Nuno Rocha s-a calificat de pe primul loc la Cupa Africii pe Națiuni

nuno rocha nationala

Nuno Rocha (primul din stânga, rândul de jos), la Națională alături de Kay (al treilea din stânga) și Varela (al cincilea)

Cu Nuno Rocha în teren pe toată durata partidei, Insulele Capului Verde au obținut, pe 15 noiembrie, o victorie esențială cu Niger (3-1), care le-a adus calificarea la Cupa Africii pe Națiuni. Naționala lui Rocha și Kay s-a calificat de pe primul loc dintr-o grupă preliminară cu Zambia, Mozambic și Niger, cu 12 puncte din 18 posibile (victorioasă în toate meciurile de pe teren propriu, plus în deplasarea cu Niger). Performanța este cu atât mai notabilă cu cât Zambia este câștigătoarea din 2012 a Cupei Africii, când a obținut trofeul într-o finală cu Coasta de Fildeș.

În ultimul meci din grupă, disputat ieri, 19 noiembrie, Capul Verde a pierdut în Zambia (0-1), într-o partidă în care selecționerul portughez Rui Aguas a folosit mai multe rezerve. Nuno Rocha nu a jucat nici un minut, foarte posibil la solicitarea lui Cârțu și Săndoi, fiind așadar apt 100% pentru partida cu Rapid. Și el titular în mod normal, Kay nu a jucat la ultimele meciuri ale Naționalei țării sale din cauza accidentării suferite în partida Universitatea Craiova – ASA Târgu Mureș.

Ediția viitoare a Cupei Africii pe Națiuni, la care Nuno Rocha, Kay și Varela s-au calificat, se va disputa în Guineea Ecuatorială și va începe pe 17 ianuarie 2015, finala fiind programată pe 8 februarie. Inițial, turneul fusese programat în Maroc, dar autoritățile marocane au refuzat să mai organizeze competiția de teama epidemiei de ebola. Îi urăm lui Nuno Rocha să fie golgheterul competiției și vină acasă sănătos! 😛

Un comentariu la articolul Nuno Rocha s-a calificat de pe primul loc la Cupa Africii pe Națiuni

  1. Alex_craiova1982 spune:

    Multumim ca macar voi ne informati de internationalii nostrii ca pe prosport si gsp nu se vorbeste decat despre szukala si varela…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER