Mondialul exagerat de vesel: prezentarea grupei A

CROAȚIA

Prezentare

a croatia”Za poglavnika i dom spremni!”, a cântat Josip Simunic, liderul naționalei Croației, alături de fani, imediat după victoria (2-0) în barajul cu Islanda. Ce frumos, nu? Comuniune între jucători și suporteri, veselie… Păi, stați, că nu-i așa frumos. În traducere, cântecelul înseamnă ”Suntem gata să ne apărăm fuhrer-ul și țara!”. E drept, el a mai fost folosit și ca strigăt de luptă în anii ’90, când sârbii au invadat Croația, fuhrer putând fi tradus și ca ”lider”, dar FIFei nu i-a păsat prea tare de scuza asta și l-a suspendat pe Simunic 10 etape, făcându-l pe fundașul central să rateze primul său turneu final din ultimii 12 ani și netezindu-le lui Fred, Hulk și Neymar drumul către poarta croată. Pentru meciul de debut cu Brazilia lucrurile nu stau bine nici în partea ailaltă, în atac, unde Mario Mandzukic are și el de ispășit o etapă de suspendare. Și încă a scăpat ieftin la cât de urât a intrat cu talpa pe genunchiul lui Gudmundsson, în același baraj cu probleme. Dar nu-i nimic. Croații îi au la mijloc pe Rakitic și Modric. Dacă vreți să vă dați cunoscători în fața prietenilor, la bere, spuneți-le că ăștia doi au avut cele mai bune sezoane din carierele lor la echipele care au câștigat anul acesta Europa League, respectiv Cupa Campionilor. În plus, în fața lor continuă munca de creație domnul Kovacic, mare talent european, care la doar 18 ani ar putea fi puștiul-minune al mondialului.

Vedeta echipei

a modricLuka Modric e, cum ar spune bătrânii, unt pe pâine. Se unduiește ca Iniesta și vede jocul ca Xavi, nu e de mirare că i-a suplinit pe ăștia amândoi în centrul liniei de mijloc a Realului și-a adus Cupa aia mare la Madrid. V-am zis că dă bine și la poartă?

Formația de start probabilă:

Subasic (Monaco) – Srna (Șahtior), Lovren (Southampton), Corluka (FK Rostov), Pranjic (Panathinaikos) – Modric (Real Madrid), Rakitic (Sevilla) – Perisic (Wolfsburg), Kovacic (Inter Milan), Olic (Wolfsburg) – Mandzukic (Bayern Munchen)

Predicție

La 2.10 la bet365, cota pentru accederea în optimi a Croației mi se pare una dintre superofertele mondialului. Camerunul nici nu știa sigur dacă face deplasarea în Brazilia alaltăieri, iar Mexicul nu mai e ce, s-o spunem p-aia dreaptă, n-a fost niciodată. Eu aș merge că marchează și cu Brazilia, ceea ce mă face să cred că peste 2,5 goluri (1.80) e o miză foarte interesantă pentru meciul de debut. Croația va întâlni probabil în optimi Spania, dar dacă olandezii se mișcă nesperat în grupa B și o câștigă, eu zic că avem de pariat pe vajnicii croați (or fi ei naziști, dar buni la fotbal) și-n primul meci eliminatoriu.

 

MEXIC

Prezentare

FBL-WC2014-QUALIFIERS-CRC-MEX-SQUADȘoc și groază la televiziunea mexicană, unde, deși juca Naționala lor de ciungi, care tocmai era învinsă de Costa Rica, un comentator urla, uitându-se, desigur, la alt meci, într-o engleză stricată: ”Vă iubim, SUA! Dumnezeu să vă binecuvânteze! O să vă iubim for ever and ever!”. Nu, nu voia azil politic băiatul, că cică se trece destul de ușor granița dacă fugi bine, ci era fericit că SUA salvase Mexicul în prelungiri, dând un gol Panama-ului. Panama asta a lui Cătălin Botezatu ar fi ajuns la Mondiale în locul Mexicului dacă nu lua golul ăla, asta în condițiile în care americanii erau deja calificați, așa că vă dați seama cam ce Națională au ajuns să aibă bieții mexicani, de stau la mila americanilor și la fotbal, nu doar ca să le plătească bonele alea incompetente. Înțelegeți ce șanse de a bate pe cineva au porcușorii ăștia latino de Crăciunul ăsta dacă observați că vedeta naționalei lor este încă unul Chicharito, Hernandez după tată, care n-a mai jucat pe la echipa de club, fie ea și Manchester United, cam de când arunca Ferguson cu ghetele prin vestiar mai ceva ca Balaci.

Vedeta echipei

2013-07-Javier-Chicharito-HernandezHai că v-am zis, alde Javier Hernandez. Ce nu știați despre el, poate, este că tac-su este Mazăre, băăă! Nu, nu Radu, ci unul Chicharo (în românește mazăre, adică). De acolo și-a luat și el porecla de Măzăriche. Fasolică ar fi fost mai potrivit, cred, pentru locul unde a ajuns cariera lui momentan.

Formație de start probabilă

Ochoa (Ajaccio) – Aguilar (America), Rodriguez (America), Marquez (Leon), Moreno (Espanyol), Layun (America) – Vasquez (Leon), Guardado (Leverkusen), Herrera (FC Porto) – Dos Santos (Villareal), Hernandez (Manchester United)

Predicție

Mexicanii ăștia au un pensionar pe linia de fund, pe Marquez. Nu scriitorul, dar aproximativ la fel de trecut prin viață. Așadar, mă aștept să ia gol cam în fiecare meci și să nu bată pe cineva la Mondialul ăsta, așa cum n-au prea bătut nici în jenanta grupă CONCACAF, din care abia-abia s-au calificat.

Citiți prezentarea celorlalte două echipe din grupă, Brazilia și Camerun, cu un click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER