FC Caransebeș – Universitatea 1-2 (FINAL)

Gugulanii sunt mândri că o găzduiesc pe Știința

Gugulanii sunt mândri că o găzduiesc pe Știința

Stadion: Municipal, joi, ora 16:00

Formații de start
FC Caransebeş: Coca – Lupu, Manea, Barbu, Goşa (cpt.), Făiniş, Negoescu, Artean, Ologu, Buşu, Suru.

Universitatea: Straton – Dănănae, Acka, Frăsinescu, Velcovici (cpt.) – Varga, Madson, Ferfelea, Băluță – Herghelgiu, Ivan.
Rezerve: Brac, Nuno Rocha, Pleşan, Valskis, Sin, Avrămia, Bancu. Antrenori: Sorin Cârţu, Săndoi Emil.

Brigada de arbitri: Balaci Marian – Bălan Marius, Lucaciu Doru. R: Ţiţi Andrei

Banca echipei noastre, de temut:

banca

Formulă mai ofensivă decât în campionat folosită de Cârțu și Săndoi: un 4-4-2 sistem romb, cu Madson la închidere și Ferfelea în spatele celor două vârfuri, Herghelegiu și Ivan.

min 2: Lovitură liberă periculoasă de la aproximativ 30 de metri pentru gazde. Gugulanii încearcă o schemă, dejucată de zidul nostru.

Terenul greu ne pune probleme.

min 7: folha seca superbă de la 30 de metri a lui Ferfelea, portarul Coca scoate greu de sub bară, în corner. Din cornerul rezultat, Herghelegiu ratează o ocazie imensă, de la doi metri de poarta goală.

min 9: al treilea corner consecutiv al Craiovei, după încă o ocazie mare, a lui arga de această dată.

Min 10: Ivan scoate o lovitură periculoasă din colțul careului mare. Varga bate direct la poartă, dar slab, mult peste.

Min 12: ocazie mare a gazdelor după ce Varga pierde ușor o minge, Ologu înțeapă mingea pe lângă Straton, după ce fusese lansat în adâncime, dar la distanță de poartă.

Min 14: Ivan pătrunde excelent pe dreapta și centrează foarte periculos în fața porții, dar un fundaș advers respinge in extremis din fața lui Herghelegiu

min 18: controlăm autoritar jocul, cu Frăsinescu și Acka la linia de centru. Gazdele aglomerează bine și pun foarte tare piciorul, extrem de motivați.

min 19: încă un corner pentru Știința după o acțiune în mare viteză pe stânga a lui Băluță

min 21: Goooool, Știința! Șutul centrare al lui Ferfelea din colțul stâng al careului mare este deviat în poartă de Goșa. Putem spune că golul îi aparține lui Ferfelea, pentru că șutul era pe spațiul porții. Crainicul stadionului l-a dat marcator pe decarul nostru. Caransebeș – Craiova 0-1

Jocul s-a liniștit. Gazdele sunt sufocate de presiunea meciului și nu mai leagă nimic, iar Universitatea menține posesia în stil de echipă mare.

min 25: Gazdele egalează după o ezitare a lui Dănănae. Straton respinge inițial mingea, dar fundașul stânga Lupu o împinge în poartă. Caransebeș – Craiova 1-1

Dănănae greșește o preluare simplă și prilejuiește hohote de râs ale spectatorilor. Poate da vina pe terenul foarte denivelat.

Min 30: Verticalizare frumoasă peste fundași a lui Varga pentru Ivan, dar vârful nostru ajunge o fracțiune de secundă prea târziu și portarul reține.

Min 32: Reluare frumoasă cu capul a lui Ivan de la 10 metri, din semiîntoarcere, după o centrare a lui Velcovici, dar pe centrul porții.

La un contraatac frumos instrumentat de Ivan și Herghelegiu, Băluță scoate lovitură liberă periculoasă (20 de metri lateral stânga) și galben pentru fundașul dreapta advers. Ferfelea trage de data aceasta slab, imitându-l parcă pe Varga, care a lovit la fel de prost la începutul meciului dintr-o poziție similară, doar că de pe dreapta.

Varga și Hergehelgiu nu sunt deloc conectați la tensiunea meciului și sunt mai mereu luați pe sus de ambițioșii apărători adverși.

Min 38: cel mai bun jucător al nostru, Băluță, scoate un corner de pe stânga după o acțiune frumoasă.

Același Herghelegiu ratează din careu, din nou corner.

Ferfelea are o execuție superbă a la Del Piero din colțul stâng al careului mare, mingea se oprește în plasa laterală, dar arbitrul anulează golul pe motiv că Ivan (aflat pe traiectoria mingii) l-ar fi mascat pe portar.

Min 43: cel mai bun jucător al gazdelor, Ologu, îl depășește în viteză pe Madson și trage cu dreptul la jumătate de metru peste, fără emoții pentru Straton.

min 45: și fundașul stânga al Caransebeșului primește galben, marcatorul golului, după un fault foarte dur la Madson.

1-1 la pauză.

Începe repriza a doua. Craiova e în aceeași formulă, gazdele au făcut o modificare.

min 46: Ivan șutează în forță de la 17 metri, din demivoleu, portarul reține cu siguranță.

min 47: Corner de pe dreapta pentru noi.

O centrare înșelătoare de pe stânga a lui Varga e scoasă greu de sub bară de Coca.

min 50: șut bun al lui Herghelegiu respins greu de portar, Ivan ajunge prea târziu și nu reușește să împingă mingea în poartă.

Herghelegiu și Varga continuă prestația modestă. La margine se pregătește să intre Nuno Rocha.

Min 56: iese Ivan, intră Nuno Rocha.

Corner de pe stânga după o pasă filtrantă a lui Madson pentru Varga. Varga execută pe scurt, Herghelegiu deviază, fundașul de lângă bară respinge iarăși în corner.

Min 59: Herghelegiu își face frumos o minge după o lansare bună a lui Madson, dar finalizează dezamăgitor, mult peste poartă. Ferfelea și Varga au dispărut complet din joc.

Un doi foarte frumos Ferfelea – Nuno Rocha, primul îl lansează pe Băluță, care scoate corner. Scorul la cornere este 10-0 pentru Craiova.

Gazdele nu au trecut de jumătatea terenului în această repriză.

Al unsprezecelea corner al Craiovei. Se pregătește să intre Bancu.

min 64: Fază periculoasă a Craiovei, Băluță ia galben după ce plonjează în careu.

Iese Varga, intră Bancu.

min 69: roșu pentru marcatorul golului gazdelor, Lupu, după încă un fault foarte dur, tot la Madson.

min 70: 1-2. contraatac Știința, Madson îl lansează frumos pe Bancu, acesta scoate în centru pentru Ferfelea, care de la 18 metri central, cu foarte mult calm, execută un voleu în plasa laterală.

Min 74: Madson părăsește terenul șchiopătând și e înlocuit de Pleșan.

Min 76: Corner pentru gazde după o chiflă a lui Velcovici

Herghelegiu, foarte slab astăzi, irosește un contraatac 3 contra 1.

Min 80: Herghelegiu scoate o lovitură liberă periculoasă, de la 20 de metri puțin lateral stânga. Ferfelea încearcă să surprindă apărarea adversă aruncând mingea peste zid pentru Bancu, dar acesta nu pleacă la timp și pierdem mingea.

Min 82: dintr-o poziție identică cu aceea din care a marcat golul 2, Ferfelea trage la vinclu, dar portarul gazdelor scoate spectaculos în corner. 13 lovituri de colț pentru Craiova.

Min 85: Caransebeșul se apără pe două linii, Craiova se mulțumește să plimbe mingea.

Băluță trage spectaculos din semiîntoarcere, scoate portarul, iarăși corner.

Min 89: oltenii se joacă cu gugulanii ca în curtea școlii, Bancu driblează de două ori portarul, scoate pentru Băluță, acesta nu trage și driblează și el, dar se încurcă și pierde posesia.

Min 90: corner Caransebeș la o neînțelegere între Frăsinescu și Straton, aflați singuri în careul mic. Cârțu își pune mâinile în cap. Gazdele au fost cu portarul în careu, dar Pleșan a îndepărtat bine pericolul.

Min 90+3: gazdele ratează cu poarta goală după o greșeală impardonabilă în defensiva noastră.

Min 90+5: corner pentru Caransebeș

Final 1-2. Craiova câștigă destul de lejer împotriva unei echipe arțăgoase, care totuși a ratat inexplicabil la final, când un atacant al gazdelor a scăpat singur cu poarta goală. Înainte ca acesta să o împingă în poartă, însă, Acka a apărut excelent și s-a opus prelungirilor.

26 comentarii la articolul FC Caransebeș – Universitatea 1-2 (FINAL)

 1. Sorin spune:

  sper sa nu furnizam o surpriza negativa, echipa aliniata e subtire, mai ales in aparare:-o
  Hai Stiinta!

 2. Andrei spune:

  iar Universitatea menține posesia în stil de echipă mare.” se vede, luaram gol

 3. Andrei spune:

  Ia vezi, sa nu pierdem meciul, tot pe o greseala individuala. Dar ce conteaza atata timp cat mentinem posesia in stil de mare echipa :)))

 4. diacris spune:

  Deja mi se confirma ceea ce am mai spus in legatura cu Dananae: nu mai are valoare nici de rezerva la lotul actual al echipei! A fost unul dintre cei mai buni fundasi dreapta ai Romaniei atunci cand juca la Craiova, a fost si selectionat in Nationala, dar dupa accidentare nu s-a mai ridicat la valoarea anterioara… Si jocul ulterior practicat la Steaua si Tom Tomsk nu a fost convingator, iar ce a jucat prin Cipru nu prea cunosc… Din pacate aici ne trebuie un jucator bun pe zona dreapta a apararii, chiar si Kvitanovski ar fi fost mai bun ca rezerva a lui Achim in lotul actual, el putand sa mai creasca-fiind tanar si intrenational al tarii sale…

 5. Claudiu spune:

  Stie cineva dacă meciul este transmis la radio?

 6. ssst spune:

  Din cind in cind la radio Sport Total fm [ doar informatii despre meciurile din cupa ] . Poate vreun post local.

 7. Daniel spune:

  La Radio Erevan poate scuze ironia, de cand a murit Domozina cina sa mai transmita? Macar sa batem daca tot verticalizam si sufocam adversarul!!! Forza Stiinta!!!

 8. ssst spune:

  Ma faceti sa rid cu joc de mare echipa . Joc de echipa buna [ pt campionatul nostru ] vom avea poate din iarna cind daca Sandoi si Cirtu vor fi lasati sa aduca si jucatori adevarati ca din lotul actual doar 7-8 [ cu tot cu viitoare sperante ] jucatori ar trebui pastrati . Restul sa demonstreze . Sper ca nu ne facem de rusine ca doar Cupa e un obiectiv ca si titlul de campioana cum spunea cindva cineva ! HAI STIINTA !!!

 9. Blue Aztec spune:

  Salut. Vad ca l-au scos pe Ivan. Cum a jucat? Eterna rezerva, sau merita mai multa sansa?

 10. obiectivul spune:

  Dananae a fost mereu un bezmetic,nici Vatajelu nu-i mai breaz,atat in aparare, cat si in atac!Ne trebuie fundasi laterali!

 11. Daniel spune:

  Bine ca conducem in sfarsit!!! cu o pregatire buna la iarna unii jucatori cred ca mai pot confirma iar de unii trebuie sa ne despartim se pare!!! Forza Stiinta!!!

 12. ssst spune:

  Stiinta conduce cu 3-1 !

 13. ssst spune:

  3-1 pt Stiinta ,

 14. ssst spune:

  Pune-ti rezultatul 3-1 . De ce nu ma lasati sa postez ?

 15. ssst spune:

  Au anulat golul.

 16. der spune:

  ca in curtea scolii cu astia, ca in liga 1 nu prea

 17. Blue Aztec spune:

  Cate minute de prelungire sunt?

 18. Cilly spune:

  Final 1-2 .

 19. ssst spune:

  Degeaba ma luati cu ma pt ca la radio sport total au dat scorul asta timp de 5 minute .Nu sint papagal si nici nu fac misto de nimeni . Ma daca nu ma crezi ntereseaza-te de la cei care au ascultat postul asta se vedeti ca n-am mintit .

 20. utilizator spune:

  @Redactia : ce vrea sa insemne ”gazdele au ratat inexplicabil cu poarta goala in final” ?

 21. ssst spune:

  Care prinde LOOK TV uitati-va la emisiunea lui Ivanovici ca o da in reluar dupa miezul noptii . Drsi e de plins , te strici de ris de ce e instare Mititelu si ce nazbitii a facut ! Asta in special pentru fanii groparului otbalului din Craiova .

 22. Sorin spune:

  Dananae reprezinta o alta teapa, marca Felix. Daca am fi pe faza l-am lua pe Sapunaru, dar iti trebuie presedinte bun pentru asa transfer! Bine ca am castigat! Sper sa invingem ASA, ca mult ne-au batjocorit de pe locul 5, cu pun te duble fata de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER