Înfrângere în ultimul minut în debutul din Liga Balcanică

Baschetbaliștii craioveni au pierdut primul meci al acestui sezon din Liga Balcanică. SCM a fost învinsă cu  scorul de 87-84 de echipa macedoneană KK Kozuv. Partida a fost în această seară în Polivalenta din Craiova. În sală au fost aproximativ 2000 de spectatori.

otovicPrimele două sferturi s-au terminat la egalitate, scor 21-21 și 20-20. Prima jumătate a partidei ar fi putut să se termine în favoarea macedonenilor. Însă, la 41-38 pentru Kozouv, în ultima secundă, fundașul sârb adus săptămâna trecută la Craiova, Ivan Bosnjak, a egalat printr-o aruncare de trei puncte.

La sfârșitul sfertului trei, scorul a fost 62-57 pentru români. La jumătatea ultimului sfert, jucătorii gazdă și-au mărit avantajul la 11 puncte, scor 79-68. În timpul unui time-out, în Polivalentă a început să cânte imnul oltenilor „O iubire alb-albastră”. Cântecul se aude în sală numai când echipa conduce și este pe cale să obțină victoria. Până la final, însă, craiovenii au mai înscris doar cinci puncte, în timp ce oaspeții, care au preluat conducerea pe tabelă în ultimele 15 secunde ale partidei, au dat 19.

Travis Bureau: „A fost un meci bun, pe care l-am controlat pe aproape toată durata lui. Din păcate, atunci când am condus cu 10 puncte, nu am fost inteligenți deloc și nu am știut cum să menținem avantajul”. Pe lipsa de inteligență a băieților a dat vina și antrenorul Mandic. Acesta a mai spus: „Ne pare rău că nu am obținut victoria la primul meci în Liga Balcanică. Deși am controlat meciul, am pierdut. Așa este sportul, imprevizibil”.

Baschetbalistul Kozuvului Dejan Delev și-a felicitat adversarii și a mărturisit că a fost un meci greu: „Când am fost conduși cu zece puncte, am crezut în noi și am reușit să revenim, dar a fost greu. Vreau să felicit echipa Craiovei, care este foarte bună”.

Cel mai bun marcator al meciului a fost Travis Bureau, cu 21 de puncte. La recuperare, americanul le-a luat mingea oaspeților de patru ori.  De la SCM s-a mai remarcat sârbul Milivoje Bozovic, care a reușit un double-double, cu 12 puncte și 11 recuperări. Cu un double-double se poate mândri și bosniacul Drasko Albijanic de la Kozuv. Acesta a dat 12 puncte și a recuperat mingea de tot atâtea ori.

Pentru SCM Craiova, următoarea partidă în Liga Balcanică va fi peste o săptămână, cu kosovarii de la Sigal Prishtina.

Denis Șchiopu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER