Madson: ”Serios? 850.000 pe transfermarkt?! La început costam 50 de euro!”

Madson a adus Universității Craiova prima victorie din acest sezon. În meciul cu Oțelul, brazilianul a șutat de la aproximativ 30 de metri, în vinclul porții adverse. Madson Henrique Nascimento Santos este mijlocaș central, are 23 de ani, 1,78 înălțime și 78 de kilograme. În Brazilia, a jucat la FC Paulista și la Atlético Goianiense. În România, înainte să vină la echipa craioveană, a jucat un an la FC Vaslui.

”Am o familie mare și toți joacă fotbal”

madsonDescrie-ne locul în care ai copilărit.
M-am născut și am copilărit în Maceió. E un oraș frumos, are o plajă mare și este situat între Atlantic și laguna Mundaú. Acolo, oamenii sunt buni, primitori.

Ai jucat fotbal desculț pe plajă sau în favela?
Da, desigur. Brazilienii joacă fotbal pe plajă și toți joacă desculți. Plaja pe care jucăm are o suprafață mai tare, mai dură. Nu jucăm unde nisipul este foarte fin. Am jucat și în cartierele favela, dar nu este ca în filme, este diferit.

Cum ai început să joci fotbal, câți ani aveai?
Aveam șapte ani când am început să joc. Tatăl meu m-a dus la fotbal pentru că voia să fac sport în fiecare zi. Am o familie mare și aproape toată joacă fotbal (râde). Am doi unchi care joacă fotbal profesionist. Joacă și verișorii mei, și fratele meu.

Legat de fotbal, povestește-ne un moment plăcut pe care ți-l amintești din copilărie.
Am trăit atât de multe momente frumoase încât, acum, nu-mi vine nici unul în minte (râde). În copilărie, fiecare dintre noi se bucură de orice moment. Eu am trăit multe clipe frumoase, interesante. E complicat să spun doar unul singur. Cred, însă, că cel mai fericit am fost când am început să joc fotbal profesionist, aveam 16 ani. Atunci am marcat și primul gol.

De obicei, fiecare copil care își dorește să devină fotbalist are un idol. Tu de la cine te inspirai?
De la fratele meu, de la familia mea. Idolii celebri se fac în timp. Ne uităm la mai mulți și apoi alegem unul. Dintre marii fotbaliști, mi-a plăcut Clarence Seedorf. Mereu îl urmăream. Mi-a plăcut stilul lui de joc, comportamentul pe teren. Am învățat multe lucruri din felul lui de joc. Mi-ar plăcea să cred că semănăm un pic, ca stil.

„Cu Cârțu și Săndoi ne-am reobținut motivația”

Cum ai ajuns la Craiova?
Când am plecat de la Vaslui, m-a contact cineva de la echipă. Apoi, prin intermediul impresarului meu am ajuns aici, am văzut proiectul Craiovei și mi-a plăcut.

Se bucură mai mult de gol un jucător defensiv, care înscrie rar, decât un atacant? Am văzut că erai puțin încurcat după ce ai marcat, n-ai știut unde să te duci să te bucuri prima oară.
Da, cred că bucuria este mai mare. Eu am fost confuz pentru că îmi cautăm soția (râde). Voiam să împart bucuria cu ea. Eram așa dezorientat pentru că nu o vedeam, știam că este pe stadion, în spatele băncii noastre, dar nu reușeam să o văd. Până la urmă, am ajuns la camera video și am sărbătorit golul.

Coperta Maxima Sport din 19-25 septembrie surprinde momentul șutuluicare a dus la deschiderea scorului

Coperta Maxima Sport din 19-25 septembrie surprinde momentul șutuluicare a dus la deschiderea scorului

Crezi că golul pe care l-ai dat în etapa trecută reprezintă unul dintre cele mai frumoase momente pe care le-ai trăit până acum ca fotbalist, mai ales că a fost victorios?
Da, într-adevăr este cel mai frumos moment de până acum. Am mai avut ocazii să înscriu, dar mingea nu a intrat în poartă (râde). E cu atât mai frumos cu cât e foarte important pentru echipă, ne ajută să ieșim din situația în care suntem.

Un fan răutăcios comenta pe site-ul unei publicații de sport că nici dacă ai mai șuta de 100 de ori n-ai mai înscrie așa cum ai făcut-o cu Oțelul. Ai vreun mesaj pentru el?
Dacă o să reușesc din nou, atunci o să-i transmit un mesaj. Nu îmi place să le dau oamenilor peste nas, să le răspund. Las lucrurile să vină de la sine. Muncesc mult și sper să-i răspund pe teren.

Te-ai gândit vreodată serios că ai putea fi selecționat în Naționala Braziliei? Aștepți vreun telefon după golul acesta?
Nu, nu cred că am vreo șansă. E dificil. Sunt mulți jucători mai buni ca mine.

Ai reușit să ajungi la vreun meci de la Campionatul Mondial din vară?
Nu, nu am fost la meciuri. Le-am urmărit de acasă. Pentru mine nu contează dacă privesc de acasă sau din tribună, fotbalul este același.

Ești cotat la 850.000 de euro pe transfermarkt? Crezi c-ai atins milionul cu golul ăsta?
(foarte mirat) Serios? Atât de mult?! Am plecat de la 50 de euro și am ajuns la 850.000. Am valoare, înseamnă (râde). Nu știu dacă am atins milionul, este cam dificil, dar totul depinde de mine.

Cum sunt noii antrenori?
Sunt excepționali. Cu Cârțu și Săndoi ne-am reobținut motivația. Și înainte eram o echipă motivată, dar, din cauza rezultatelor mai puțin bune, am fost demoralizați. Acum, sperăm să ne punem pe picioare în scurt timp. Avem speranță și asta e important.

În anul în care te-ai născut, 1991, cu Cârțu antrenor și Săndoi jucător, Universitatea a câștigat ultimul titlu de campioană. Crezi că puteți câștiga și voi un titlu de campioni alături de cei doi?
Da? Atunci să-l câștigăm din nou (râde). Este bine că am câștigat meciul cu Oțelul. Trebuie să avem o gândire pozitivă, fiecare pas pe care îl vom face de acum încolo este important. Mai avem, însă, de lucrat ca să jucăm un fotbal frumos și să încântăm publicul.

„Brazilienii sunt oameni buni, dar săraci, am avut zile în viață când mâncam doar pâine”

Care sunt diferențele dintre Brazilia și România?
Din punct de vedere fotbalistic, în Brazilia sunt cei mai buni din lume. Însă, românii sunt mai ambițioși, își doresc mai mult victoria. În general, românii sunt mai primitori. Eu nu am întâmpinat nicio problemă aici. Am fost primit frumos și la Vaslui și la Craiova. În Brazilia, oamenii vor tot timpul să ajute. Acest lucru îi preocupă cel mai mult. Noi am suferit ca popor, am fost și suntem mai săraci, am avut zile în viață când mâncam doar pâine. De aceea tot timpul căutăm să dăm o mână de ajutor, pentru că știm ce înseamnă sărăcia și greul. Dorința de a ajuta o au toți brazilienii.

Dar asemănările?
Brazilienii și românii sunt deschiși, cumsecade. Sunt și organizați, cu capul pe umeri.

Descrie-te în trei cuvinte.
Muncitor, ambițios și curajos.

Care este mâncarea ta preferată?
Ah, cașcavalul pane (râde). Îmi mai place couscous, e mâncarea noastră tradițională. Seamănă cu mămăliga, dar e cu orez. Recomand și cititorilor voștri.

Cum ți se pare orașul?
E frumos, e diferit de orașele noastre, iar oamenii sunt buni, la fel ca la Vaslui.

Dar suporterii olteni?
Frumoși. Vin mai mulți suporteri decât veneau la Vaslui. Aici, oamenii sunt mai receptivi, noi avem mai multă satisfacție când vedem că sunt așa mulți. Cred că e frumos că vin atâția pentru că fotbalul este pentru ei. Ne ajută mult.

Ai vreun mesaj pentru suporteri?
Da, le mulțumesc mult pentru susținere. E important să vină și de acum încolo să ne sprijine. Vrem să fie alături de noi. Muito obrigado! (Mulțumesc mult).

Denis Șchiopu

4 comentarii la articolul Madson: ”Serios? 850.000 pe transfermarkt?! La început costam 50 de euro!”

 1. ipsilante spune:

  Bafta, Madson! FORZA STIINTA!

 2. Dan spune:

  Bateti U CLUJ si o sa vezi atunci ce inseamna suporteru Craiovean,cand tot stadionu va fi plin si o sa va incurajeze in meciul cu ASA,legam astea 2 victorii si incepem iarasi sa visam frumos.

 3. craioveanul spune:

  Succes si in continoare si sa ne faci fericiti in meciurile care vor urma!

 4. Maximus spune:

  Madson va fi si mai bun sub comanda unui anttenor adevarat ca Sorinel Cartu!! La mai multe goluri!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER