Pascu: „Spectatorii trebuie să înțeleagă că un asemenea meci nu trebuie ratat”

Echipa de volei masculin SCM Craiova se pregătește pentru meciul retur din prima fază a Cupei CEV, cu Partizan Belgrad. Antrenorul craiovean Dănuț Pascu și voleibaliștii Petar Turanjanin și Florin Voinea au participat în această dimineață la o conferință de presă și au vorbit despre partida cu sârbii.

voleiDănuț Pascu: „În Cupa CEV participă echipele care s-au luptat pentru titlu în țara lor și nu au cum să fie echipe slabe în această competiție. Noi am jucat în urmă cu o săptămână la Belgrad, cu Partizan. Voleiul sârbesc are un nivel foarte ridicat, cu jucători de valoare. Sârbii arată întotdeauna determinare și săptămâna trecută am văzut asta. Am început slab, cu două seturi pierdute, dar după aceea am jucat la adevarata noastră valoare. Am pierdut la mare luptă, 3-2, după un joc frumos, cu resturnări de scor”.

„La Craiova avem prima șansă, dar suntem conștienți că ne așteaptă un meci foarte greu. Cei de la Partizan își vor lua măsuri tactice pentru a forța victoria pe terenul nostru. La fel vom face și noi și pot să garantez că va fi o partidă spectaculoasă. Mă bazez pe aportul spectatorilor, care trebuie să înțeleagă că în cupele europene este alt nivel și că un asemenea meci nu trebuie ratat”, a mai spus Pascu.

„În caz de 3-2, se va juca un set decisiv”
Antrenorul a explicat și care sunt situațiile în care echipa Craiovei se poate califica: „Conform regulamentului, trebuie să câștigăm cu 3-0 sau 3-1 ca să ne calificăm. În caz de 3-2, la fel cum a fost în tur pentru adversari, se va juca încă un set decisiv, care se numește „setul de aur” și se încheie la 15.

Petar Turanjanin, care s-a născut în Belgrad și și-a început cariera la Partizan, a spus: „Adversarii noștri au o echipă bună, cu tradiție, dar fără experiență. Miercuri va fi șansa noastră să ne calificăm. Îmi pare rău pentru că la Belgrad am avut un debut slab de meci și cred că dacă începeam mai bine, probabil am fi câștigat cu 3-0 sau 3-1. De asemenea, cred cu tărie că ne putem califica”.

Florin Voinea: „Întâlnim o echipă tânără, cu potențial, care joacă un volei de calitate. Acest lucru, însă, nu trebuie să ne sperie, trebuie să ne motiveze să jucăm bine și să ne calificăm. Sperăm ca plusul de experiență pe care îl avem să se vadă și pe tabelă. Îi așteptăm pe suporteri alături de noi pentru că vor avea ce să vadă. Cu ajutorul oamenilor, am putea să profităm de lipsa de experiență a adversarilor noștri. Cred că pentru ei ar fi o presiune în plus. Îi așteptăm să ne încurajeze pe tot parcursul meciului.

Meciul retur dintre SCM Craiova și Partizan Belgrad va fi miercuri, la 19:15, în Sala Polivalentă din Craiova.

Denis Șchiopu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER