit greseli elementare de preluare si de sut si chiar de tactica, de multe ori cred ca joaca dupa capul lor fara sa tina cont de tactica. Vezi faptul ca nu-si paseaza de nici un fel unii altora cand au culoar vor sa intre cu ea in poarta(asta e Bawab) sau trag la poarta aiurea fara sa isi propuna sa prinda poarta macar.De multe ori cred ca trag la poarta sa scape de minge. Nu cred ca antrenorii le spun sa faca asta oricat de slabi ai crede ca sunt. Nu cred ca este neaparat o problema de lipsa de valoare cat de egoism si indolenta. Cat despre pedagogie s-ar putea sa ai dreptate dar cea mai buna pedagogie daca „bizonul” nu asculta este banca de rezerva sau rezilierea. Nu stiu cati antrenori mangaie pe cap jucatorii chiar si in occident.Daca nu tin la mustruluiala nu sunt sportivi de performanta. Tine casi Hagi a facut tusa la Barcelona pentru putin timp pe vremea lui Johan Kruiff. In plus prefer sa promoveze un jucator de la echipa a doua oicat de necopt ar fi decat sa tolereze indisciplina. Nu sunt de acord cu ideea ca un „no name” cum le zici tu sa faca figuri in fara lui Cartu sau sau Sandoi sau oricare antrenor. Cred ca e de datoria jucatorilor sa lase de la ei si sa fie disciplinati. S-ar putea ca intr-un gest de fronda sa vrea sa ii sape si oricate greseli pedagogice ar avea nu cred ca jucatorii astia sunt demni sa faca asa ceva. Deocamdata nici unul nu a ajuns la nivelul lor fotbalistic. Daca au probleme in vestiar sa o spuna conducerii nu sa ofere jocuri si rezultate proaste suporterilor. De asta ce zici?

 22. noi spune:

  Redactia se contrazice singura. Ne spune ca avem al treilea lot ca valore. Dc nu jucam nimic? Dc nu suntem pe trei?….. desi nu am intalnit steaua. Sa fie antrenorii de vina?…. redactia ne spune ca nu. Pai daca avem al treilea lot ca valoare in tzara, avem al doilea buget iar antrenorii in conditiile astea nu sunt vinovati…..atunci cine e vinovat? Chiar nimeni? Noi suporterii? Mantzog… rauri , ramuri…tot ce misca in tzara asta? Va voi spune un secret pe care redactia nu-l stie: de vina sunt antrenorii care , clar au pierdut vestiarul din cauza limbajului lui.cartzu in relatia cu jucatorii. La inceput au fost ceva rezultate dar in timp jucatorii s-au saturat de injuraturile lui si fixurile lui si deja nu-l mai suporta. Daca coroboram toate astea cu lipsa de va valoare a unora gen balutza sau tarnacop, lipsa concurentei pe posturi unde deja unii sunt titulari desi jiaca prost ….pierderea lui brandan, ajungem la concluzia ca suntem mult mai slabi decat sezonul trecut. S-a vz inca din returul sez trecut ca odata cu accidentarea lui brandan nu ai mai batut pe nimeni. Dar sa-l pierzi pe brandan si sa nu pui nik in loc a fost o gafa care ne-a costat puncte. In aceste conditii redactia ne dadea in cap cu cifrele de pe transfermarket cum ca tarnacop e peste brandan. Care ar fi solutia?….. schimbarea urgenta a antrenorilor si achizitii pe posturile deficitare si o curatenie in lot. Avem destui figuranti in lot platiti cu bani grei.

  • Redactia spune:

   Dar ce zici de Steaua, care cu un buget dublu si meciuri mult mai usoare are cu doar 3 puncte mai multe ca noi? Voi sunteti toti niste mici Becali. „Ne trebuie atacant”, a decretat imbecilul dupa 0-0 cu Dinamo. Iar el ii are pe Tade si Tudorie, asa cum noi ii avem pe Bawab si Rocha. „Priceputii” la fotbal cumpara cate un atacant dupa fiecare meci in care echipa nu da gol. Logica perfecta, ca doar nu dau bani de la ei.

   • noi spune:

    Tade joaca la steaua de o luna, curelea la noi de doi ani. Rocha si bawab de un an. Daca la tade se pune pb omogenitatii…..la noi nu. Suntem cei mai omogeni. Adica tade ar avea o scuza ca a venit de putin tim….ceea ce nu e cazul la curelea bawab si rocha.

 23. Stefan.. spune:

  „Dezbaterea” are loc de mult timp. Continuarea ar insemna aceleasi contradictii sterile. Orice contestare („injurii”, in conceptia unora) a lui Cartu ar fi urmata de o punere la punct de catre „Avasiloae”, varianta Maxima, a contestatarilor. Stim „banda”…
  Probabil ca Sorin Cartu va pleca in curand. Problema e sa nu ne trezim cu un alt antrenor amator. Dupa nefericita experienta a succederii lui Jerry Gane, avem emotii.

 24. doctorm spune:

  Buna seara!

  Apreciez tonul articolului si invitatia la dialog…As vrea sa-mi expun cateva opinii :

  1.Este inadmisibil cum „orasul Craiova” nu a fost capabil sa imbunatateasca suprafata de joc de pe EXTENSIV (de cca 1 an) si nu a fost capabil sa instaleze o nocturna care sa permita desfasurarea meciurilor de acasa la o temperatura <35 C.

  2.Consider ca trebuia scos din lot Izvoranu (si nu Frasinescu )pentru ai face loc lui Popov

  3.La meciurile de acasa trebuie jucat cu 2 varfuri clasice (fara Rocha) pentru ca acasa fanii STIINTEI asteapta atacuri si nu contraatacuri!

  4.Ar trebui incercat Vatajelu mijlocas stanga si Briceag fundas stanga ( ce bun era Ganea daca il pastrau in lot- acum joaca fundas stanga la Viitorul)

  5.Ar trebui incercat cuplul Mateiu-Rocha in centru sau Zlatinski-Rocha

  6.Cu tot respectul pentru Dumitras cred ca nu are valoare de Craiova. Trebuie bagat Achim si daca e accidentat incercat Tarnacop ( ghinionul baiatului asta e ca il cheama asa….In locul lui imi luam numele nevestei)

  P.S. Avem cea mai proasta suprafata de joc din liga 1. Nu poti construi o echipa sa joace fotbal ofensiv pe un maidan de cartofi. Terenuri de antrenament avem ? Daca nu, de ce ne stabilim obiective iluzorii? Puteam sa spunem ca e un an de tranzitie , ca asteptam stadion, gazon , terenuri de antrenament si atunci cand o sa le avem ( peste 1, 2 , 3 ani (Doamne fereste!!)) atunci o sa avem si obiective indraznete.Pana atunci sa ne uitam in oglinda si sa fim realisti…..

  • buleica spune:

   „nu are valoare de craiova”? … te intreb eu care e valoarea Craiovei.
   Si tot eu iti raspund… e de subsolul clasamentului unei tari mediocre in fotbalul european.Punct.
   Au inceput astia noul stadion, asta pt noi cei din afara? E daca nu, cum crezi ca o sa fie gata intr-un an?
   Ala din Cluj l-au terminat in 2 ani si ardelenii sunt muncitori si de cuvant nu ca oltenii. Deci o sa aveti stadion in 2018, mai vorbim!
   Pana atunci jucati pe Extensiv, iar in ritmul asta, n-o sa aveti nevoie de nocturna, veniti dimineata la stadion la derbiul Universitate vs UniversitateaII, ar fi misto nu?

 25. ipsilante spune:

  Bine ati aterizat pe planeta pamant, sfanta redactie! Cum a fost in concediu, pe Marte? Vad ca ati lansat imediat o dezbatere…calma si… adinca, dspre ceva despre care noi, fanii Stiintei, am tot dezbatut si… ghinion, s-a si adeverit, in mare masura, spusele noastre! Stiu, pina la voi, ideile, criticile si propunerile noastre, nu aveau cum sa ajunga… Curiosi din fire, vreti sa ne aflati ACUM, parerile… Pai, eu zic, asa cum zice si agro-waterboy, hai sa steptam fiecare la casa lui, cu treburile lui(pentru ca oricum, FOTBAL, nu, REZULTATE nu, doar pierdere de timp si bani…), sa se sfarseasca campionatul si sa dezbatem atunci, ce este de facut, nu credeti? Parca asa zicea marele MANAGER Felix, nu? De ce sa ne mai dam noi cu parerea cand CONDUCEREA Clubului ne IGNORA TOTAL, ne ironizeaza si batjocoreste (pe lefuri de zeci de mii de Euro, chiar merita, nu e asa Felix&Cartu&Sandoi?). Eu le-am mai dat o ultima sansa, cu copiii Viitorului lui Hagi, acestor glume de antrenori, buni de depus la muzeul fosilelor fotbalului. Au ars-o! Am plecat la pauza meciului si am jurat ca nu mai calc pe stadion, cat timp acest Club va mai fi batjocorit si umilit de gloabe incapabile, doar pentru BANI! Am scapat de un incapabil, borfas si procesoman, mititelu, care a falimentat un Club si am dat de alte creaturi la fel de TOXICE, care vor sfarsi prin a DISTRUGE FINANCIAR acest proiect, inceput atat de promitator! Pestele de la cap se-mpute! Stiinta are nevoie de un MANAGER CAPABIL si de ANTRENOR! Cele doua caricaturi de pe banca tehnica sa-si creasca nepotii si sa lase locul unui antrenor adevcarat. Apoi se va putea discuta si despre lot! FORZA STIINTA!

 26. eu spune:

  Eu zic ca cativa jucatori ai cs universitatea craiova nu au chef sa joace sub culorile albalbastre se dau mari vedete si nu stie nimic despre craiova maxima si despre performantele lor si nu stie sa pretuiasca culorile clubului!!

 27. buleica spune:

  am ajuns mai rau decat viitorul lu hagi la nr de spectatoti /meci.
  E bine?? Era singurul lucru care mai impresiona la Craiova, veneai, abia gaseai bilete, stadionul plin ochi la meciurile mari, era atmosfera, acum bleahhh…ca in divizia 2, acolo ne va fi locul in curand.
  Asa ca mai lasa-ma cu nemtii si statisticile lor, alea sunt bune poate la ei acolo, habar nu au de valoarea gloabelor gen Bawab si tarnacop.
  Rezultatele dau valoare, rezultatele domnilor!!!
  Demisia F&C&S!!!
  LA revedere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER