Minciunile presei perinițiste: Mititelu și Moise, sursele de încredere Mediafax

Azi-dimineață, o știre fără nici o sursă precizată a apărut pe site-ul de minciuni editie.ro: cum că Ministerul Tineretului și Sportului ar fi respins noul statut FRF. Inițial, lumea a ignorat voma de pe editie, așa cum și trebuie s-o facă orice om cu IQ (indiferent de valoarea acestuia). Dar Mititelu și Moise nu s-au lăsat, au dat din coate, și-au activat toți șobolanii lor de încredere și au reușit să dea știrea (la fel de fără surse, de altfel singura sursă citată de cineva este, practic, însuși Adrian Mititelu) și pe GSP (logic), și pe Mediafax, unde semnează un anume Marius Țone (nu întâmplător îl cheamă tot cu M). Singur Prosportul își menține dubiile în ceea ce privește veridicitatea știrii.

Deocamdată, singura reacție oficială a venit din partea departamentului juridic al FRF, citat de Prosport: „FRF a depus toată documentaţia necesară pentru obţinerea avizului. Noi nu am primit un răspuns negativ, ci am primit avizul”.

Deci FRF-ul spune că avizul a fost primit, dar Marius Țone, Mircea Moise și Adrian Mititelu zic că nu-i adevărat. Culmea, MTS-ul sau Szabo nu spun nimic. Hmm, oare pe cine să credem?

UPDATE: După FRF, și cealaltă instituție implicată în scandalul inventat de Mititelu și lingăii săi de presă a infirmat știrea, prin intermediul Digi Sport, unde secretarul de stat al MTS a declarat: „Avizul nostru este unul consultativ, a fost favorabil modificării statutului FRF şi nu a fost revocat.”

UPDATE 2: Inclusiv MTS-ul deplânge starea jalnică în care a ajuns presa din România din cauza unor oameni ca Marius Țone sau a unor limbrici de la GSP. Iată ce se afirmă în comunicatul oficial al Ministerului Tineretului și Sportului: „În vederea clarificării informaţiilor false apărute în mass-media cu privire la avizul pentru modificarea statutului Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) face următoarele precizări: Conform prerogativelor legii Educaţiei Fizice şi a Sportului (69/2000), în urma solicitării FRF, după analiza dosarului şi în baza legislaţiei în vigoare, MTS a eliberat  avizul nr. 01 din data de 1.07.2014 care prevede modificarea statului federal. În baza acestora, reiterăm faptul că MTS, respectiv Ministrul Gabriela Szabo, nu a refuzat şi nu a revocat avizul pentru modificarea statutului FRF.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER