Eusebiu Tudor, antrenor Petrolul: „Forţa ofensivă este principalul atu al Universității”

După ce a obținut doar șapte puncte în primele opt etape, antrenorul Tibor Selymes a fost înlocuit la Petrolul de Eusebiu Tudor. Supranumit „Mourinho de Ploiești”, Sebi Tudor este la cel de-al doilea mandat de antrenor la Petrolul. I-a mai pregătit pe „lupi” în sezonul 2008-2009, în Liga a II-a. Ulterior, Tudor a mai antrenat Sportul, Chindia, Al Ettifaq, Al Shoalah și AFC Fortuna.

Învins pe teren propriu în meciul de debut, 0-1 cu Astra, Eusebiu Tudor a câștigat primul punct alături de Petrolul în etapa trecută, 1-1 pe terenul celor de la ASA. De data aceasta, contra Universității, Tudor se gândește doar la victorie. Însă, nu pune la îndoială calitatea jucătorilor olteni.

55eddd447adee

Cariera lui Sebi Tudor se leagă de culorile „galben-albastre”. Pe lângă faptul că este la cel de-al doilea mandat de antrenor, a și jucat la toate grupele de copii și juniori ale Petrolului.

Ce impresie v-a făcut jocul Craiovei până acum, în acest campionat?
Universitatea Craiova este una dintre echipele bune, dacă nu chiar foarte bune, ale acestui campionat. Şi sezonul trecut a avut rezultate foarte bune, iar acum am văzut că, uşor-uşor, începe să-şi revină. Am analizat jocurile Universităţii, m-a interesat mai ales exprimarea din meciurile disputate în deplasare, iar din patru a pierdut unul singur şi acela foarte, foarte greu, pe terenul lui Dinamo.  Suntem conştienţi cu toţii de faptul că ne va aştepta un joc foarte greu.

Care credeți că sunt punctele forte ale craiovenilor, lucrurile de care trebuie să vă feriți sau pe care să le contracarați duminică?
Din punct de vedere ofensiv, Craiova are jucători cu mari calități, şi mă refer la Ivan, la Bawab, la Mateiu, Zlatinski, Nuno Rocha sau Băluţă, pe ultimul cunoscându-l foarte bine pentru că l-am şi antrenat. Cred că forţa ofensivă este principalul atu al adversarului nostru de duminică.

Dintre acești jucători, de care vă temeți cel mai tare?
Nu este un jucător anume. Aşa cum am spus, sunt mai mulţi fotbalişti de calitate acolo, mai ales în faza ofensivă, care pot rezolva un meci.

Cu excepția lui Ropotan, suspendat, mai aveți probleme de lot?
Da, Alexandru Tudose, fundaşul central, este accidentat şi va lipsi, conform estimărilor, cel puţin o lună. Nicolas Farina nu s-a antrenat nici el în această săptămână, tot din cauza unor probleme medicale.  

Toto Tamuz a reapărut în lot, la meciul cu ASA. Ar putea juca duminică?
Tamuz este un jucător important pentru noi. Din cauza unei accidentări a început mai târziu pregătirile, dar acum se antrenează normal şi putem conta în orice moment pe el.

Spuneți că meciul cu Universitatea va fi foarte greu. Ați fi mulțumit și cu un egal sau luați în calcul doar victoria?
Ne gândim doar la victorie. Jucăm acasă, suntem Petrolul şi trebuie să câştigăm. Acesta este gândul cu care pornim, de altfel, la fiecare meci.

Pe ce loc vedeţi Craiova la final?
Aşa cum am spus, este o echipă redutabilă a campionatului şi cred că are forţa să se califice în play-off.

Și, o curiozitate de-a noastră, de unde vine supranumele de „Mourinho de Ploiești”?
Nu ştiu şi nici nu prea am auzit să mi se spună aşa. Parcă atunci când eram la Târgovişte mi-a spus cineva „Mourinho de Ploieşti”. Probabil pentru faptul că sunt un tip mai serios, aşa, de felul meu.

Denis Șchiopu

2 comentarii la articolul Eusebiu Tudor, antrenor Petrolul: „Forţa ofensivă este principalul atu al Universității”

  1. Maximus spune:

    Eusebiu Tudor de la Petrolul este singurul antrenor din liga 1 cu cifre personale si statistici sub Emil Sandoi, conform transfermrkt.com. Deci, batem la pas!:)

    • Tarabostes spune:

      …însă a făcut o declarație cu mult bun simț despre Craiova: „are forţa să se califice în play-off”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER