Ioana Roșca participă la Olimpiada tinerilor

Tenismena craioveană Ioana Roșca va concura, în perioada 16-28 august, la Jocurile Olimpice de vară pentru tineret de la Nanjing. Sportiva de la CSM pleacă astăzi în China, unde va juca la simplu, la dublu feminin și la dublu mixt.

Competițiile de tenis de câmp vor începe la o zi după startul olimpiadei. Roșca va face din nou echipă cu bucureșteanca Ioana Ducu la proba de dublu. În aceeași formulă, cele două au triumfat pe zgura de la Roland Garros. Acestea vor fi singurele jucătoare de tenis care vor reprezenta România în China. La dublu mixt, craioveanca va avea coleg un argentinian.

Ioana se simte în formă și, spune ea, este „la un nivel bun cu pregătirea. Mă voi concentra pe propriul joc și sper să evoluez cât mai bine. Va fi un turneu interesant”. Roșca zboară spre Orient cu cinci zile înainte de începerea competiției pentru că: „avem nevoie de timp să ne obişnuim cu fusul orar şi clima din acea regiune”.

La Nanjing, România va mai fi reprezentată de încă 39 de sportivi cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Jocurile Olimpice pentru tineret se organizează din doi în doi ani. Prima ediție a fost în vara lui 2010, iar cea de-a doua în iarna lui 2012.

 

Denis Șchiopu

Un comentariu la articolul Ioana Roșca participă la Olimpiada tinerilor

  1. tesio spune:

    MULT SUCCES!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER