În prima repriză olteni, în a doua anonimi

meciTârgu Mureșul a început timid împotriva liderului. Apărare pe două linii și un Buhăescu rătăcit prin atac. Craiova a pasat calm și a presat cât era nevoie: golul vine după un corner de pe stânga executat de Ferfelea, Tomic deviază cu capul și Kitanovski finalizează din apropiere.

După gol, ardelenii continuă să nu opună mare rezistență în restul reprizei, iar Ferfelea trece de două ori pe lângă gol, după o foarfecă laterală scoasă greu de portar și un șut puțin peste din afara careului.

Abia la pauză au început cei 6.500 de spectatori să simtă frigul. Dar era bine, pentru că emoții nu mai aveu. A zis-o și Curelea, au văzut-o și ei în tur: dacă marchează prima, Craiova nu mai poate fi învinsă.

Surpriză, însă. În repriza a doua, Tomic (excelent în prima parte) și Kitanovski au fost dați cap în cap de câteva ori de excelentul Bumba, Ferfelea și Valskis n-au mișcat la mijloc, iar extremele Sin și Ganea au părut din alt film, mai ales comparați cu Hora, Voiculeț și Bumba. Târgu Mureșul a ratat o ocazie mare, după care a egalat și, la o nouă gafă a flancului drept, a preluat conducerea. S-a întâmplat fulgerător și nepermis de lejer.

Dar poate cea mai dezamăgitoare a fost lipsa de reacție a Craiovei după primirea golului 2. Letargici și fără vână, jucătorii au semănat din nou cu cei pe care i-am văzut într-un alt meci cu presiune, cel cu FC U. Abia intrarea lui Pleșan le-a adus aminte suporterilor că în teren sunt olteni. Căpitanul a faultat de galben, apoi a sărit la bătaie. Foarte bine! Asta fac oltenii când sunt conduși pe teren propriu. Ăsta este spiritul, de asta e nevoie, asta vrea lumea să vadă. Poți să iei bătaie la fotbal pe Oblemenco, dar niciodată să nu te resemnezi. Când vor înțelege și nou-veniții asta (pentru că valoarea și talentul nu le lipsesc), abia atunci vom putea spune că Universitatea a renăscut.

O echipă mai bună la ora actuală, cu jucători de primă ligă și mai experimentați, Târgu Mureșul a controlat restul meciului și doar o ocazie mare a lui Valskis i-a mai făcut pe oameni să spere. În zadar. Universitatea pleacă la Satu Mare de pe o poziție deloc liniștitoare în clasamentul play off-ului.

 

5 comentarii la articolul În prima repriză olteni, în a doua anonimi

 1. Olteanu spune:

  6.500 de spectatori??? Poate doar daca estimarea e facuta de cineva in pragul comei alcoolice! Prosportul a dat cifra de 3000. Nu va e rusine sa mintiti ba frustratilor?

  • Redactia spune:

   Uita-te si tu la tribuna a doua in poza asta. Cam cati ti se pare ca sunt?

   • cornel spune:

    hai sa fim sinceri,la tribuna a doua sunt maxim 3000-3500…..mai mult de 4000 de spectatori nu au fost la meci,chiar va e imposibil sa dati o cifra obiectiva a asistentei?

    • Viorosu spune:

     Cornel pupincuristu’mititel, la voi, cu Motru, stadionul gemea de oameni, nu? du-te la Perinita, cica Ajica da o ciorba de legume. Gratis!

 2. marius spune:

  Ideea e ca au fost destui spectatori insa eu sint dezamagit. Nu cred ca mai putem avea fotbal vreodata la Craiova. Sint suporter trup si suflet alb albastru insa nu imi dau seama ce vor cei care au cele doua Universitati. Au fost multi copii la meci si cred ca s-au hotarit cu cine sa tina – echipele din Bucuresti. FACETI CEVA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER