Olympiakos Pireu „răzbună” în Polivalentă eşecurile în faţa Craiovei Maxima

În anii 80, Universitatea Craiova, şi îndeosebi Sorin Cârţu le-au dat mari bătăi de cap grecilor de la Olympiakos Pireu, echipă eliminată în două rânduri de Craiova Maxima din cupele europene. În 1981, Ştiinţa o scotea din primul tur al Cupei Campionilor Europeni pe Olympiakos, după 3-0 pe Central, goluri Cârţu, Irimescu şi Ţicleanu şi 0-2 la Atena. În acel sezon, alb-albaştrii ajungeau până în sferturile competiţiei, unde au fost eliminaţi de Bayern Munchen.

În 1984, după ce trecuseră de Betis Sevilla, craiovenii o eliminau în turul secund al Cupei UEFA tot pe „Oly”, cu un dublu 1-0, ambele reuşite aparţinându-i lui Sorin Cârţu, golgheterul all-time al Universităţii în cupele europene.

La mai multe de trei decenii de la acele vremuri de glorie, echipa de volei a Băniei, SCMU, a întâlnit formaţia similară a clubului Olympiakos Pireu, în optimile de finală ale CEV Cup. SCMU Craiova s-a calificat în această fază după ce trecuse de cehii de la Fatra Zlin, 3-0 în deplasare şi 2-3 în Bănie, în timp ce grecii au trecut mai uşor de estonienii de la Parnu, 3-1 şi 3-0.

Partida care a adus în Sala Polivalentă peste 1.000 de fani a fost spectaculoasă şi a durat 133 de minute şi cinci seturi, iar la final scorul a fost SCMU Craiova – Olympiakos Pireu 2-3 (21-25, 25-16, 19-25, 25-22, 12volei-15). Dacă în dubla din 1984 la Olympiakos a evoluat şi un jucător cu dublă cetăţenie, greco-română, Giorgios Zindros, care şi jucase la Universitatea Craiova, de această dată elenii au avut un român în echipă, pe Andrei Spânu, care a reuşit de altfel şi cele mai multe blocaje. Căpitanul Laurenţiu Lică a fost jucătorul care a făcut cele mai multe puncte (26), iar ucraineanul Klyamar, tot de la SCMU, a fost cel mai bun la servă şi la preluare. Returul va fi pe 15 decembrie, în sala „Melina Merkuri Rentis” din Atena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER