Haide Astra, FORZA SPARTA PRAGA!

msSparta Praga este o echipă înființată în 1893, când nici măcar comunismul nu era la modă în Europa, darămite echipele departamentale care vor face istorie, în a doua jumătate a secolului XX (cea mai neagră perioadă a fotbalului și a societăților est-europene în general). În vremea comuniștilor, echipa a fost mai degrabă batjocorită decât favorizată, bifând de altfel singura sa retrogradare în liga secundă în 1975. Acestea sunt motive suficiente să ținem cu praghezii deseară, deși am mai putea da multe altele. Antipatia pentru Steaua, această echipă care a reușit performanța (ca și Dinamo) să fie jegoasă și înainte și după revoluție, este însă cel mai important.

E adevărat, aceasta nu mai este Steaua, conform instanțelor românești, ci FCSB, dar și-a păstrat același stil banditesc, același miros de împuțiciune, aceiași suporteri bătuți în cap și ușor de prostit. Steaua reprezintă tot ce e mai rău în țara asta, o echipă pentru care ar trebui dată o lege a lustrației specială, astfel încât să fie desființată laolaltă cu amintirile triste din epoca ”de aur”. Până atunci, însă, e bine și dacă nu se califică mai departe, pentru că o accedere în grupele Europa League (care ar urma în urma unei eventuale calificări) ar fi o veste proastă pentru toată România aceea inteligentă și integră.

Cu Pandurii și Viitorul deja eliminate, nu putem decât să sperăm ca Astra să facă o mare surpriză și să obțină calificarea la Copenhaga. Eventual după niște prelungiri istovitoare, le dorim noi 😀

8 comentarii la articolul Haide Astra, FORZA SPARTA PRAGA!

 1. Tarabostes spune:

  …prelungiri istovitoare în care să primească gol la ultima fază a meciului.
  Astra calificată înseamnă milioane de euro în conturile clubului care stă lângă prăpastia insolvenței, iar din punctul săta de vedere Știința nu va fi avantajată.
  Cât despre fcsb sau steaua sau etc, uităm că ne-am pus de-a curmezișul să nu cîștige Rapidul campionatul în dauna steliștilor. Este adevărat că la Rapid a fost antrenor în meciul respectiv un dinamovist, antrenor în prezent în Rusia, însă, indiferent cum ne răsucim, nu scăpăm de echipele create de comuniști…

 2. catenaccio spune:

  ambele echipe vor pierde calificarea

 3. Dan spune:

  La ce noroc au FCSB-istii parca vad ca iar se vor califica singuri!Sa vedeti iar ridicari in slavi pe posturile tv.

 4. Craioveanul spune:

  Bate Sparta cu doi la unu si vom avea un somn liniștit!

 5. robocap spune:

  bate sparta 2-0.

 6. ipsilante spune:

  Greu de crezut ca se va califica vreo echipa romaneasca, mai departe. Fotbalul de pestera care se practica la noi, la modul de organizare actual, sub orice critica, nu poate merge decat intr-o singura directie: in jos. Sa speram ca, in aceste vremuri tulburi, Stiinta va profita si JUCAND FOTBAL, va reusi sa ne aduca bucuria unor performante, atat de dorite. FORZA STIINTA!

 7. DINU spune:

  Nu ma intereseaza FCSB , nici Astra , nici … nici ,,, , Ma intereseaza doar Universitatea . Dar la cum merg lucrurile la noi cam in 2000 de ani o sa ajungem la nivelul celor doua .Din pacate ! HAI STIINTA !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER