“Maxima”, dedicată de Iris lui Sorin Cârţu şi „celei mai iubite echipe”

Turneul de concerte „Din nou împreună”, susţinut de „Iris” cu celebrul său solist vocal, Cristi Minculescu, reintegrat în legendara trupă rock şi-a săvârşit şi etapa din Bănie. La Teatrul Naţional, atmosfera s-a încins pe ritmurile cunoscutelor piese, iar punctul culminant a fost interpretarea melodiei „Maxima”, pe care Cristi Minculescu a dedicat-o „celei mai iubite echipe din toate timpurile” – Craiova Maxima, şi lui Sorin Cârţu, prezent în sală. Fanii au aplaudat la scenă deschisă şi au cântat de mai multe ori refrenul, presărând şi câteva  scandări „Ştiinţa, Ştiinţa”. Fostul director tehnic al Ştiinţei a fredonat ca un fan adevărat refrenele hiturilor Iris, fiind invocat de mai multe ori pe parcursul concertului de Cristi Minculescu, recunoscut fan al Universităţii Craiova. După despărţirea deloc uşoară de alb-albaştri, versurile la care a rezonat mai cu seamă „Sorinaccio” au fost: „De vei pleca, să iei cu tine doar nopţile în care noi am fost nemuritori…”

Turneul de concerte „Din nou împreună” continumincuă în cele mai importante oraşe din ţară, dar şi la Chişinău. Cristi Minculescu a revenit în trupă în primăvara acestui an, la 3 ani după ce se despărţise de colegii săi din „Iris” pentru a începe un alt proiect.

 Iris – „Maxima”

N-o să privim în urmă,

La amintiri cu triste ploi

Şi n-am crezut degeaba,

Tot ce-am făcut e pentru voi

Doar voi, doar voi…

În lumea asta mare am cautat visul din noi

Si-acum că l-am găsit

Cântarea asta e pentru voi
Refren:

Şi ce dacă e vânt,

Şi ce dacă sunt ploi

Nu ne vom opri din noapte în zori

Ne-aţi dat puterea, ne-aţi dat speranţa

De a fi împreună mereu.
Da, ştim ce e durerea,

Să recunoşti că eşti învins

Mai dulce e victoria

Când ne primiţi cu flori de iris

Un comentariu la articolul “Maxima”, dedicată de Iris lui Sorin Cârţu şi „celei mai iubite echipe”

  1. Cilly spune:

    Îmi place de Sorin de mor , este deștept are șarm si este șmecher in sensul bun este reprezentativ pentru spiritul oltenesc nu se „caciuleste ” in fata oricui cum bine spune Tudor Gheorghe si Iubește Craiova , mi-a plăcut si ca fotbalist cu toate ca favoritul meu in perioda Craiovei Maxima era Ilie Balaci , ca antrenor dupa părerea mea este prea defensiv prea prudent ( poate vârsta sau influența fotbalul italian) echipa si echipele antrenate de el înscriu puțin și practica un fotbal de răspuns si nu de a domina si a împinge echipa adversa prin posesie si presing in terenul ( careul) ei , dar nu stiu cât de pertinenta este părerea mea .:), sa auzim de bine si lui Cristi multă sănătate si …Hai Stiinta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER