După Crăguiova, Craiova întâlneşte Ljubljana, în Cupa Cupelor

Echipa feminină de handbal SCM Craiova, aflată la primul periplu european din istorie, are parte doar de întâlniri cu echipe din spaţiul ex-iugoslav. În turul al treilea, fetele noastre au eliminat echipa Radnicki, dintr-un oraş cu nume asemănător Craiovei, Crăguiova (în sârbă, Kragujevac), după două victorii în Sala Polivalentă. Din optimi însă, parcursul devine mult mai dificil pentru SCM în a doua competiţie intercluburi, fiindcă în cursă au rămas forţe importante din handbalul european. Astfel, în această fază, echipa din Bănie va juca împotriva formaţiei slovene RK Krim Mercator Ljubljana, într-o dublă programată pe 9 şi 16 ianuarie, prima manşă disputându-se în Polivalentă. Krim este campioana Sloveniei şi se află la primul meci în Cupa Cupelor, ajungând în această competiţie după ce a terminat pe ultimul loc grupa din Liga Campionilor din care a făcut parte şi HCM Baia Mare, vicecampioana României.

Krim a câştkrimigat de 20 de ori titlul naţional şi este dublă câştigătoare de Champions League, pe vremea în care poarta-i era apărată de Luminiţa Huţupan, dar nu mai are forţa de acum un deceniu, fapt reflectat şi cele şase eşecuri de anul acesta din Liga Campionilor. La formaţia din capitala Sloveniei a evoluat între 1997 şi 2001 chiar actuala antrenoare a Craiovei, Simona Gogârlă, care a ajuns în finala Champions League cu Krim. Porecla handbalistelor de la Ljubljana este „tigroaicele”, la fel ca a jucătoarelor de la CSM Bucureşti. Ca şi SCM Craiova, Krim are o antrenoare pe bancă,  Marta Bon. Pentru meciurile din campionatul intern, Krim foloseşte o sală de 600 de locuri, „Sportna dvorana Krim Galjevica, dar în competiţiile europene evoluează în „Arena Stozice”, care are o capacitate de 12.500 de locuri.

Pe site-ul oficial al echipei slovene se precizează că SCM Craiova este la prima participare europenă, că evoluează într-o sală de 4,200 de locuri, în care a obţinut două victorii în turul anterior, cu Radnicki Kragujevac. „Este o tragere la sorţi de care suntem mulţumiţi. Ne aşteptăm să ne calificăm şi să ajungem cât mai departe în această competiţie” spune antrenoarea lui Krim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER