Odihnește-te în pace, leule gras! Forza Știința!

E bine să nu-i deranjăm pe băieți cât sunt în cantonament. Cât timp ei se pregătesc, noi ne facem un pic de cap și mai pomenim morții încă o dată. Gata, mai scriu acum despre Mititelu și pe urmă promit să-l las să se odihnească în pace, îngropat de memoria publică, în coșul de gunoi al istoriei pe care tăcerea tot mai apăsătoare a presei în legătură cu sinistrul personaj îl va transforma în sicriu.

STEMEMititelu nu-și onorează nici măcar numele. Realizările lui la conducerea clubului pe care l-a târât prin noroi, dar și alte substanțe, nu au fost ”mititele”, au fost de-a dreptul negative. Cu minus, știți? Nu a făcut puțin bine Craiovei, n-a fost ceva mic în istoria alb-albastră, ci a reprezentat un rău imens. Noi nu ținem cu Craiova? Ba da. Eu sunt pesimistul de serviciu, dar de data asta am convingerea că la meciurile de primă ligă ale CS Universității vor veni mult mai mulți oameni decât la ultimele sezoane în care echipa agoniza sub conducerea brutarului. Ei nu țineau cu Craiova? Ba da. Lor nu le-ar fi plăcut ca trecerea către un club civilizat și potent să se facă lin, fără înjurături și scrâșnet din dinți? Ba da. Diferența este că unii dintre suporteri au înțeles că singura șansă a Craiovei este tăierea răului de la rădăcină. Se taie și un pic din tradiția clubului cu această ocazie? Posibil. Dar doar stârpind vlăstarul bolnav iremediabil îi dai șansa celui sănătos să crească. Să ignorăm puțin stema cu leul gras și continuatoarele sinistre (multe dintre ele, firmele, adică) ale Craiovei Maxima, să facem acest compromis pentru BINELE ȘTIINȚEI. Pentru că știm cu toții că sub Mititelu Știința nu va mai exista și că puținele lucruri pe care le mai are în legătură cu istoria clubului nu pot fi luate decât cu forța și în timp (procese, chestii, socoteli), timp pe care Universitatea nu-l are, într-o regiune în care toți copiii cresc cu Steaua.

Nu mă aștept ca Maria Andrieș, ca să iau doar exemplul uneia dintre ultimele voci care-l bocește pe Mititelu, să înțeleagă înverșunarea și determinarea suporterilor olteni de a-și reînvia echipa, după ani și ani de umilințe în care au fost puși în fața imposibilității consensului cu un personaj cu care s-ar putea înțelege doar doctorii anesteziști de la Poiana Mare. Maria Andrieș a venit de la Vaslui să scrie despre fotbalul din Craiova fără să înțeleagă absolut nimic despre ce înseamnă să ții cu Universitatea Craiova. Și nici nu-i pasă, ea momentan își joacă (nu fără un oarecare simț de orientare, dar tot mai la bluf) cartea de Ioana d’Arc care susține ceea ce ea crede că este o echipă sugrumată politic. Te înșeli, Măriuca! Singurul care a sugrumat acea echipă este cel pe care tu, mai mult sau mai puțin conștient (din păcate, eu cred că ma mult), îl susții. Iar renașterea Universității Craiova actuală este politică doar în măsura în care nimic nu poate exista fără politică și atât; este politică într-atât cât ești tu, Mărie, și cât sunt eu (antipesedist convins, dacă te întrebai). O să te prinzi și tu de asta, Măriuță, când va înceta să te citească și ultimul om relativ alfabetizat care încă te privește ca pe o luptătoare împotriva sistemului, cum vrei tu să pari. Îl știi, sunt convins. Comentează zi de zi pe paginile fanilor lui Mititelu de pe contul lui de Facebook, cont pe care are două poze: una cu Ion Antonescu și cealaltă cu Corneliu Zelea Codreanu. Ei, nebunii, nu mai au echipă, dar îl au pe Zelea Codreanu. Pentru noi, restul, Căpitanul este, cel puțin pentru moment, doar Pleșan.

Andrei Manțog

9 comentarii la articolul Odihnește-te în pace, leule gras! Forza Știința!

 1. danyla spune:

  Bravo ! …

 2. ipsilante spune:

  Mi-ai citit gandurile, omule! Ai scris exact cum simtim noi, craiovenii mai adulti, iubitori de Stiinta! Bravo! Frumos, concis, elegant! FORZA STIINTA!

 3. Ala nebunu' spune:

  Ce-ai omis sa spui e ca nebunu’ ala pe care-l folosesti in final ca argument forte pentru impartirea lumii oltenesti in buni (voi, cei 500, desigur) si rai (restul pana la vreo 500.000 de iubitori ai STIINTEI), – nebunu’ ala, zic, are pe frontispiciul paginii de fb stema STIINTEI, exact acolo unde in contul tau se lafaie o cugetare a calugarului Gigi ot Poarta Alba. In rest, daca ma-ntrebi pe mine, nu talentul iti lipseste, si nici political correctness-ul de rigoare, ci o structura anatomica prin care omul se diferentiaza de nevertebrate, iar tu, Andrei Mantog, de Maria Andries. Iar in munca de lamurire pe care o prestezi, talentul tau si banii patronilor nu ajung. E nevoie de geniul lui Gogol cand exalta Maica Rusie ca sa convingi mai mult decat cercul tau de amici ca rodul adulterin a doi ciumati moral – olguta si mircea – e „vlastarul sanatos” din trunchiul bolnav al STIINTEI. Si nu o planta parazita, asa cum cred eu.

 4. adrian spune:

  Exceptional articol!!! In afara Mariucai, probabil cu ceva interese, mai sunt o mana de grobieni care confunda Stiinta cu SRLul defunct si mort al Booveanului!! Mizeria in care Booveanul a tarat Stiinta timp de 10 ani este greu de spalat, dar, timpul le va rezolva pe toate. Inca nu sunt convins ca Booveanul a avut vreodata brandul, pentru simplu, motiv ca Primaria si Universitatea nu l-au vandut niciodata. Oricum, nu mai conteaza, ce a avut Booveanul este acum la Piturca, cel care detine62% din falimentul Booveanului.

  Hai Stiinta!!

 5. liviu spune:

  BRAVO !!!!

 6. giovanni spune:

  ..simplu si la obiect…..George Stanca numeste acest gen de mazgalitore precum Maria …pizdariste….asadar ,pizdarista de serviciciu face ce stie ea mai bine lu mititica

 7. al batran spune:

  Vad ca multi comentatori sunt impotriva participarii neprivate(stat sau primarii) la sport lasand sa se inteleaga ca patronii sunt „sarea si piperul” echipelor Sa enumram:Rapid=Copos + puscarie +insolventa; Dinamo=insolventa+ puscarii; Ucj=insolventa +cercetare ;Corona =desfiintare,FcU Cv=faliment +cercetare penala;Steaua=datorii;si se anunta inca pe atatea.Eu, mai mult propun ca acolo unde o echipa de sport, teatru, orchestra simfonica sau populara etc.care sunt brand-uri pentru acea localitate , primariile sa detina un vot de veto prin care sa o poata salva chiar participand direct sau prin alti investitori la salvarea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER