Îi suntem toți datori lui Oblemenco. Astăzi mergem la stadion pentru el!

Marius Mitran explica, într-un text din Maxima, de ce Craiova i-a rămas datoare lui Oblemenco:

maxima07_01”Craiova, care n-a existat până la Oblemenco, a devenit graţie lui campioana României. Cu el, Fiorentina lui De Sisti a fost eliminată, cu el Ştiinţa a devenit Academie de Fotbal. S-a întors ca antrenor, după cele 170 de goluri marcate pentru „U“, şi a luat eventul – Cupă şi titlu în 1981. Apoi a fost gonit din oraş, pentru că era prea bun, prea blând, prea om. Unii spuneau că era prea moale, că era cu sânge basarabean, Oblemencov, familie refugiată la Corabia, în sudul Olteniei, după război. Acolo s-a născut, în 13 mai 1945, zi mare pentru Craiova. A murit în septembrie 1996, la Agadir, în Maroc, unde antrena, gonit de un oraş nepăsător, fără sentimente şi fără memorie.”

Astăzi este șansa noastră. Pentru prima oară după moartea Tunarului, Craiova îi poate demonstra că nu l-a uitat. În cinstea lui, Craiova renăscută organizează primul turneu internațional de la moartea marelui golgheter încoace. Intrarea este liberă, primul dintre cele trei meciuri va începe la ora 14.

Pe teren nu va mai fi Oblemenco pentru Știința, din păcate. Din fericire, vor fi, totuși, niște fotbaliști buni, care vor ca, ducând Craiova la locul care i se cuvine, să devină legendari. Brac în poartă amintește de Lung însuși, cu paradele sale plin de agilitate; nu întâmplător spune că antrenorul cu portarii al Craiovei este modelul său (într-un interviu care va apărea miercuri în Maxima). Pe dreapta, Tome Kitanovski are spiritul de luptător pe care doar la olteni îl poți vedea, deci nu vă temeți că nu-l veți adopta repede. În stânga apărării, un post atât de greu de acoperit chiar și la echipele mari, Știința s-a blindat: Vătăjelu o să vă încânte cu urcările lui în atac. Varga aduce strălucire și gleznă fină pe benzi, iar Valskis, cel alintat „Nelu” de colegi, vrea să rămână și-n primăvara aceasta unul dintre principalii marcatori ai Europei. Noilor achiziții li se vor adăuga vechii oșteni care au dus Craiova pe 1: neobositul Pătrașcu, calmul Ljunbikovic, stânca Izvoranu, liderii Pleșan și Velcovici, fabulosul Ferfelea, viteziștii Sin și Ganea și incotestabilul vârf de careu cum n-are vreo echipă din prima ligă: Curelea. Vi se pare că-i lăudăm prea mult? Tot ce se poate. Voi hotărâți dacă am exagerat sau nu, venind astăzi, la ora 14, pe stadionul cu nume de sfânt al Craiovei. Băieții vor juca pentru voi și așteaptă o șansă.

Te iubim, Știința! Te iubim, Oblemenco!

5 comentarii la articolul Îi suntem toți datori lui Oblemenco. Astăzi mergem la stadion pentru el!

 1. Madalina spune:

  Bravo, frumos articol piticule. Mergem pe stadion !

 2. Mihaita de la Valcea spune:

  Bai baieti, haideti la stadion sa-i aratam boveanului ce inseamna o echipa adevarata care ne reprezinta, nu un srl falimentar.

 3. GHEORGHE spune:

  HAI LA MECI CU TOȚII! HAI STIINTA!

 4. RAUL spune:

  LA MECI ,CU TOTI LA MECI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER