Oltenii au trăit cea mai mare bucurie a ultimilor 10 ani, mititeii cea mai mare tristețe

Pentru toți suporterii acesteia, nu e nici o îndoială că Universitatea Craiova a renăscut. De-a lungul acestor ani și culminând duminică, la meciul cu Dinamo, toate personalitățile implicate cumva, în decursul istoriei, în crearea mitului Universității, au recunoscut secția renăscută de fotbal a Clubului Sportiv UNIVERSITATEA (de la aia vine ”U”, mititei din presa centrală, dacă nu știați) este continuatoarea de drept a Științei, nu numai legal, ci, mai ales, moral. Foștii componenți ai Craiovei Maxima, Corneliu Stroe, Andrei Păunescu, Tudor Gheorghe, Ciri Maier și suporterii vechi (nu ne referim, desigur, la Peluza PUZ) ai Craiovei au consolidat identitatea unei structuri sportive (Clubul Sportiv Universitatea Craiova) care funcționează din 1948 încoace. Ieri după-amiaza, când Știința a bătut pe Dinamo la 3 goluri (diferență de scor care mai fusese atinsă tocmai în 1984), alte două mari forțe au consolidat imaginea unei echipe aflate pe drumul redevenirii și-al rescrierii istoriei.

I. ”Craiova Maxima renaște” (Ion ”Gheorghiță” Geolgău)

olteniÎn primul rând, au fost jucătorii. Am văzut de două ori meciul de ieri. O dată de pe stadion, a doua oară în reluare integrală, la TV. Prima oară am fost fericiți, dar la a doua vedere, mai rece, am fost de-a dreptul impresionați. TOȚI fotbaliștii Universității, fără excepție, au arătat fantastic. Echipa a făcut un presing sufocant, fără să le dea timp de gândire dinamoviștilor. Demonstrația cea mai clară a acestei abordări a fost faza primului gol, când Ivan l-a atacat furibund pe Marc în tușă, înainte ca acesta să știe ce se întâmplă, și a recuperat; dar, la fel de important, recuperarea a creat, practic, un atac de tip 3 contra 2, pentru că, concomitent cu Ivan, Nuno Rocha, Bawab și Bancu atacaseră și ei, în haită, ca leii la vânătoare, zona centrală din fața porții lui Cerniauskas. Individual, Bălgrădean a fost impecabil, Achim mai inspirat ca oricând, Popov imperial, Iliev mai că nu a plâns când a ieșit cu întindere, Vătăjelu a făcut niște tackling-uri care ne-au amintit de Negrilă, Kay de netrecut, despre Mateiu fanii chiar s-au întrebat dacă e într-adevăr născut la Brașov, pentru că a jucat 100% oltenește, Bancu a arat banda stângă, a pasat de gol, a marcat și a băgat osul (cel odată rupt) fără nici o picătură de frică, Ivan și-a cerut meritatul loc în Naționala mare umilindu-l pe Steliano Filip, Rocha s-a zbătut cât pentru trei meciuri, iar Bawab a fost atins de geniu, dar a făcut și CINCI recuperări fabuloase, majoritatea prin alunecări de fundaș dedicat. Într-adevăr, așa am vrea să-i vedem mereu. Și nici noi, nici mulți alți suporteri cu care am discutat, nu avem vreo îndoială: dacă jucăm la fel până la final, vom fi campioana României! Pentru că nici o echipă din Liga I nu putea să stea în calea Universității, ieri.

La fel de important cu ce au arătat pe teren, jucătorii Științei arată în vestiar nu doar că sunt o familie puternică, ci că sunt o familie DE OLTENI. Scandarea aceasta de la finalul meciului cu Dinamo a făcut ca sufletul deja plin de fericire al oltenilor să dea pe dinafară: ”Suntem cei mai buni dintre români, suntem OLTENI”. Bawab, Popov, Iliev, Kay, Rocha, Bălgrădean, Zlatinski, Madson, toți ceilalți, au devenit la fel de olteni ca Vătăjelu, Băluță sau Bancu. Nu doar noi îi simțim olteni, ci chiar ei se simt. Așa renaște Maxima!

II. ”A fost cea mai mare bucurie adusă de Universitatea în ultimii 10 ani” / ”Azi am simțit că epoca Mititelu s-a terminat, în sfârșit!” (suporteri, pe Facebook)

olteni 2A doua mare forță care a readus spiritul Craiovei Maxima pe un stadion urât (pe care l-au făcut magic prin prezența lor) au fost suporterii. La fel ca și cu Steaua, în acel meci de cupă în care Craioveanu a cântat și Tudor a furat, fanii au fost fierbinți și deliranți, furioși și fericiți, așa cum le stă bine oltenilor. Nu doar peluza a dat tonul, cum se întâmpla în trista epocă Mititelu. Și suporteri de la a doua, și de la prima, chiar și de la zero, au inițiat scandări, fericiți și deciși să nu mai lase Dinamo să plece de la Craiova nebătută. Nebătută bine. Uneori, în ciuda faptului că stadionul era mic, se scandau chiar 2-3 lucruri concomitent, în euforia momentului. La final, aproape toți suporterii au rămas peste 10 minute pe stadion, după ultimul fluier, pentru a saluta jucătorii care, la rândul lor, au trecut să aplaude fiecare colț al arenei. După care au plecat acasă, vorba unui fan pe Facebook, mai fericiți decât au fost vreodată, în ultimii 10 ani.

De partea cealaltă, mititeii sunt în mare suferință. Atât ăia puțini rămași prin Craiova (ce cretini confuzi, săracii!) care umpluseră Facebook-ul cu ”Forza FC Dinamo București!” înainte de meci, cât și aceia din presa centrală. Această presă plină de șpăgari care a crescut, în ultimul deceniu, cu ciosvârte aruncate de Becali și Mititelu, această presă care crede că știe mai bine decât suporterii și fostele marile glorii ale Științei care este Universitatea Craiova. Ei bine, nu știți, monșerilor! Noi stabilim cine este Universitatea. Noi, oltenii! Și, de acum înainte, vă promitem că veți simți din nou nu doar forța, ci și frumusețea arogantă a Craiovei Maxima. Frumusețea care nu se cere admirată sau apreciată. Faceți-o, dacă vreți. Dar, și dacă voi n-o faceți și-i dați înainte cu ”CSU”, asta nu înseamnă că frumusețea nu va exista. Pentru că NOI, OLTENII, suntem cei care o vom oferi lumii, nu voi.

6 comentarii la articolul Oltenii au trăit cea mai mare bucurie a ultimilor 10 ani, mititeii cea mai mare tristețe

 1. DRAGOS spune:

  Bravo, asa e, au inebunit mititeii, cateii, si toti pupincuristii din presa centala. Radu Naum de la Digi, era socat, nu gasea explicatie la jocul slab a lui dINAMO. Explicatia e simpla: V-AM TRAS-O derbedelilor, pregatiti-va poponeata ca mai urmeaza …

 2. Dan spune:

  La aceasta victorie minunata,uitam un lucru,cat a putut Dinamo sa fie ajutata de arbitru,care daca acorda si penalty si cartonasele rosii pe care le meritau catelusii nu scapau fara sa incaseze 5.Cred ca in presa centrala au pus doliu in fata sediilor lor,iar daca UNIVERSITATEA CRAIOVA va castiga titlu cu siguranta nu vor mai emite nici o emisiune cel putin o saptamana.Bravo oltenasii mei,tinetio tot asa,iar la inaugurarea noului stadion sa spunem cu adevarat,CRAIOVA A RENASCUT!

 3. Craioveanul spune:

  Avem echipa noastra a Craiovei restul ce spun mititeii frustrati sau presa care mai ciupe cate ceva de mancare nu ne intereseaza! Am trait cea mai mare bucurie castigand in fata catelusilor care au plecat cu codita intre picioare!!! Asa va vrem baieti! Fiti LEI Adevarati!!!

 4. stresul_tau spune:

  Asta e jocul si atitudinea pe care ne-o dorim…meci de meci. Pai daca si bawab …baga alunecare si recupereaza….!!!… ce mai e de zis? De remarcat si inteligentza in joc a lui bancu.

 5. Cilly spune:

  Felicitări lui Emil si baietilor , nu credeam ca o sa mai trăiesc sa vad o victorie la trei goluri in fata javrelor , o bucurie imensa ,avem echipa si fotbalisti cu care sa ne mândrim si ma refer in primul rând la cei romani începând cu neobositul Mateiu ( pe care eu il vad căpitanul echipei ) si continuând cu Vatajelu, Bancu , Ivan apoi străinii cu Bawab care e incredibil in unele meciuri cu Rocha, Popov Zlatinski apoi suporterii care iubesc aceasta echipa cum putini o fac,viitorul este de partea noastră …Hai Stiinta !

 6. statutul spune:

  Cea mai mare bucurie a ultimilor 10 ani a fost pe 9 aprilie 2009,cand Stiinta invingea pe Dinamo,fara drept de apel,mai clar decat o arata scorul,cu 28 de mii de oameni in tribune si altii 10 mii ramasi in afara stadionului!!!!!!!!Ce meci frumos,ce amintiri frumoase!!!!!!!!A doua zi Gazeta titra:NOAPTEA LEILOR!!!!!!!!!!CRAIOVA s-a intors in forta in inima fotbalului romanesc!!!!!!!Iar Prosport spunea:FRATIA ANTI-DINAMO!!!!!!!!!Fratii Costea sunt eroii Olteniei!!!!!!!!Am si acum acele ziare si le pastrez cu sfintenie!!!!!!!!Ce noapte de vis am trait atunci!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER