Începe Wimbledonul, prezență record a României pe tabloul feminin

halepWimbledon este cel mai vechi turneu de Grand Slam și singurul care se desfășoară pe aceeași suprafață ca la prima ediție. Ediția de anul acesta va începe pe 23 iunie.

În premieră la un Grand Slam, România va fi reprezentată de șase sportive: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Irina Begu, Alexandra Cadanțu și Andreea Mitu, ultima venită din calificări.

După ce Marius Copil a pierdut, tot în calificări, în turul secund, pe tabloul masculin singurul român prezent este Victor Hănescu.

Adversarii românilor de la Wimbledon

Simona Halep, cap de serie numărul 3, este pe aceeași parte de tablou cu Serena Williams, dar și cu Maria Sharapova. Simona se poate întâlni cu Sorana Cîrstea în turul 3. Posibil traseu pentru Simona: S. Navarro (R4), Ivanovic/Jankovic (Sferturi), Sharapova/ Serena (Semifinale).

Victor Hănescu va debuta cu Tomas Berdych, locul 6 mondial, în primul tur. Hănescu și Berdych s-au întâlnit de două ori, cehul câștigând ambele meciuri.

În primul tur, Simona Halep va da piept cu Teliana Perreira (91 WTA). E prima întâlnire între cele două jucătoare. Sorana Cîrstea joacă împotriva Victoriei Duval (115 WTA), Irina Camelia Begu cuVirgine Razzano (99 WTA), Alexandra Cadanțu cu Camila Giorgi (42 WTA), Monica Niculescu cu Alison Van Uytvanck (93 WTA), iar Andreea Mitu are un debut de foc cu a patra favorită, Agnieszka Radwanska.

Premii mai mari de anul acesta

Câștigătorii turneului de simplu vor primi fiecare câte 1.760.000 de lire. Valoarea premiilor totale ale turneului a crescut de la 22.560.000 lire, cât era anul trecut, la 25.000.000 de lire.

În România, turneul de la Wimbledon va putea fi urmărit pe Digi Sport.

Programul zilei de astăzi îl puteți găsi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER