Federația Română de Antifotbal

frfPrestația României în grupa de calificare desfășurată pe teren propriu, la Buftea, la categoria de vârstă under 17, a fost una care ar trebui să-i facă pe cei de la club să se gândească dacă mai lasă jucători la naționalele mici. Nu de alta, dar nu prea are sens să-i încurci pe profesioniștii de la Federație. Bietul Screciu a fost un fel de măgăruș care n-a văzut mingea, în strategia de bubuială aleasă de coafeza sau strungarul de pe bancă. Nici o idee tactică, nici o urmă de mentalitate, nici vorbă de selecție făcută corect.

Hagi are dreptate, chiar dacă unii poate nu-l cred pentru că spune ce spune cam nervos și cam fără coerență. Pentru a-și justifica centrele de excelență care produc fotbaliști gata ratați, Federația face convocările aiuritor și se bat pe burtă la cafele și uischeane, cu salarii de mii de euro pe lună, în timp ce „cea mai promițătoare generație” a României e umilită acasă, cu înfrângeri pe linie la Austria, Anglia și (ei bine, da!) Azerbaidjan. Dacă s-ar face un turneu de patru echipe cu Naționalele de juniori contra Viitorului lui Hagi, Universității Craiova și lui Dinamo, sunt șanse mari ca Naționalele să termine pe locul 4. Pe locul 1 ar fi probabil Viitorul, la bătaie cu Craiova și Dinamo.

Peștele de la cap se împute, iar federațiile de la copii și juniori. Vă mai mirați că nimeni nu-l vede pe Vătăjelu pentru Naționala mare, deși toți oamenii din fotbal spun că locul lui e acolo?

6 comentarii la articolul Federația Română de Antifotbal

 1. luca spune:

  🙂 Vătăjelu… Ce e cu el? Deocamdată, „coafeza” și „strungarul” de pe banca naționalei mari au nume specifice românilor care apelează la astfel de servicii oficiale: Daum.

 2. Tarabostes spune:

  Asta e viața când un om care n-a fost fotbalist, arbitru sau antrenor decide într-un domeniu care mai trăiește numai din amintirile Generației de Aur…

 3. Bogdan spune:

  Redactia, ati citit interviul lui Danu Lupu din Fanatik? Daca se poate o replica acida la adresa scarbosului.. O replica care sa ajunga si la ochii si urechile lui.. Hai Stiinta

 4. Stefan.. spune:

  Constatare corecta. Dar, pentru ca ne este mai aproape camasa decat paltonul, sa ne concentram pe ceea ce ne afecteaza direct. Daca Stiinta, dupa lupte „seculare” cu Gane, Cartu, Sandoi, Mogosanu si cozile de topor care i-au sustinut,are, in sfarsit, antrenor adevarat, Multescu, e nevoie, si la nivel juvenil, de o persoana competenta, pentru perspectiva. Acum, suntem ca in tara lui Papura-Voda :))). Forta, Stiinta!

 5. G.D. Ladima spune:

  La tineret, vrem altceva pentru ca este esențial sa avem permanent talente certe, nu eterne promisiuni: Sin, Carstea, Iuga, Jurj, Burlacu, Armaselu..
  Ne-am saturat de telenovele gen „Autobaza” care în 2 ani n-a reușit sa promoveze un junior și a îndepărtat lumea de la stadion… Apoi, EL si-a inchis televizoru, a uitat ce echipa a antrenat, s-a supărat ca măgarul pe sat si, mai mult, s-a desolidarizat de Craiova, victimizandu se.
  Va sugerez sa angajați un antrenor-manager profesionist fără compromisuri, fără diplomație, dar care sa aiba rezultate validate si o baza de date cu toate talentele din tara pe care sa contruiasca un proiect pe termen lung. Ne-am saturat de carpeli, de antrenori localnici angajați vremelnic, care ulterior „uita” apoi nu numai ce jucatori au antrenat, dat si ce echipa..
  Asadar, pentru ca este un aspect strategic, ne-am saturat de antrenori „maidanezi” fara pedeegre, adica nevalidati de rezultate și solicitam intervenția „SMURD-ului” sau vrem CONSTRUCȚIE, NU CARPEALA!!!

  P.S.Prețul plătit prin angajarea unui antrenor de serie, sub forma timpului pierdut, este mult mai mare decât al unui profesionist, platit direct proporțional cu rezultatele.

  Așadar, drumul este bun, dar direcția este greșită…

 6. ipsilante spune:

  Fotbalul in Romania se prabuseste la toate nivelurile, iar FRF se… piaptana! Liga I si Liga a 2-a se zvarcolesc in falimente care nu mai contenesc. Arbitrajul intern a ajuns o afacere, fara scrupule, a unei bande de escroci. Nationala se mozoleste asiduu, in mediocritate cronica. Centrele de excelenta, create sa revigoreze fotbalul, lucreaza doar pe pile si livreaza cacao la greu. Singurul loc unde pare sa troneze multumirea financiara si satisfactia profesionala este FRF. Asa cum cei saraci cu duhul se zice ca sunt cei mai fericiti, tot asa, cei straini de fotbal par a fi cei mai multumiti de acesta, in momentul de fata. Cand am luat bataie de la Austria cu 2-1 m-am gandit ca am avut ghinion. A venit apoi infrangerea categorica cu Anglia si ne-a aratat cat de departe suntem de „tarile cu fotbal”. Am sperat la final, macar din orgoliu, intr-o razbunare pe Azerbaigean. N-a fost decat inca o rusine. Bomboana pe coliva unei comportari execrabile a sperantelor noastre de maine. Nu stiu pe ce criterii se numesc antrenorii, nu stiu cum se fac selectiile, cert este doar REZULTATUL, adica ECHIPA modesta si fotbalul slab practicat. Cand Gica Popescu a fost bagat, la repezeala, in parnaie, pentru ca sa i se faca partie lui Burleanu la FRF, atunci s-a ridicat crucea pe mormantul fotbalului romanesc. Ce traim acum, nu este decat agonia. Raul cel mare, abia urmeaza, daca pasivitatea, celor din fotbal, va continua. FORZA STIINTA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER