Oltenii, peste bănățeni în Liga Națională de Baschet

Baschetbaliștii craioveni au câștigat, 75-60, partida jucată în Sala Polivalentă cu BC Timișoara. Pentru SCM este a 16-a victorie din acest sezon, în urma căreia acumulează 41 de puncte și rămâne pe locul 5 în clasament. Meciul a contat pentru etapa a 25-a, penultima din Liga Națională.

Alb-albaștrii au avut un început slab de partidă și au înscris doar 5 puncte în primele 5 minute. Pe parcurs, și-au revenit și au profitat de greșelile defensive ale adversarilor. Primele două sferturi s-au încheiat în favoarea oltenilor, 19-13 și 20-10. La pauză, SCM a avut 17 puncte diferență în favoarea sa. Cu un avantaj liniștitor, „legionarii” au început partea a doua mai relaxați, iar Timișoara a câștigat sfertul al treilea cu 24-18. În ultimul sfert, craiovenii au reușit să se impună cu 18-13 și au câștigat meciul la un avantaj de 15 puncte. A fost o victorie lejeră pentru SCM, echipă care, în sfertul trei, a avut chiar și 19 puncte avans.

„Sus Bureau, sus!”

Jucătorul cu cele mai multe puncte a fost de la Timișoara, sârbul Zlatko Jovanovic, care a înscris aproape jumătate dintre punctele echipei bănățene. De la Craiova s-au remarcat Le Var Seals (19 puncte), Mirko Kovac (14) și, ca de obicei, Travis Bureau. Acesta din urmă a suferit și o accidentare după ce s-a lovit, genunchi în genunchi, cu un jucător timișorean. „Sus Bureau, sus!”, așa a strigat un băiețel când l-a văzut căzut pe parchet pe american. Bureau s-a ridicat, a primit îngrijiri medicale și, după ce a revenit pe teren în aplauzele spectatorilor, a reușit un slam-dunk.

În acest meci a revenit și Ionuț Drăgușin, care a suferit o operație la genunchi și nu a jucat deloc în acest sezon. Pe teren, Drăgușin a stat aproape 7 minute, timp în care a înscris 5 puncte. A dat o pasă decisivă și a recuperat mingea o dată. Celălalt pivot al echipei, James Tyler, nu s-a mai aflat pe teren. Acesta a fost exclus din lot din motive disciplinare. Totuși, americanul le-a fost aproape colegilor săi. S-a alăturat suporterilor în ritualul de sfârșit, a bătut palma cu fiecare jucător al Craiovei.

În ultima etapă, SCM „U” Craiova va juca la Ploiești cu liderul Ligii Naționale, Asesoft. În meciul tur disputat cu ploieștenii, Craiova s-a impus la 10 puncte diferență, scor 86-76.

Denis Șchiopu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER