Oprea, medaliat cu aur la Balcaniadă

Sportivul de la CSM Craiova, Marian Oprea a câștigat medalia de aur pentru cel mai bun salt în lungime la Campionatul Balcanic de Atletism. Balcaniada se desfășoară, în acest sfârșit de săptămână, pe Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești.

Marian Oprea a debutat cu cea mai lungă săritură din competiție. „Struțul”, așa cum mai este cunoscut, a sărit 7.78 metri. În aceeași probă, românul a mai sărit 7,68 metri și a ratat patru încercări după ce a depășit linia. La final, aproximativ 30 de copii l-au asaltat pe Oprea, au făcut poze cu el și i-au cerut autografe.Pe locul al doilea s-a clasat bulgarul Denis Eradiri, iar medalia de bronz a fost câștigată de turcul Alper Kulaksiz. La săritura în lungime, competitorii au la dispoziție șase încercări. Dintre acestea, este luată în considerare cea mai bună.

În prima zi, atleții români au câștigat 17 medalii, nouă de aur, șase de argint și două de bronz. În afară de Oprea, tot de la CSM Craiova au mai concurat și soții Sorescu, însă Cosmin (aruncarea ciocanului) și Ileana (aruncarea discului) au terminat pe locurile șase și patru.

Astăzi, Marian Oprea concurează la triplu salt, iar Florina Pierdevară de la CS Universitatea va alerga la proba de 1.500 de metri.

La Balcaniada de Atletism participă sportivi din 15 țări. Aceasta se organizează din 1929, iar în România nu mai fusese de 24 de ani.

 

Denis Șchiopu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER