Pe 16 iulie, Craiova renăscută joacă cu Rapidul mort

Clubul Sportiv sub egida căruia Universitatea Craiova a obținut nouă din cele zece trofee majore din istoria sa revine în prim-planul fotbalului românesc cum nu se putea mai bine, cu un derby al echipelor care teoretic ar fi trebuit să renască din propria cenușă, cu Rapid.OLYMPUS DIGITAL CAMERASpunem ”teoretic” pentru că Rapidul, deși și-a câștigat la TAS dreptul de a juca în Liga I, e într-o situație parcă mai grea ca oricând. Lotul nu s-a reunit nici până la această oră (de fapt, nici nu se știe exact ce jucători se vor întoarce la antrenamente sau cine îi va antrena), și chiar dacă s-ar reuni, au interzis să se pregătească la Pro Rapid din cauza lui George Copos, care a blocat accesul echipei în baza pe care o deține după ce clubul Rapid s-a implicat ca parte civilă în dosarul transferurilor, în care fostul patron (sau actualul, cine mai știe?) al giuleștenilor a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Rapidiștii sunt în expectativă momentan, fostul secund Renzo Rossi anunțând că un afacerist italian a preluat deja clubul (și, conform surselor noastre, de data aceasta informația este pe bune). Vor mai trece ceva zile sau chiar săptămâni până când patronul italian va ”intra în pâine”, însă, așa că debutul de sezon pe 16 iulie pare compromis.

Prin urmare, presiunea e pe Universitatea Craiova, care este deja privită de media drept una dintre forțele viitorului sezon al Ligii I, o echipă care nu are voie să se încurce de un Rapid aflat, cel puțin pentru moment, într-o situație dezastruoasă.

Pe 2 iulie, poimâine adică, Maxima Sport va fi prezentă la tragerea la sorți pentru noul sezon de Liga I (ce va fi transmisă în direct doar pe Look TV) și vă va ține la curent în legătură cu programul Științei pentru viitorul sezon. Tot miercuri oltenii își vor afla și adversarul din optimile Cupei Ligii de sâmbătă 19 iulie, în caz că vor trece de Rapid. Optimile și sferturile Cupei Ligii se vor desfășura într-o singură manșă, pe terenul echipei extrase prima. Este posibil așadar ca pe 19 iulie să debutăm pe Oblemenco în fața unui adversar puternic din Liga I. Semifinalele vor fi tur-retur, iar finala se va disputa pe Arena Națională. Anul acesta competiția va fi una doar pentru palmares și pentru banii puși în joc de sponsori (aproximativ 1,5 milioane de euro), câștigătoarea ei nebeneficiind de un loc de cupă europeană; abia începând cu sezonul 2015-2016 Cupa Ligii va asigura prezența în Europa League.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER