Din cantonament adunate

Relaxare dar și disciplină în cantonamentul Universității din Slovenia. Stagiul de pregătire se va încheia azi, cu un meci împotriva unei echipe locale mai slabe (așa cum Jerry Gane ceruse încă de dinainte de plecarea la Dravograd), urmând ca în cursul dimineții de mâine studenții să se îmbarce cu destinația Craiova. 

Antrenament cu lăutari sloveni

cantonament echipaÎn spatele porții stadionului din Dravograd, unde Universitatea efectuează majoritatea antrenamentelor, este montat un cort alb unde la antrenamentul de sâmbătă s-a ținut un fel de sărbătoare locală. Mai multe mini-orchestre de interpreți de muzică tradițională (ceva amestec de sârbească și nemțească) au prestat pe durata întregului antrenament al elevilor lui Gane, mai mulți dintre aceștia executând în glumă și mici pași de dans, în pauzele dintre exerciții. Cel mai încântat de fundalul sonor a fost însă Silviu Lung, care a dansat de-a binelea la marginea terenului și ne-a lăudat micii locali, slabi și fără bicarbonat, ca aia de la Albota și Dedulești.

Accent pe control și atac la antrenamente

Jerry Gane merge mult pe antrenamente specifice, cu un antrenament fizic și de recuperare, fără minge, în zilele de după meci și unul tactic în ziua meciului. În rest, la antrenamentele cu mingea pune mult accent pe ținerea mingii jos (deja clasicul 5 contra 2 este o obișnuință la pregătirile Științei) și pe ajutorul pe care fundașii laterali trebuie să-l dea extremelor, repetându-se îndelungat scheme în care Vătăjelu, Velcovici, Dănănae și Achim urcă în benzi și centrează pentru vârfuri. De asemenea, atunci când au fost schimbați, în timpul amicalelor, jucătorii ieșiți din joc au rămas să dea câteva ture de teren în ritm 2/4.

Felix, luat la ture de Cristescu

felix fugeLa propriu. Team managerul Științei ne-a obișnuit încă din cantonamentul trecut să vină la antrenamente și să dea câteva ture de teren alături de băieți, în mod normal cel puțin zece. La antrenamentul de sâmbătă dimineața, lui Silvian Cristescu i s-a alăturat și Felix Grigore, care a alergat desculț șapte ture de teren, deși nu a reușit să țină ritmul impus de fostul jucător al Universității, rămânând mult în spate. Felix nu a rămas, în schimb, dator în ceea ce privește munca, el punând la punct toate detaliile organizatorice din cantonament.

Gane cere disciplină

Jerry Gane pare să fie un antrenor ceva mai dur decât cei anteriori în ceea ce privește programul jucătorilor, aceștia nemaiputând fi văzuți seară de seară la plimbări și jocuri de cărți prin hotel, ca în cantonamentul precedent, cel din perioada Stângă. O bere este permisă uneori după meci, cu echipa, dar în rest nici măcar membrii staff-ului nu au voie să consume alcool sau să fumeze în preajma jucătorilor.

Nuno Rocha este așteptat la Craiova

Înaintea amicalului cu Olimpija Ljubljana, Nuno Rocha i-a rugat insistent pe Jerry Gane și Felix Grigore să fie lăsat să plece câteva zile în Portugalia, invocând probleme familiale. Conducerea clubului a hotărât să-i permită o scurtă absență, învoindu-l până joi pe mijlocașul cap-verdez. La scurt timp după plecarea lui Rocha, însă, presa portugheză a scris că acesta ar fi semnat un contract pe cinci ani cu Nacional Madeira, publicând chiar și poze cu jucătorul în tricoul clubului portughez. Imediat, Universitatea Craiova a reacționat și, într-un comunicat publicat pe site-ul clubului, a atras atenția celor de la Nacional că Nuno Rocha a semnat pe 5 iunie 2014 un contract valabil pe trei ani cu Universitatea. E de așteptat ca jucătorul să-și clarifice poziția, deoarece dubla semnătură poate fi pedepsită cu o suspendare de cel puțin 6 luni a dreptului de joc.

Amical după antrenamentul de vineri

După antrenamentul de recuparare al băieților, la inițiativa lui Silvian Cristescu și a finului său Robert Vancea, s-a pus de o miuță în careul de 16. O selecționată a tuturor starurilor formată din Cristescu, Vancea, Cornel Blejan și doctorul echipei a învins fără drept de apel o echipă lipsită de pregătire fizică formată din ofițerul de presă, Mantzy, magazioner și un Jerry Gane accidentat, care a jucat într-un picior din cauza unei probleme la pulpă. Scorul a fost vreo 8 la 0, dar în documentele oficiale am consemnat, deoarece am avut acces la ele, un 5-4 interzis cardiacilor.

Un comentariu la articolul Din cantonament adunate

  1. adrian spune:

    Conform site-ului LPF, FRF contractul lui Nuno Rocha nu afost inregistrat.Mai mult,lipsesc si contractele lui Madson, Kay, Bancu,iar celelalte au fost inregistrate saptaman asta?!?!? Undeva e o problema majora!! In plus, fara contracte inregistrate Madson si Kay nu vor primi cartile verzi la timp sa evolueze in primele meciuri! Nuno este pierdut, din moment ce nu are contractul inregistrat. Felix si Cristescu mai bine si-ar face treaba decat sa alerge pentru silueta..Juniori pierduti,jucatori pierduti, ce se intampla la club??? Uite,Stanciu de la Targu Mures a oeganizat meci cu Manchester United, noi cu echipa slovenade liga a3a?!? Hai Stiinta!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER