Mititeii din presă, episodul 1: Daniel Vlad (Fanatik)

Îi știți. Ziariștii cărora ciorbele și micii de la Perinița le-au dat stomacelor lor hulpave de lucru ani la rând. De acolo, bolul alimentar cu miros de usturoi s-a dus în intestinul subțire și, din el, în cel gros. Dar tranzitul normal prin tubul digestiv, cel pe care îl știm din cartea de biologie, se oprește aici pentru mititei. Specialiștii nu au reușit să explice cum se face că, în cazul ”ziariștilor” fani de Mititelu, alimentele digerate nu părăsesc intestinul gros pe calea naturală, ci în mod absolut incredibil sunt regurgitate exploziv și ies înapoi pe gură sau prin buricele degetelor. Deși evacuarea diferă fundamental, zgomotele ei sunt identice. Unii mititei (în special cei care nu sunt din Craiova, că sunt și astfel de cazuri) nici măcar n-au fost pe la Perinița; ei își susțin cauza pentru că circ sau din seria prostiei pure. Metodele lor? Arhicunoscute: manipulare, prezentare parțială sau tendențioasă a unor adevăruri, titluri cu majuscule, citare inexactă sau chiar îmbogățită cu cuvinte proprii și, cel mai adesea, minciună pură. Dar să purcedem la a-i cunoaște mai bine.

daniel purcelusDacă Cesare Lombroso ar fi văzut această poză a lui Daniel Vlad (Fanatik), l-ar fi condamnat la cel puțin 20 de ani de temniță. Din fericire, pedeapsa cu închisoare pe considerente antropometrice a fost considerată o măsură superficială și inacceptabilă. Progresul civilizației umane a lucrat, așadar, în favoarea lui Daniel Vlad. Dar nu foarte mult. L-a ajutat fix cât să fie nițel inferior șefului său Horia Ivanovici, un jurnalist al aceluiași gen, dar de alt calibru, ce-i drept.

Dar să lăsăm răutăcismele (ce strâmbi, bă, coloană?!) și să îl judecăm pe Daniel Vlad după opera sa. În ultimele 7-8 luni, domnul Vlad s-a făcut remarcat prin texte de un neasemuit haz publicate pe fanatik.ro despre cele două Craiove, majoritatea miciuni sfruntate sau adevăruri privite prin oglinzi ciudate. Oamenii cu IQ peste 70 au râs de el, cei cu IQ sub s-au mirat (dacă erau neutri) sau s-au bucurat (dacă erau fani FC U). Să încercăm o trecere în revistă a minciunilor penibile:

Pe 14 decembrie 2013, Daniel Vlad anunța o BOMBĂ (de fapt, una dintre multele petarde fâsâite, chiar dac-ar fi fost adevărată – sursă): ”Mititelu TRANSFERĂ JUCĂTORI de la rivala CS U!”, jubila mititelul, exact cu majusculele și cu punctuația asta. Stați liniștiți. Nu i-a convins Mititelu pe Curelea și Ferfelea să vină să facă voluntariat la FC U. Era vorba doar despre niște juniori legitimați, zice-se, la ”echipa primăriei”. V-ați prins, până și asta a fost o minciună. Respectivii jucători care (atenție!) ”trebuia să plece în Antalya cu FC U pe 20 ianuarie” sunt încă sub contract cu CS Universitatea. Pe viitor, i-am sugera domnului Daniel Vlad următorul titlu: ”BOMBĂ! Mititelu transferă JUCĂTORI!”

Pe 9 martie 2014, Daniel Vlad le dădea motive de mare sărbătoare fanilor Craiovei cu titlul: ”Lovitură de imagine pentru Mititelu! Cine a semnat cu FC U! Fanii vor fi ÎNCÎNTAŢI!” (sursa). Ce să fie, ce să fie? A venit vreun sponsor la FC U? A semnat vreun jucător care încă nu s-a lăsat de fotbal? S-a apucat Pleșu să scrie la Ediție? Din păcate, nici una dintre variantele de mai sus. De fapt, lovitura era că Florin Dumitru e noul team manager al echipei. Cum adică cine e? Ce vreți să spuneți, că nu sunteți ÎNCÎNTAȚI? Ce ziceți? Că Florin Dumitru e bombă veche (deci știrea e o minciună) pentru că era antrenor cu portarii la FC U încă din iarnă, după ce s-a rugat de Mititelu să-l ia într-o emisiune TV?! Băi, nerușinaților!

Pe 12 martie 2014, Daniel Vlad ne explica din nou cât de tare e Mititelu în lumea lor paralelă: ”Prima bătălie CÎŞTIGATĂ de Mititelu! Ce s-a DECIS la Braşov!” (sursa). Inutil să vă spunem că Mititelu n-a câștigat în viața lui la Brașov măcar o mână la poker, darămite vreo bătălie. Cele mai bune vești pe care le-a primit ”finanțatorul” de la tribunalul unde i se judecă planul de reorganizare au constat în diverse amânări (tertipuri jalnice avocățești) ale deznodământului inexorabil: falimentul firmei unui sărac lipit, milionar la datorii.

Dar Daniel Vlad nu minte doar ca să-l lingă-n dos pe Mititelu. Minte și ca să discrediteze Universitatea, singura, aia care joacă pe Oblemenco, nu pe clona acestuia din Severin. Este cel care a lansat pe piață minciunile cu planurile lui Rotaru de a nu mai investi la Craiova (sursa), cu demisia lui Craioveanu (sursa) sau cu așa-zisa declarație a lui Corneliu Stroe din care se înțelegea că CS Universitatea nu are drept de promovare (sursa). Toate minciuni sfruntate (de altfel, dom’ profesor Stroe l-a și somat pe marele jurnalist – concediat acum ceva vreme de Marius Mitran de la Prosport din simplul motiv că nu știa să scrie – să facă publică înregistrarea cu conversația lor din care fanul mititel s-a inspirat când a așternut pe site acele minciuni).

Dar gata, 6 minciuni din 6 ajunge. E totuși sub demnitatea noastră să analizăm în profunzime opera lui Daniel Vlad. Puteam de la început să vă dăm poza aceasta, cu jurnalistul obiectiv și credibil Daniel Vlad făcând deplasarea la Vâlcea (cel de jos), la meciul de sâmbătă cu FC Mititelu:

deplasare valcea daniel vlad

 

Concluzia? Simplă: nu mai credeți ce scrie în Fanatik despre Craiove. De fapt, din moment ce-l țin angajat pe băiatul ăsta, nu știu de ce ați crede și când scriu despre altele.

5 comentarii la articolul Mititeii din presă, episodul 1: Daniel Vlad (Fanatik)

 1. danyla spune:

  In aceiasi nota prieteni ! … Acum 10 minute m-a banat GSP-ul pentru ca am scris de prea multe ori cuvantul „Booveni”, cu alte caractere, evident, … fiindca acest cuvant era cenzurat ! … 🙂 Imi vine sa mor de ras ! … Ati mai vazut asa ceva ? … 🙂

 2. Booveni spune:

  Danut Vlad zis Magiun este de ani de zile mititel. A fost dat afara de la PROSPORT pentru ca a plagiat un material din Jurnalul National – cuvant cu cuvant.

  • cunoscator spune:

   trebuia dat afara de muuuult dar colegii lui il ajutau sa puna virgule si puncte si astfel au ascuns un timp ca omul este un analfabet cu acte in regula. nici restul de la fanatik nu sunt foarte departe de „magiun”

 3. cunoscator spune:

  Magiun, o zdreantza periculoasa. Un pervers si un sifon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER