Hard cu Asesoft

SCMU Craiova n-a obţinut în faţa campioanei una dintre cele două victorii propuse până la finalul turului

baschet3Minunea de anul trecut nu s-a repetat în Polivalentă în nici unul din cele două meciuri cu Asesoft. Paradoxal, cea mai bună replică a Craiovei în faţa campioanei a fost dată chiar la Ploieşti, în turul Cupei României. „Depindem şi de străinii cu care joacă Ploieştiul, de cât de obosiţi sunt după meciul din Lituania, suntem mai mult la mâna lor decât la mâna noastră” spunea Mandic înainte de joc. Prahovenii au arătat destul de obosiţi după jocul din Eurocup, au venit fără cei mai buni jucători şi nici n-au prins vreo zi extraordinară, dar tot au câştigat. Arnautovic a avut destul „bunăvoinţă” şi i-a menajat pe Alhaji Mohammed, care nu a jucat în ultimele 3 meciuri ale Asesoftului la Craiova, pe cel mai bun recuperator al lor, Cooper Williams, şi pe fostul jucător din NBA, Jarvis Hayes. N-a fost de ajuns pentru ca echipa Craiovei să poată obţine „o victorie dublă”, aşa cum caracteriza Mandic un succes contra campioanei. Bureau şi Krstanovic au fost din nou la înălţime, cu procentaje excelente, dar de această dată Bozovic nu i-a mai susţinut la nivelul obişnuit. Cu forma modestă a lui Otovic toată lumea s-a obişnuit, iar vocile care invocă lipsa unui jucător defensiv capabil, care durează de la plecarea lui Dzambic, sunt tot mai multe în Polivalentă. „Glezna îl supără încă din vară” l-a apărat Mandic pe jucător, antrenorul fiind de-a dreptul obsedat de accidentările care au venit pe bandă rulantă încă de la startul meciurilor amicale. „Jucătorii se sacrifică, riscă uneori jucând fără acordul medicilor, din respect pentru colegi, conducere, fani. Este incredibil ce ni se întâmplă cu aceste accidentări, nu mai ştiu ce să fac. Înaintea fiecărui meci aştept ca doctorul să-mi spună pe cine mă pot baza, cine este apt de joc. Nu sunt eu un tip foarte religios, dar poate ar trebui să încercăm să aducem şi un preot la echipă, nu doar un doctor” spune tehnicianul sârb, care de această dată nu l-a putut folosi pe Ivan Bosnjak. Mai rar un meci în care ambii pivoţi să transforme toate aruncările libere de care beneficiază, 7 din 7 pentru Krstanovic şi 6 din 6 pentru americanul naturalizat finlandez, Gerald Lee. Cu excepţia lui Burlacu, prahovenii au marcat masiv prin toţi jucătorii, în timp ce Craiova a avut prea multe „mâini moarte”, iar Velickovic, Otovic, Andrei şi Bozovic n-au prins nici pe departe o seară bună. De această dată, craiovenii n-au mai păcătuit la libere, doar cele două ratări ale lui Bozovic fiind consemnate.

Derby-ul cu Steaua – singurul meci rămas de jucat în Polivalentă

În condiţiile în care am fost peste prahoveni şi la procentajele de 3 puncte, dar şi la recuperări, cele 7 intercepţii ale oaspeţilor, unele în momente cruciale, par să fi făcut diferenţa. Oricum, cu atenţia îndreptată în această perioadă mai mult către Eurocup, Asesoft a dat senzaţia că forţează doar cât să-şi asigure victoria, după ce pierduse deja două meciuri în Liga Naţională. Publicul a venit bucuros şi îngheţat de pe „Ion Oblemenco”, de la meciul câştigat de Universitatea împotriva Ceahlăului şi a plecat dezgheţat şi ofticat după eşecul baschetbaliştilor în Polivalentă.

Sâmbătă, de la ora 18.30, craiovenii întâlnesc în deplasare echipa în al cărei maieu, Andelko Mandic a făcut istorie, Municipal Oradea, cea care ne-a zdrobit în primul tur al play-off-ului din sezonul trecut. Mandic îşi propune măcar încă două victorii până la finalul turului, dar cea pe care şi-o doreşte toată lumea este cea de pe teren propriu în derby-ul cu Steaua. „Avem 4 victorii şi 4 înfrângeri. Doar eşecul de la Mediaş mi l-aş reproşa, în rest totul a fost conform aşteptărilor. Ne aşteaptă 4 meciuri foarte grele, avem acasă cu Steaua şi deplasări la Sibiu, Oradea şi la Timba Timişoara. Ne propunem să mai câştigăm cel puţin două meciuri în tur, tot ce ar veni în plus ar fi un bonus excelent, iar dacă ar fi mai puţine, n-ar fi prea bine. Am rămâne astfel în obiectiv, fiindcă în retur avem mult mai multe meciuri acasă, ceea ce este totuşi un avantaj important” a spus Andelko Mandic. Într-adevăr, Craiova va avea nu mai puţin de 8 meciuri în Polivalentă în retur şi doar 4 deplasări, dintre care 2 sunt cu Steaua şi Asesoft, aşa încât calificarea în play-off, obiectivul stabilit la început, este la îndemâna „legionarilor”.

SCMU Craiova – Asesoft Ploieşti 77-87 (18-24, 20-20, 22-24, 17-19)

Sala Polivalentă, spectatori: 2.500

Craiova: Petrişor, Vucurovic (11), Bureau (21), Bozovic (4), Krstanovic (24). Au intrat: Andrei (5), Otovic (9), Velickovic (3), Damian. Antrenor: Andjelko Mandic.

Asesoft: Brown (10), Flowers (18), Runkauskas (14), Burlacu (1), Lee (16). Au intrat: Szijarto (5), Pelekanos (14), Labovic (9). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Jucătorul meciului: Travis Bureau – 21 de puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace, eficienţă 28.

Clasamentul Ligii Naţionale:

Echipa

Victorii Infrângeri Puncte

1. Steaua Bucureşti

8 0 16

2. Asesoft Ploieşti

7 2 16

3. BCMU Piteşti

7 1 15

4. Municipal Oradea

5 4 14

5. Atlassib Sibiu

5 3 13

6. BC Timişoara

4 4 12

7. Energia Tg. Jiu

4 4 12

8. SCM Craiova

4 4 12

9. „U” BT Cluj

3 6 12

10. BC Mureş

3 5 11

11. Gaz Metan Mediaş

3 5 11

12. Timba Timişoara

1 7 9

13. „U” Cluj Napoca

0 9 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER