Înfrângeri lamentabile pentru viitoarele adversare ale Universității

În următoarele două etape de campionat, Universitatea Craiova va întâlni Gaz Metan Mediaș sâmbătă, 14 martie, la ora 15:30, pe Extensiv, și Petrolul, marți, 17 martie, ora 19:30, la Ploiești. Și Gazul, și Petrolul, au pierdut surprinzător meciurile de ieri din campionat, partide în care plecau favorite.

Victoria Iașiului și-a FCSB la Ploiești

După un început ezitant de retur, FCSB poate fi din nou sigură pe titlul de campioană după ce Petrolul a pierdut acasă cu CSMS Iași, scor 0-2. Ploieștenii nu pot da vina nici măcar pe ghinion pentru acest eșec rușinos, pentru că au pus foarte rar în pericol poarta lui Grahovac, Teixeira fiind, ca și la semifinala de cupă cu FCSB, singurul om care a arătat poftă de joc și care a creat situații periculoase de la gazde. Mai mult, apărarea găzarilor, formată din Geraldo și Ipsa, a arătat semne de slăbiciune în caz de acțiuni în viteză, pe contraatac, greoii stopperi putând fi depășiți ușor de un Nuno Rocha aflat într-o eventuală zi bună. Victoria la Ploieștii-a adus pe moldoveni, echipă pe care Craiova a învins-o la pas chiar la Iași, cu două poziții deasupra liniei roșii.

Gazul se îndreaptă rapid spre B

ciprian petre

La 34 de ani, fostul coleg al lui Bawab și Frăsinescu, Ciprian Petre, rămâne cel mai periculos om din echipa Mediașului

Deși a fost un adversar incomod pe teren propriu în actualul sezon, Gaz Metan, care sâmbătă se va opune Craiovei, a pierdut 3 puncte importante în fața unei rivale în lupta pentru retrogradare, Rapid. Giuleștenii au arătat un joc tăios și avântat exact ca în deplasarea precedentă, cea din Ghencea, și au profitat de o echipă gazdă cu mari slăbiciuni în axul central defensiv, dar și în fața apărării, zone unde fundașul central Velázquez și închizătorul Cristea s-au întrecut în gafe incredibile. În prelungiri, Tahar a ratat un punct pe care medieșenii nu l-ar fi meritat, după aspectul jocului. Deși au în Llulaku, Figliomeni și Dan Roman trei jucători talentați, care pot destabiliza orice defensivă în zile bune, cu Rapidul doar Ciprian Petre a arătat a fotbalist, de la gazde. Veteranul care a mai trecut pe la Urziceni și Bistrița a avut libertate totală de mișcare la mijloc, apărând și pe stânga, și în centru, și pe dreapta, și având mereu idei inspirate pentru continuarea fazelor. Pe scurt, Gaz Metan este o echipă de bătut și, mai ales, de presat, având în vedere slăbiciunile din centrul liniei defensive, iar suporterii olteni așteaptă să vadă și niște fotbal după trei etape de zgârcenie cvasitotală în ceea ce privește spectacolul. E drept, Gazul vine la Craiova cu cuțitul la os, ceea ce face ca meciul să nu fie în nici un caz unul ușor.

Calcule pentru Europa

Cu Petrolul, Dinamo, U Cluj și CFR în insolvență (echipele din Cluj ar putea teoretic să obțină participarea în cupel europene în caz de victorie în Cupă, dar acest lucru le este interzis din cauza situației financiare), este clar că Universitatea Craiova se bate doar cu FC Botoșani pentru un loc 5 care va duce în Europa în acest sezon. Asta, desigur, dacă Craiovei i se va permite ei înseși participarea, acest lucru urmând a fi aflat, spun surse din interiorul clubului, la sfârșitul acestei luni. Singurul dezavantaj în caz de participare în Europa League de pe locul 5 este că echipa care va reuși acest lucru va începe să joace încă din primul tur al competiției, cu meciuri pe 2 și 8 iulie, fapt ce ar putea da afecta finalul pregătirii de vară. Pe de altă parte, Craiova este la doar un punct de locul 4, ocupat de Astra, echipă care va întâlni, în următoarele două runde, performerele acestei etape, pe CSMS Iași și Rapid.

Clasamentul la vârf după etapa 20:

1. FCSB – 47 pct —— turul 2 preliminar al Champions League
2. Petrolul – 39 pct —— turul 2 preliminar al Europa League
3. Târgu Mureș – 39 pct —— turul 1 preliminar al Europa League
4. Astra – 35 pct
5. Universitatea Craiova – 34 pct
6. Dinamo – 32 pct
7. FC Botoșani – 28 pct

Notă: Petrolul și Dinamo nu au drept de participare în viitorul sezon al cupelor europene, iar un loc în plus din campionat va fi obținut prin prisma faptului că în semifinalele Cupei României se întâlnesc trei echipe aflate în insolvență și FCSB, care oricum va fi calificată în cupele europene în virtutea locului ocupat în campionat

 

 

2 comentarii la articolul Înfrângeri lamentabile pentru viitoarele adversare ale Universității

 1. vic spune:

  Redactia, am o mare rugaminte> Va puteti interesa de ce pe sitte CSUC nu se afisaza componentii echipei a II si juniorii? Sunt cumva secreti? Consider ca , copii respectivi trebuie invatati de mici, cunoscuti pentru a fi iubiti ca fotbalisti!
  Astept raspuns. Multumesc !
  PS. Felicitari si mult respect pt faptul ca ati continuat. In asa fel exista un dialog intre suporterii impatimiti si viata echipei.
  Sunt total de acord cu ce a-ti transmis prin mesajul de revenire ca anumite aspecte nu pot fi comunicate sau transmise prin sitte CSUC dar dvs. trebuie sa le preluati si sa le combateti. O echipa care creaza invidie trebuie aparata.

 2. ipsilante spune:

  Pana cand se va prelungi razboiul lui Felix Grigore cu Ferfelea si Curelea? Am inteles ca oamenii aia au refuzat reducerea contractului! Ok! Asta e! Dar acum, Stiinta sufera si la constructie (Ferfelea) si la finalizare (Curelea), desi cei doi sunt platiti, mai departe, regeste, FARA SA JOACE! Asta se dorea? Este aceeasi prostie-maxima, practicata de acelasi Felix si cu Varga… Chiar nu se poate imagina o alta alternativa, care sa fie discutata cu cei doi si sa se ajunga la o solutie? Ma indoiesc! Varianta asta ne strica imaginea si este costisitoare pentru club, umilitoare pentru jucatori si frustranta pentru ECHIPA. JENANT! FORZA STIINTA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER