Mulțescu: ”Suntem cu toții concentrați la obiectivul nostru: titlul de campioană a României”

De la distanță, din tribune sau chiar din conferințele de presă, Gheorghe Mulțescu pare un tip prea calm și poate prea moale pentru un ”oltean”, fie el și înfiat. Sunt doar niște aparențe cât se poate de înșelătoare. Vorbind cu Gigi Mulțescu, descoperi un tip pasionat de fotbal până la obsesie, perfecționist și foarte implicat în toate detaliile muncii pe care o duce. Înainte să-l cunoaștem, niște oameni din club ne spuneau că Mulțescu controlează inclusiv cât de mare să fie firul de iarbă pentru ca jocul să fie unul reușit. După ce l-am întâlnit și i-am văzut devotamentul pentru meseria sa și, implicit, pentru Știința, nu ne mai mirăm. Din contră, putem spune că, cu 2-3 transferuri care ar putea veni la echipă chiar în aceste săptămâni, Mulțescu pare exact genul de antrenor care să readucă titlul și fericirea în Oltenia, după o pauză de un sfert de secol.

”Craiova mă preocupă 25 de ore din 24, mi-e realmente frică să nu-i dezamăgesc pe acești oameni, după ce am ajuns până aici”

multescu1Dacă v-ați putea întoarce în timp, în luna iulie să zicem, și v-ar fi spus cineva că după 15 etape veți fi pe locul 2, la 3 puncte de FCSB, ce i-ați fi spus, sincer?
E clar că la momentul acela nu mă gândeam așa sus, puteam doar să sper. Însă, dacă mă întreabă cineva acum, sunt nemulțumit. În vară încă nu puteam să am o imagine asupra lotului, nu știam pe ce jucători de la echipa a doua mă pot baza și tot așa… După primul cantonament, însă, am fost în general surprins plăcut și am simțit că ne putem bate acolo sus. Nu mi-am propus niciodată un anumit loc, neapărat, obiectivul meu a fost mereu să insuflu un anumit tip de joc și de mentalitate.

Numiți trei elemente-cheie pentru traseul bun al Universității de până acum.
Constanța în evoluții a echipei mi se pare cel mai important element. Au fost 17 meciuri oficiale până acum și în toate am jucat fotbal și am avut numeroase acțiuni de poartă. Grăitoare în acest sens cred că sunt meciurile de la Cluj cu CFR-ul. Nu am câștigat nici una dintre întâlniri, dar în ambele am dominat copios una dintre cele mai bune echipe din campionat la ea acasă, iar după a doua partidă Miriuță chiar a declarat că Universitatea e singura echipă împotriva căreia nu poate să joace.
Al doilea element crucial este că jucătorii au reușit să asimileze destul de rapid mentalitatea mea despre fotbal. Adică, dacă tot e să pierd, decât să pierd cu 1-0, mai bine pierd cu 4-3. Un singur lucru le cer: să nu le pară rău la sfârșitul meciurilor, să nu iasă de pe teren cu senzația că ar fi putut face mai mult. Chiar dacă pierd, dar vor părăsi terenul cu senzația că au făcut tot ce e omenește posibil pentru victorie, eu voi fi mulțumit și la fel ar trebui să fie și ei. În primele meciuri, jucătorii încă erau tentați să conserve rezultatul odată ce deschideau scorul, dar acum au înțeles că singurul mod de a ține de un rezultat nu e să te retragi și să te aperi, ci, din contră, să nu faci pasul înapoi și să menții posesia, cum am făcut foarte bine la Târgu Mureș.
În fine, al treilea secret, ca să spun așa, este îmbunătățirea formei anumitor jucători printr-o analiză atentă a fiecăruia dintre ei, a calităților și a preferințelor lor. Mă refer aici la jucători ca Băluță, Măzărache, Briceag sau chiar Ivan, care au făcut un salt evident de formă sportivă față de sezoanele precedente.

Numiți alte trei elemente care trebuie să se îmbunătățească în viitorul apropiat pentru ca titlul să fie un obiectiv realist. Unde trebuie să mai lucrăm?
În primul rând la eficacitate. Încă avem un procent prea mic de transformare a ocaziilor în goluri. În al doilea rând, ar trebui să eliminăm micile căderi de pe parcursul jocurilor. Nu e rău nici acum, dar eu sunt perfecționist, vreau să rămânem pe un anumit platou pe toată durata partidelor, chiar dacă asta e foarte dificil de realizat și necesită foarte multă concentrare. Apoi ar mai fi și alte lucruri pe care îmbunătățindu-le am urca și mai mult în clasament, dar acestea nu mai depind, din păcate, de noi. Și aici mă gândesc la arbitraje în primul rând.

Ce v-a spus ultimul suporter oltean cu care ați discutat?
(râde) Chiar m-a amuzat că avem un suporter mai apropiat de echipă care înainte de meciul cu Dinamo mi-a zis: „Să știți că meciul ăsta e extrem de important pentru orice oltean, trebuie să facem totul ca să câștigăm!”. Am câștigat cu Dinamo, apoi același suporter a venit la mine înainte de meciul cu Pandurii și mi-a zis: ”Felicitări, nea Gigi, dar să știți că pentru noi e la fel de important și derby-ul Olteniei!”. L-am liniștit și i-am spus că eu tratez fiecare joc ca pe un derby, deci nu trebuie să-mi mai spună de fiecare meci că e important, pentru că și eu simt la fel.

Ce vă mai spun oamenii în timpul meciurilor de acasă?
(râde) Ohooo, ce presiune e pe mine pe Extensiv… Mereu mi se strigă ”Nea Gigi, dormi?! Schimbă-l pe cutare sau pe cutare!”. De exemplu îmi striga cineva să-l schimb pe Măzărache din 2 în 2 minute, iar când Măză a dat gol, s-a auzit aceeași voce: ”Bravo, nea Gigi, bine că nu m-ai ascultat!”. Uneori nici măcar nu mai vorbesc cu mine, vorbesc direct între ei. Zice unul: ”Bagă-l, bă, pe Rambe!”. La care îi răspunde alt spectator: ”Nu-l băga pe Rambe, că-i mai slab și decât Măzărache!”. Am vrut să glumesc, să mă întorc la ei și să le spun ”Măi, hotărâți-vă!”, dar nu pot să-mi permit, desigur.

Leicester a câștigat campionatul anul trecut cu Ranieri pe bancă. Dumneavoastră sunteți născut în același an cu tehnicianul italian, la doar o lună distanță. Mai mult decât atât, nici Ranieri nu avusese o perioadă prea bună, la ultimele echipe la care antrenase înainte de Leicester. V-ați gândit la această paralelă?
Sincer, nu. Nu am timp să mă gândesc la paralele, pentru că, vă rog să mă credeți, Craiova mă preocupă 25 de ore din 24, dacă pot spune așa. Sunt atât de multe de făcut și, sincer, am o teamă atât de mare să nu-i dezamăgim pe olteni, după ce am ajuns până aici, încât pur și simplu nu-mi ajunge o zi întreagă să mă gândesc la toate micile detalii pe care le pot îmbunătăți la echipă.

ranieri

Doar cu o lună mai în vârstă decât Mulțescu, Ranieri a luat campionatul anul trecut împotriva tuturor sorților, cu alți alb-albaștri: Leicester. Urmează Craiova?

”Îmi ascult jucătorii, vreau ca împreună cu ei să găsesc poziția în care se simt cel mai confortabil în teren și sistemul de joc reflectă asta, de aici și succesul lui”

Ce model de antrenor aveți?
De afară, Arsene Wenger.

Chiar noi scriam, în Maxima, în această vară, că acel 4-1-4-1 pare foarte similar cu ceea ce joacă Wenger la Arsenal. Doar că în ultimele partide ați revenit la un 4-2-3-1 mai clasic, cu doi mijlocași defensivi în loc de unul. De ce ați făcut acest mic pas înapoi?
E important să ne reglăm din mers, iar la meciul cu Steaua am tras un semnal de alarmă referitor la 4-1-4-1, deoarece am avut probleme pe faza de apărare. Așa că am preferat să am acea siguranță dată de doi jucători grei la mijloc, iar de acolo să începem construcția jocului. În orice caz, și la 4-2-3-1 avem cel puțin patru jucători foarte ofensivi, cărora li se alătură mereu în atac, în funcție de fază, unul dintre fundașii laterali și unul dintre cei doi închizători, care în acele momente devine un ”box to box”, de obicei Zlatinski. Înainte, când jucam 4-1-4-1 și Zlatinski urca, stoperii rămâneau descoperiți și eram surprinși de faze pe centru, iar acum cred că am reușit să remediem asta. Oricare dintre cele două sisteme aș alege, purtăm atacurile în cel puțin șase oameni. Și v-aș ruga să remarcați că, în ciuda jocului ofensiv, suntem foarte rar sau chiar deloc surprinși pe contraatac. Asta pentru că avem o ofensivă inteligentă, în care benzile alternează sprijinul în faza ofensivă.

Playoff-ul pare greu de ratat în acest punct, nu?
(zâmbește) Pare… Dar vin meciuri foarte grele și trebuie să le tratăm foarte serios, pentru că în ele se poate întâmpla orice. În primul rând avem întâlnirea cu Astra, care e într-o revenire de formă semnificativă și vom avea o partidă dificilă duminica viitoare.

Apropo, vă doriți anumite echipe în playoff mai mult decât altele? Vă spunem o statistică interesantă: Botoșaniul a pierdut toate cele 7 partide jucate cu Steaua până acum. Viitorul a pierdut 11 din 12, iar a doisprezecea a fost o victorie pentru că acel meci nu mai conta pentru roș-albaștri. Credeți că e posibil ca, la acest nivel, Steaua să aibă niște rivale, teoretic, dar care practic îi fac jocurile?
Nu cred în așa ceva. Din contră, Botoșaniul e o echipă care mi se pare mult mai solidă față de sezoanele trecute și mă aștept să creeze probleme tuturor adversarelor, în cazul în care își asigură locul de playoff. Din punctul meu de vedere, victoria cu Botoșani este una dintre cele mai importante de până acum, mulți nu-și dau seama ce meci crucial am câștigat acolo.

Ca să fim sinceri, nici Craiova n-a prea bătut Steaua de multișor. Credeți că e posibil ca acesta să fie sezonul unei victorii cu echipa lui Becali?
Păi, prin joc am fi meritat deja să o obținem. Dar vom avea și alte șanse și sunt convins că vom trăi și experiența unei victorii cu Steaua curând.

Deși n-am zice că e chiar printre preferații fanilor, Popov pare să fie un jucător pe placul dumneavoastră. L-ați folosit pe trei posturi până acum și pare un fotbalist care vă place. Care sunt calitățile lui, eventual unele pe care suporterii nu le observă pe teren?
Într-adevăr, Popov nu este un jucător foarte spectaculos, dar e un tip disciplinat, puternic și mai ales versatil. Eu am fost mulțumit de el pe toate posturile unde l-am folosit, chiar dacă a mai și greșit. Dar, în momente ca acestea când lotul începe să-și arate limitele și să apară accidentări, astfel de jucători care pot evolua pe mai multe posturi devin foarte importanți. În aceeași situație este și Dumitraș, care poate evolua pe aceleași trei posturi și pe care îl avem în vedere.

După meciul de la Târgu Mureș am ridicat problema unei urcări a lui Vătăjelu în extrema stângă și o aducere a lui Briceag pe postul de fundaș stânga. 75% dintre oamenii care au votat pe maximasport.ro au spus că li se pare o idee bună. Ați luat-o vreodată în calcul?
Sigur că și eu m-am gândit la asta, dar mi se pare o mutare tactică prea drastică pentru a o risca așa, în mijlocul campionatului. În plus, el se bate pentru postul de fundaș stânga la Națională și am și asta în vedere când îl folosesc. Dar, e adevărat, pe viitor îl văd pe Vătăjelu nu extremă, ci chiar mai mult, un inter stânga într-un sistem 4-3-3, deoarece dintr-o poziție mai interioară și-ar pune în valoare și mai mult jocul și calitățile excepționale pe care le are.

Dar pentru asta vă cam trebuie un fundaș dreapta de calitate, pentru început.
Bineînțeles.

O altă curiozitate pe care o au suporterii este de ce nu încercați să-l folosiți pe Ivan în centrul atacului, în condițiile în care Măzărache are multe momente când dispare din joc și avem nevoie de o alternativă.
Simplu: pentru că nu vrea.

Păi și dacă dumneavoastră vreți ca un jucător să joace undeva și el preferă altă poziție, mergeți pe varianta lui?
De obicei da, pentru că știți ce se întâmplă? Prefer ca jucătorii să evolueze în locurile unde spun că se simt cel mai bine, ca să evit astfel ca după meciuri mai puțin reușite să-mi spună ”păi, vedeți, dom’ profesor, dacă nu m-ați pus unde voiam?”. Așa, mai bine îi joc acolo unde se simt ei confortabil și atunci când nu dau randament pot să fiu eu cel care face reproșurile. Din punctul meu de vedere, inclusiv Bancu intră în această categorie. Adică eu îl văd mai util în centrul liniei de mijloc, pe poziție de inter, dar el spune că se simte mult mai confortabil în banda stângă.

”Am riscat mai mult decât ar fi făcut-o oricine altcineva”

multescu2Am remarcat că faceți schimbările destul de târziu, față de majoritatea celorlalți tehnicieni. De ce?
În primul rând, nu-mi place să fac schimbări de dragul schimbărilor. Prefer să aștept mai mult și să fiu sigur că fac ceea ce trebuie. Au fost cel puțin două exemple în acest campionat când jucători cărora le-am amânat ieșirea au contribuit la goluri: pe Bancu am decis să-l mai las câteva minute cu Chiajna și a pasat decisiv pentru Măzărache la 1-0, iar Măzărache a marcat cu Pandurii tot la fel, când mă pregăteam să-l scot. Mai e și lucrul că nu vreau să rămân fără schimbări pe final de meci.

În ce măsură controlați partea de nutriție a jucătorilor, vă implicați și acolo?
Mă mai implic și eu cu sfaturi, dar asta este în principal treaba doctorului și-a preparatorului fizic, Ion Colonel, care este o somitate în domeniul pregătirii fizice și suntem foarte norocoși să-l avem.

Păreți reticent în a folosi tineri, limitându-vă mai mereu la un singur jucător under-21 în lot. Vi se pare riscant să mizați pe lipsa lor de experiență sau pur și simplu considerați că aveți jucători mai buni pe posturile respective?
Nu sunt de acord, chiar cred că am riscat mai mult decât ar fi făcut-o oricine. Uitați-vă că l-am trimis pe teren pe Screciu la doar 16 ani în două meciuri cruciale, deplasările de la Steaua și Târgu Mureș.

Ce părere aveți despre Screciu, apropo?
Este un jucător cu niște calități incredibile, dacă o ține pe această linie îi prevăd un mare viitor. Mi-a plăcut mult cu Târgu Mureș, a făcut un joc inteligent, a acoperit bine spațiile și a apărut și la dublaj foarte bine.

Manea, Vlădoiu?
Și ei au intrat foarte bine când au avut ocazia, dar știi cum e: am și eu presiuni din toate părțile. Pe de o parte mi se cere să joc ofensiv, pe de alta să acumulez puncte, și pe a treia să promovez și tineri. Trebuie să ne găsim un echilibru ca să încercăm să le facem pe toate, dar cert e că juniorii nu pot intra în bloc, pentru că n-au forța necesară deocamdată.

Gustavo și Rambe sunt două dintre dezamăgirile sezonului. Cum se comportă ei la antrenamente? Avem motive să sperăm că măcar unul dintre ei își va îmbunătăți jocul?
Și eu am fost dezamăgit de ei. Gustavo a pierdut pregătirea fizică și încă are carențe pe această parte, dar poate recupera mult în pauza de iarnă.

Pe de altă parte, Băluță are parte de cel mai bun sezon al lui la Știința. În ce măsură vi se datorează această creștere de formă a lui Alex?
În primul rând i-am schimbat postul. L-am jucat mult în centru, inter, și această poziție îi convine mult. Amintiți-vă din ce poziție a dat pasa lui Vătăjelu la golul cu Steaua, era în inter stânga. E un jucător cu capacitate mare de efort, cu viziune și cu gleznă fină. Dacă lucrează la șutul de la distanță mai mult, va deveni un jucător complet și de bază.

Ce obiective aveți pentru cantonamentul din iarnă, ce sperați să îmbunătățiți și cum plănuiți să faceți asta?
În primul rând trebuie să tragem niște concluzii. Jucătorii mai au 6 etape în care să dea totul pe teren, pentru a arăta că merită să contăm pe ei și din primăvară. Dar, în orice caz, căutăm deja niște jucători care să ne acopere pe anumite posturi și cu siguranță vom face niște transferuri cât de curând.

Aveți discuții avansate cu cineva?
Deocamdată avem discuții avansate cu niște cluburi de afară cu care vom colabora. (nota redacției: este posibil să luăm împrumut câțiva jucători) Dar, desigur, suntem cu ochii în patru și după alte oportunități care pot apărea.

În ce situații se află jucătorii aflați la final de contract?
Li s-au făcut oferte și urmează să vedem dacă ne înțelegem în iarnă. În orice caz, le-am spus că dacă nu ajungem la un acord cu unul sau cu altul, nu îl vom trage pe linie moartă și intenționăm să-i folosim pe toți până la ultimul meci, așa mi se pare cel mai indicat și pentru club, și pentru jucător.

Întrebări de la suporteri

Sunteți pregătit să contracarați mârșăviile celor de la FCSB, care, spune el, contactează jucători ai echipelor adverse, în special pe cei impresariați de soția antrenorului Stelei, pentru a nu-și apăra corect șansele? (Marian Vasilescu)
Jucătorii noștri sunt concentrați la obiectivul nostru, care este titlul de campioană. Sunt cu salariile la zi, sunt fericiți aici și nu văd de ce ar fi influențați de cineva, deci nu ne interesează alte tehnici sau alte șmecherii.

Cum simțiți atmosfera din tribune, atât cea din teren, cât și cea din oraș? Cum este ea diferită față de alte echipe unde ați antrenat? (Dragoș Trifănescu)
Oamenii sunt foarte calzi și foarte pasionați. Mie îmi amintește de perioada când am antrenat Timișoara și, poate, un pic de Ploiești. Aceiași oameni mari iubitori de fotbal și care trăiesc intens fiecare clipă alături de echipa preferată. Sigur, aici pasiunea parcă este și mai mare.

Se vor face transferuri cu nume în această iarnă? (Andrei Stoica)
E greu, pentru că acești juători deja consacrați vor salarii foarte mari. Și nu e neapărat că nu ni le-am permite, dar nu vrem nici să creăm dezechilibre în vestiar, deci nu trebuie să ne așteptăm la fotbaliști care pretind zeci de mii de euro pe lună. Dar, așa cum am mai spus-o, vom aduce jucători de calitate.

Ce părere aveți despre Calancea? Sau ce părere are fiul dumneavoastră, mai degrabă. (Cătălin Dinu)
Foarte bună, probabil e cel mai reușit transfer al nostru. A fost unul dintre cei mai solizi jucători ai noștri în acest sezon.

L-ați urmărit pe Drăghici? Intenționați să-l aduceți la echipă din iarnă? Și, dacă da, pe ce post credeți că s-ar plia? (Dragoș Manolache)
L-am avut în Austria în pregătire, îl știu bine pe băiat. L-am urmărit și la vreo două meciuri din acest sezon. Nu prea am avut ocazia, pentru că a fost și suspendat, iar acum din păcate s-a accidentat. (nota redacției – Drăghici are o fractură la un deget de la picior, probabil va lipsi tot restul sezonului de toamnă). Este o variantă bună pentru poziția de mijlocaș în spatele vârfului, are calitate, tehnică bună în regim de viteză, șut bun la poartă, forță de pătrundere. Cu Liberec, în Austria, a dat un gol superb. Probabil în iarnă îl vom lua iarăși în cantonament și vom decide după perioada de pregătire dacă îl păstrăm pentru primăvară, dar s-ar putea să fie încă prea crud.

Puștiul de 15 ani care ar putea fi viitorul atacant de clasă al Craiovei (foto: Gruppo Maxima)

Puștiul de 15 ani care ar putea fi viitorul atacant de clasă al Craiovei (foto: Gruppo Maxima)

Foarte mulți suporteri ne întreabă dacă îl urmăriți pe vârful de la under-17 Markovici.
Nu doar că îl urmărim, dar de trei săptămâni se antrenează cu echipa mare. Are doar 15 ani, dar, ca și la Screciu, care are 16, vârsta nu se simte atunci când intră pe teren. Sunt jucători foarte maturi și de mare viitor și da, e posibil să-l vedeți și pe Markovici la următoarele meciuri.

Alți suporteri vă întreabă despre diverși fotbaliști pe care i-ar vrea la Craiova, așa că vă rugăm să le faceți pe plac și să le spuneți părerea despre respectivii jucători. Primul: Eric de la Gaz Metan.
Noi acolo îl avem pe Băluță, pe Rocha, pe Gustavo, pe Drăghici, nu cred că are Eric loc la noi.

Cherchez de la Chindia?
Îl urmăresc de vreo 5 ani, e un jucător interesant. Dar mi se pare un jucător cam firav pentru ce ne trebuie nouă, la nivel de Liga I.

Țucudean?
Nu e rău, dar nu se potrivește cu filozofia noastră, pentru că noi vrem trei jucători foarte mobili în față. Pentru situații de criză, în care avem nevoie de un vârf masiv și bun în jocul aerian, îl avem deja pe Rambe.

Petre de la UTA?
Îl știm. Nu e încă ce trebuie. Inconstant, ratează mult, dispare din joc…

Răduț?
Răduț da, mi se pare mai interesant decât Eric. Într-adevăr, am un ochi pe el, mai ales că poate să joace și în bandă.

Sânmărtean?
E feblețea mea. Un jucător genial, care dacă e pregătit și motivat cum trebuie, poate să facă diferența în orice meci.

Bunoza?
Avem deja doi stoperi de acest gen, pe Kelic și Kay. Mi-aș dori un fundaș central mai iute.

Vă tundeți la zero dacă luați titlul?
(râde) Doar atât? E un sacrificiu prea mic.

Un mesaj pentru suporteri?
Să fie aceiași oameni calzi și cunoscători care să susțină echipa necondiționat.

32 comentarii la articolul Mulțescu: ”Suntem cu toții concentrați la obiectivul nostru: titlul de campioană a României”

 1. suporter alb albastru spune:

  Bravo nea GIGI !

 2. ipsilante spune:

  Bravo redactie! Un interviu mamut, interesant, bogat in infortii, cuprinzand cam tot ce ar fi vrut sa auda suporterul Stiintei de la Gigi Multescu. Super! Inca o data, felicitari! FORZA STIINTA!

 3. sefcati spune:

  felicitari redactiei: omul chiar e ANTRENOR DE FOTBAL. in tot ce a relatat este 100% adevarat.

 4. Daniel Popescu spune:

  Extraordinar! Neaparat sa ii facem pasaport de oltean. Recunosc ca atunci cand am auzit ca va fi instalat, am fost sceptic, acum imi dau seama ca e cel mai bun antrenor pt noi. Felicitari!

 5. Bogdan spune:

  Imi pare rau ca am fost sceptic cu el la inceput. Forta Stiinta!

  • florin spune:

   daca tot este ziua recunostiintei …recunosti ca acelasi lucru l-am spus si eu despre popov?…de fapt eu sunt multescu …hai stiinta …ce zici…un pronostic cu astra? …

   • Bogdan spune:

    Ma fratioare..Popov e verisor cu tine! m-am prins :)) Glumesc, da asa ai zis si tu, dar la mijloc cred ca altcineva ar da randament mai bun decat el. Hai Stiinta

 6. Liviu spune:

  Bravo. Gigi Multescu e acest Gheorghe Constantin al renasterii noastre de la sfarsitul anilor 80. E echlibru, si asta e bine.

 7. Dan spune:

  Dacă îl luați pe Sânmărtean și un atacant bun vom lua campionatul fără probleme.Hai Știința!

 8. DRAGOS spune:

  Felicitari ! Un interviu Extraordinar ! Bravo

 9. Iulian spune:

  Un interviu complex si complet cu întrebări și răspunsuri foarte bune.
  Bravooo!

 10. G.D. Ladima spune:

  Superb! Un interviu deschis, in care nea Gigi a incercat sa raspunda intrebarilor noastre legitime, dar care nu sunt puține.
  Felicitări, Redacția! Deci, se poate!
  Numai împreună putem continua povestea celui mai frumos brand din fotbalul românesc. Hai Știința!!!!!!

 11. mario spune:

  felicitari ptr interviu

 12. Craioveanul spune:

  Am crezut de prima dată în Domnul Multescu si mi a plăcut jocul ofensiv care la practicat pe la toate echipele unde a activat! Îl felicit inca odată pe această cale si i urez succes in continuare cu Craiova noastră!

 13. Dan Urucu spune:

  Super! Asta înseamnă presa sportiva, si asta înseamnă „om de fotbal”! Felicitări!

 14. Tarabostes spune:

  Un antrenor sincer, cu viziune și cu suflet mare!

 15. lake spune:

  bun interviul cu nea gigi, omul stie fotbal. adevarul e ca a facut minuni cu lotul actual, iar daca nu vor veni cativa jucatori foarte buni ma tem ca o sa cada echipa. nu ai cum sa te bati la titlu cu mazarache si cu popov, cu tot respectul,

 16. Cilly spune:

  E cam clară treaba Dumitras care are contract pana in 2018 este al patrulea sau al treilea mijlocaș central dupa Zlatinski, Madson si Popov , Mateiu care dupa parerea mea este mai bun decât Popov , Dumitras si chiar decât Madson este scos din „cărți ” si probabil la iarna o sa-l vindem , e bine ca pe poziția de mijlocaș central creste Screciu, si eu cred ca niciunul din jucatori enumerati ca doriți de suporterii Craiovei sa ajungă la noi nu merita sa îmbrace tricoul alb-albastru ,poate doar Sanmartean dar nu stiu daca la vârsta lui mai are pofta sa pună „osul”, chestia cu aducerea a unul-doi jucatori imprumut e mai veche era o propunere a lui Gica Craioveanu sa aducă de la Villareal sau Real Sociedad ,un varf de calitate ne-ar ajuta mult , suntem pe drumul cel bun si este in primul rând meritul celor care finanteaza clubul , făcând lucrurile in timp si echilibrat clubul nu are nici o datorie si jucatorii au salariile la zi, plus alegerea pe banca tehnica a lui Multescu , alegere la care cam toți am strambat din nas .:)..Hai Stiinta !

 17. florin spune:

  hai sa va spun una tare …acum 5 min declaratie la digi cornel dinu …o reproducere aproximativa …nu inteleg cum daum poate sa joace cu tosca fundas stanga cand toata lumea stie ca cel mai bun fundas stanga este vatajelu de la craiova …poti sa-l acuzi pe c dinu de multe …dar are ochi …si cand critica si cand lauda …

 18. florin spune:

  sa va spun una si mai tare …nea adi adica booveanul a mai luat o muie …pe pagina lui de fbk prostii care posteaza nu inteleg daca au pierdut sau castigat …au impresia ca achitat = impuscat adica nea adi e tare si sa vina banii…care bani fraierilor …nu vine dna -ul …vine salvarea nea adi …adica 112…

 19. Adrian spune:

  Retin ca atacant va fi tot gloaba aia , MAZARACHE….
  Subscriu, a avut logica in tot ce a spus multescu, dar daca a zis atacant mazarache ne-a nenorocit…
  Nu inteleg, chiar e vreun capitol la care nulitatea asta nu sa exceleze, dar macar sa ia nota de trecere…NU CREX

  MULTESCU ARE VREO 10 CLASE PESTE CARTU, SANDOI, ETC…DIN PACATE ANTRENORII OLTENI SUNT IN SPATE RAU….

  A adus :

  -joc ofensiv
  -rezultate
  -notiunea de idee tactica ( de exemplu va aduceti aminte cs baluta era folosit de toti antrenorii in banda dreapta si era un fel de mazarache, multescu l a bagat mijlocas central si joaca….IMPECABILLL)

  In concluzie nu inteleg la antrenorul asta, care chiar dtie fotbal, de. E joacs mazarache si de ce nu face schimbari mai repede….

 20. valumi spune:

  E super! Devenim în premieră ( nu românească, ci mondială – senzațional!) prima echipă fãră flanc drept! Vom juca numai pe flancul stâng și pe axul central. Acolo, la tribuna a II-a, îi lăsăm doar pe Ivan (care, bineînțeles, la goluri va prefera să apară pe stânga), că tot îi plac lui spațiile largi, 🙂 Și pe Măză, că tot îi place lui să alerge, nu ca unor „gloabe” de „suporteri” care înjură ca „încurajări”. Așa că îi „încurajăm” și noi! 🙂 Dacă Vătă e forțat să devină fundaș stânga, înseamnă că-obligăm să vomeze, în viitor, și mironică, și pe dinulică, și pe echipa de club, și pe națională și pe bani…

 21. valumi spune:

  Lipsesc niște chestii din redactare. Briceag a pus osul pentru echipă, începând cu sufletul. Bancu, dacă nu vrea să devină ce îl vede Mulțescu, aglomerează flancul stâng și nu-l salvează o pasă-două. Hai Știința!

 22. G.D. Ladima spune:

  Adriane, ce ai frate cu Mazarache? Este inadmisibil modul în care-l etichetezi.
  Te-as ruga sa fii mai cumpătat. Este, totuși, jucătorul nostru. Un fotbalist cu o atitudine minunată. Sincer, nu mi se pare normala reactia ta fata de un jucător care „nu ți-a băgat mâna în buzunar” și care a dat tot ce-i mai bun pentru echipă și, implicit, pentru noi.
  Sincer, eu cred ca tu nu ai jucat niciodată fotbal de performanta pentru ca nu știi ce inseamna VITEZA la un fotbalist. De cele mai multe ori este precumpanitoare tehnicii și este primul criteriu în evaluarea oricărui fotbalist.

  Așadar, te rog sa fii mai îngăduitor cu el și sa încerci sa te abtii de la astfel de comentarii. Hai Știința! Eu cred în Mazarache și îl sustin. Și nu sunt singurul..

  P.S. Prin ’90 un tânăr talentat venea la noi de la Severin. Părea lent, fără tehnică și rata enorm. Juca mai mult rezerva si l-am injurat vreo 3 ani pentru ratari. Mi-aduc aminte de finala cu Brăila din ’94..A marcat, dar a fost rezervă. Antrenorii au avut încredere în el. Apoi acel jucator a devenit Gica Craioveanu! Idolul nostru!

 23. Obiectivul spune:

  P.S. gresit!

 24. Obiectivul spune:

  Exceptand faptul k Gica Craioveanu a devenit un idol pt. suporteri!

 25. G.D. Ladima spune:

  Obiectivule, din nou ești subiectiv. Mai mult, constat ca ești foarte superficial, asa cum sunt pseudo-comentariile tale, foarte plicticoase și banale. Poate prea banale..

  • ipsilante spune:

   „obiectivul” este la fel de obiectiv precum „frumosul” care-si admira mecla intr-o oglinda sparta. La fel si Adrian, cunoste fotbal cat tzatza Leana de la taraba dar este extrem de vehement. Pe baietii astia ii chinuie rau, educatia, intelepciunea si cultura… lipsa. Adrian jigneste ca la usa cortului, in lipsa de argumente, pe care sa si le expuna logic, in sustinerea punctului lui de vedere. Ei afiseaza doar cuvinte, de regula jignitoare, sau propozitii scurte, pentru ca atat stiu si pot. Fraze nu stiu sa alcatuiasca pentru ca obosesc si se incurca! Scoala au facut-o doar din 2 in doi dar vor sa fie activi pe site-uri si astfel se fac de ras la fiecare postare si replica. Este trist, dar acesti indivizi primitivi dar agresivi si violenti, nu numai verbal, sunt contemporanii nostri si, din pacate, nu sunt putini. Asta e in Ramanica de azi si aici respiram! FORZA STIINTA!

   • Juventin spune:

    Mai era unul care injura de familie , copii si ce mai voia muschiul lui atrofiat de copil renegat. Despre fotbal mai putin ca doar nu se pricepe .

 26. Obiectivul spune:

  Banale sunt memoriile tale!Daca nu cunosti exact anumite lucruri nu le mai asterne aiurea in postari.Asa se- ntampla cand esti suporter de etapa,tu si altii k tine comentati parerile altora despre jucatori,in rest numai de bine!

 27. Obiectivul spune:

  @ipsilante,tu esti frustrat rau mai baiatule,frustrat si naiv,asta esti!Am impresia k te crezi vreun Titu Maiorescu al literaturii contemporane,dar in fond esti un lake flausat care jigneste alti suporteri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER