Ne-a bătut Steaua din nou, dar…de ce l-aţi dat afară pe Jovanovic?

Craiova nu bate nici Steaua şi nici FCSB, nici la fotbal, nici la baschet, nici în actualul sezon, nici anul trecut şi nici de mulţi ani încoace. FCSB n-a avut galerie pe „Extensiv”, dar nici Steaua n-a adus vreun suporter în Polivalentă, chiar dacă fanii care l-au abandonat pe Becali anunţau prin diverse forumuri că vor invada Bănia. N-au venit ultraşii, dar au fost de-ajuns jucătorii. Cu 79-71 i-au învins pe-ai noştri în prima manşă din turul I al Cupei României. Şi nici măcar n-au arătat că sunt marii favoriţi la titlu pe care-i văd toţi specialiştii. Am condus doar în primul sfert: 20-17, după care steliştii le-au revendicat pe celelalte 3: 23-15, 18-17, 21-19.

Craiovenii au promis că vor lupta ca niciodată în actualul sezon. Nu e de ajuns. Salahori aveam şi până acum, de baschetbalişti am avea nevoie. Aceleaşi greşeli, aceeaşi apărare ezitantă, aceeaşi dezamăgire. Pe noul antrenor, Oliver Popovic, nu riscăm să-l caracterizăm după un singur meci. Nu înfrângerea i s-ar putea imputa neapărat (deşi reacţia echipei după time-out-uri a fost la fel de inexistentă ca în „era Mandic”). Popovic şi-a asumat însă îndepărtarea lui Zlatko Jovanovic cu doar o săptămână înaintea startului sezonului. Explicaţia: nu se plia pe planul său tactic. L-a adus în schimb pe acelaşi post pe un pitic american, Westley Johnson, spunând că va fi mult mai util decât coordonatorul care a făcut istorie în ultimii ani la BC Timişoara. O mare păcăleală, fiindcă acest Johnson pare cel mai slab jucător pe poziţia 1 pe care l-a avut Craiova în ultimii ani. Şi nu o spunem doar după cifrele dezastruoase: 1 din 5 din semicerc, 1 din 6 de afară, 2 din 4 de la libere. Jucătorul venit de prin Finlanda a fost cam…îngheţat.

Două sfaturi pentru cei care se ocupă de echipa de baschet, dacă vor să nu mai ratăm un alt sezon: faceţi rocada Johnson-Jovanovic şi readuceţi-l pe colosul Tyler, dacă tot negociaţi cu el!

Cătălin Burlacu a jucat în schimb la nivelul aşteptat: de mare campion. Un fel de Pau Gasol pentru noi, doar că n-a izbutit să ne ducă de unul singur spre victorie.

În rest, Micic şi Bozovic joacă la fel ca anul trecut, baswchetadică bine. Am mai văzut un jucător: Grubor şi ne-am dat seama de ce nu a fost prezentat oficial: e tot de umplutură, ca şi Petrişor, Stănescu, Damian, sau Ciotlăuş.

Au marcat pentru Craiova în meciul cu Steaua: Burlacu 22 de puncte, Micic şi Bozovic câte 16, Johnson 7, Djurkovic 5, Negoiţescu 3, Djurasovic 2. În schimb, Stănescu, Damian, Petrişor, Ciotlăuş şi Grubor n-au nimerit coşul advers. Peste câteva zile vine returul, dar speranţele de calificare sunt minime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER