O jumătate de duzină de motive să-l feliciți pe Balint

 Universitatea Craiova – Minerul Motru 6-0, în ultimul meci al etapei a 18-a

suporteri craiova motru

Tribuna a doua, neașteptat de populată la un meci practic fără miză

Universitatea a arătat excelent cu Motru, dar n-ar trebui să se îmbete cu apă rece. Jucătorii din Motru nu doar că nu s-au omorât cu firea într-un meci al cărui rezultat nu-i interesa, ba chiar s-au bucurat, unii, că a fost o partidă cu goluri multe. Înainte să vorbim despre jucători și banca tehnică, o mențiune specială pentru public, mult mai numeros decât s-ar fi așteptat organizatorii. Aproximativ 5.500 de oameni (dintre care mai bine de jumătate la tribuna I) au venit să vadă debutul pe bancă al lui Gabi Balint. Și au avut ce vedea.

Deși în continuare are de lucrat la relații de joc și încă pare o echipă prea ”lungă”, Craiova a făcut pași importanți înspre fotbalul modern grație noului antrenor. Ca să-și demonstreze, parcă, superioritatea față de fostul tehnician, Balint a început exact în 4-1-2-3-ul pe care-l folosea și Stîngă. De data asta, însă, cei doi mijlocași centrali dintre mijloc și atac (Pleșan și Ferfelea) au fost mult mai ofensivi, iar cele două extreme au strâns și ele des în centru, pentru a-l ajuta pe Curelea. Iar Costin le-a mulțumit pentru faptul că l-au scos din izolare cu un hattrick impresionant.

Costin Curelea, omul meciului cu Motru

Costin Curelea, omul meciului cu Motru

Pe lângă marcatorul Curelea, Ganea și Varga au demonstrat că sunt fotbaliști și au pus ”unt pe pâine” la fiecare atingere, iar Pleșan a arătat aceeași dăruire demnă de un adevărat căpitan, alergând foarte mult și punând ”osul” fără menajamente. Dar cele mai plăcute surprize ale serii au fost Vătăjelu și Vandelannoite. Timid în meciurile anterioare, fundașul stânga vâlcean a intrat de data asta excelent în meci. ”Sarma” a fost mereu primul la minge, calm și cu urcări inspirate în atac, ieșind în evidență printr-un șut fabulos de la 30 de metri care a lovit bara și s-a plimbat pe linia porții adverse, pentru ca, aflat în apropiere, Curelea să îndeplinească formalitatea. Cât despre belgian, acesta continuă să aibă 2-3 kilograme în plus, dar compensează cu vârf și îndesat printr-o viziune excelentă a jocului și printr-o detentă care, în ciuda faptului că are în jur de 1,80, îl face practic imbatabil la duelurile aeriene.

Valskis a intrat și el cu mare poftă de joc, fiind la originea câtorva faze spectaculoase, într-una dintre ele chiar ratând un gol de debut pe care l-ar fi meritat.

Să nu uităm, totuși, că meciul de la Slatina va părea de Liga Campionilor, ca dificultate, comparat cu cel de astăzi. Acolo au băieții noștri șansa să-și demonstreze valoarea și faptul că au devenit, în fine, o echipă. Forza Știința! (M.P.)

3 comentarii la articolul O jumătate de duzină de motive să-l feliciți pe Balint

  1. costello spune:

    As dori stiri mai multe, despre promovare si afilierea definitiva, din punct de vedere juridic,astfel ne imbatam cu apa rece!

  2. ipsilante spune:

    Un comentariu de parca, cel ce l-a scris, mi-a citit gandurile! Bravo! Nu am fost si nu sint fan Balint. Astept meciurile cu FC Olt si Rm.Valcea pentru ca sa realizez cine sintem si ce putem, dupa venirea stelistului. Meciul cu Motrul nu a fost decit un antrenament reusit cu o echipa de liga a IV. Apropos! Plesan si Ferfelea au jucat mai ofensiv pentru ca le-a permis adversarul inexistent. Sa ai norocul sa debutezi ca antrenor, pe teren propriu, cu ultima clasata… Hai sa nu exageram acum, cu jumatatea de duzina de motive… Mai vedem si miercuri, dupa meci… Sigur vom avea o imagine mult mai clara… FORZA STIINTA!

  3. ipsilante spune:

    costello! Despre promovare si afilierea definitiva nu-ti poate da nimeni ACUM, vesti miraculoase. Sa cistigam grupa, sa convingem federatia prin joc si seriozitatea proiectului si, cine stie? Toti speram ca invitatia si locul acordat in liga a II-a, de catre acelasi FRF, dar cu alta conducere, va da dovada de SERIOZITATE si CORECTITUDINE si ne va trata ca pe toate celelalte competitoare, fara discriminari. Altfel, ar fi o umilinata maxima, cu consecinte financiare „dureroase” pentru FRF! Deocamdata, sa ne concentram pe FOTBAL! FORZA STIINTA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER