„Maximii” s-au reunit la mormântul Căpitanului

Craiova Maxima s-a reunit la mormântul căpitanului său, care ar fi împlinit pe 26 martie 64 de ani. Au aprins lumânări pentru Costică Ştefănescu soţia sa şi colegii de echipă, dar şi eternul „manager” al maximilor, Ion Împuşcătoiu. Un an şi jumătate s-a scurs de la dispariţia celui care ieşea pe teren cu banderola pe braţ în fruntea unei echipe de legendă.

Nicolae Tilihoi a fost coleg în centrul apărării Craiovei Maxima cu regretatul Costică Ştefănescu. „Căpitanul şi colegul meu de compartiment are respectul şi iubirea noastră eternă, pentru tot ce a însemnat pentru noi, ca şi coechipieri şi prieteni, dar şi pentru Craiova şi România. Suntem alături de el şi după ce s-a stins, o astfel de legătură nu poate fi întreruptă nici de moarte” a spus Nicolae Tilihoi.

Aurică Beldeanu l-a cunoscut pe Costică Ştefănescu încă din primii ani de carieră: „L-am cunoscut de la 15 ani şi am fost ca fraţii eu eram la Progresul, el era la Steaua, am jucat la echipele naţionale la toate nivelurile. Regretele sunt eterne. A fost un coleg şi un prieten extraordinar, numai uniţi am putut să facem rezultatele senzaţionale pe care le-am făcut şi care ne mândrim şi noi, dar şi toţi iubitorii Ştiinţei. Asta le recomand celor care vin la Craiova din alte părţi, aşa cum a fost cazul meu şi al lui Costică Ştefănescu: să să se dedice total, să adopte acest spirit al oltenilor, ambiţia, dăruirea lor”.

Victor Niculescu a fost în „comitetul de primire” printre olteni al lui Costică Ştefănescu: „L-am cunoscut încă din 1968, de la lotul naţional de juniori, în 1968, la un meci cu Austria, eu eram la Craiova, el era la Steaua. A venit la Craiova şi s-a impus din start, chiar dacă la Universitatea nu îţi câştigai locul uşor. A jucat mijlocaş, apoi a coborât în linia de fund. S-a impus prin caracter şi valoare, nu degeaba a fost şi căpitanul cele mia bune echipe din istoria fotbalului românesc. A fost Sandro Mazzola al României, deşi nu ar fi corectă o comparaţie, fiindcă el şi-a impus un stil propriu, având un plasament excelent şi lovind mingea foarte bine” a spus „Fonfo”, care recent a împlinit 66 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER