Frați

Nu e loc de răutăți la meciul ăsta, leilor! Sunt două echipe din Craiova, asta e viața. Pe teren se vor întâlni niște jucători buni, unii chiar foarte buni. Mulți dintre ei sunt olteni și toți încearcă să-și facă meseria, deci ne-am face de râs, ca regiune și ca neam, dacă i-am huidui pe unii sau pe ceilalți. Nici CS-ul, nici FC-ul, nu joacă împotriva Stelei sau a lui Dinamo. În fond, ambele se numesc Universitatea Craiova.

Nu știu cu cine va ține lumea în măsură mai mare, știu doar că eu îi iubesc la fel și pe suporterii uneia, și pe ai celelalte. Știu că împreună, ei, oltenii, sunt cei mai frumoși suporteri din lume. Tocmai de aceea sper să nu mă dezamăgească, mai ales că probabil o să fiu la meci. Ar fi foarte frumos și foarte emoționant dacă, la început, toți vor cânta imnul împreună, ca pe vremuri, bucurându-se că fotbalul a revenit la Craiova, chiar dacă a făcut-o scrâșnit și cu eternele războaie. Și mai frumos ar fi dacă înainte de meci jucătorii și-ar face o poză împreună, cele două grupuri. Pe urmă, de la fluierul arbitrului, poate să înceapă bătălia.

Mi-ar plăcea și să fie un meci frumos, dar cred că va fi o încleștare echilibrată, cu puține ocazii. Deși are mulți absenți, cred totuși că CS Universitatea va ieși câștigătoare la limită, pentru că lotul e, în ciuda accidentărilor, superior valoric celui lui FC. În plus, am mare încredere în Ovidiu și în strategia lui. Pentru ambele echipe, meciul e important, pentru că am convingerea că în tribune va fi multă lume nehotărâtă, care după partidă ar putea înclina balanța către o echipă sau alta. Din punctul ăsta de vedere, jucătorii ambelor echipe trebuie să se comporte exemplar. Și nu mă refer doar la jocul în sine, ci și la atitudine: să aibă curaj, să fie dispuși la efort, să încerce faze frumoase, să aplaude publicul în momentele de întrerupere, să fie domni cu arbitrii și cu adversarul, toate acestea sunt datele unei echipe profesioniste și adorate de suporteri.

Oricum ar fi, va fi bine. Craiova se va ridica. Fie ca cei mai buni să fie ai noștri!

Gică Craioveanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER