Pe ce stadioane vei cânta pentru Știința în sezonul viitor

1 rapid

Cu patru etape înainte de finalul stagiunii, șase echipe se bat pentru cele trei locuri de deasupra liniei care separă Liga I de Liga a II-a.

 

La primul sezon de la revenirea în fotbalul mare, Universitatea Craiova și-a atins de ceva timp principalul obiectiv, anume menținerea în divizie. Mai mult, prin șirul impresionant de 19 meciuri fără înfrângere, are șanse reale la podium. Rezultatele din ultimele cinci runde au făcut ca această luptă să fie mai antrenantă. Firesc, din sezonul viitor se preconizează un obiectiv mai îndrăzneț, adică o clasare și mai înaltă în ierarhie. Pentru a o atinge va avea nevoie, atât în meciurile de acasă, cât și în cele din deplasare, de susținerea suporterilor. Pe ce stadioane se va auzi „Suntem cei mai buni dintre români, suntem olteni, și întotdeauna vom striga Hai, Știința!“?

Dacă soarta fotbalului nu va mai fi stabilită prin birouri, cu reveniri asupra deciziilor de depunctare (CFR Cluj) ori retrogradări subite (scandalul arbitrilor la ASA Târgu Mureș) știm opt din cele 13 echipe care rămân în divizie alături de Știința: ASA, Steaua, Petrolul, Astra, Botoșani, Viitorul, Dinamo, CSMS Iași.

Deși mai sunt cinci runde din play-off-ul promovării, ACS Poli Timișoara și Voluntari bat tot, așa că e destul de clar că vor fi la anul în A.

Cu patru runde înainte de finalul sezonului, singura enigmă rămâne care vor fi cele trei echipe care se vor salva. Se bat pentru trei locuri de deasupra liniei Pandurii, Chiajna, Brașov, Mediaș, U. Cluj și Rapid. Iar baremul pentru menținere este pe undeva pe la 39-40 de puncte.

Punctele acumulate până în acest moment

Pandurii 35

Chiajna 34

Brașov 32

Mediaș 31

U Cluj 31

Rapid 30

 

Programul celor 6 echipe:

Pandurii: Brașov (a), Botoșani (d), CSMS Iași (a), Rapid (d)

Chiajna: Steaua (d), Viitorul (a), Mediaș (d), Petrolul (a)

Brașov: Pandurii (d), Steaua (a), Viitorul (d), Mediaș (a)

Mediaș: ASA (a), Dinamo (d), Chiajna (a), Brașov (d)

U Cluj: Petrolul (d), Astra (a), Oțelul (d), Ceahlăul (a)

Rapid: Ceahlăul (d), Universitatea Craiova (a), CFR Cluj (d), Pandurii (a)

 

 

Pandurii, cu 35 de puncte, stau cel mai bine între echipele care luptă pentru salvare și depind practic de ei, având două directe cu Brașov și Rapid. În ciuda evoluțiilor oscilante, valoarea lotului este net superioară celei a brașovenilor. În mod normal cele 3 puncte cu Brașov le sunt la îndemână. Botoșaniul e un teren extrem de greu pentru vizitatori, presupunem că nu obțin nimic. Iașiul va veni la Pandurii fără motivație, deci încă trei puncte. Astfel, înaintea meciului cu Rapid, Pandurii ar avea deja 41. Salvați.

Va fi o minune ca gruparea din Chiajna să obțină ceva cu Steaua. Cu Viitorul, în schimb, cele trei puncte sunt ca și luate, dacă ținem cont de relația bună dintre cele două echipe care împart același stadion. Directa cu Mediaș va fi pe viață și pe moarte, mergem pe ideea împărțirii punctelor. Iar Petrolul, cu grave probleme financiare, vine demotivată în ultima rundă. 7 puncte și cu cele 34 ajungem la 41. Salvați.

FC Brașov are două etape de foc, cu Pandurii și Steaua, din care îi va fi dificil spre imposibil să scoată puncte. Nici deplasarea în care va întâlni echipa lui Hagi nu se anunță la îndemână, dar să presupunem că se repetă minunea din Bănie. Plus un punct după un meci de luptă cu Mediaș. În total 36.

Și Mediaș are un program greu: ASA e super-motivată, joacă fiecare meci cu titlul pe masă, iar valizele lui Becali sunt de domeniul trecutului. Mizăm pe surpriză în Ștefan cel Mare, împotriva unui Dinamo fără obiectiv, și două puncte din „directe“. Deci 36.

Petrolul pe o Arenă a Lupilor depopulată nu sperie pe nimeni. Are cinci înfrângeri în ultimele cinci jocuri de acasă. U Cluj va juca la ciupeală și va ciupi cele trei puncte. Mai greu le va fi ardelenilor cu Astra lui Șumudică, care bate tot. Din meciurile cu Oțelul și Ceahlăul, deja retrogradate, se pot obține toate punctele. Așadar 31 cu 9, în total 40. Salvați

Rapid are patru finale și e la mâna oltenilor. Prima, la Piatra Neamț, se anunță câștigată. Cu Universitatea, dornică să-și recapete forma și să prindă podiumul, maxim un punct. CFR Cluj nu mai are motivație, așteptând decizia UEFA privind depunctarea. Dar în ultimele 7 etape a pierdut doar o dată, contra rivalei locale U Cluj. Anticipăm tot o remiză. Și, să presupunem, o victorie împotriva Pandurilor salvați. Se ajunge la 38 de puncte.

 

Potrivit previziunii de mai sus, Pandurii, Chiajna și U Cluj ar rămâne în ligă, iar Brașov, Mediaș și Rapid ar pica în B.

În aceste condiții, Chiajna ar avea cel mai vizitat stadion din Liga 1. După Viitorul și Concordia, și Voluntariul anunțând că va evolua până la construirea stadionului propriu pe sinteticul din comuna ilfoveană. Cea mai lungă deplasare a suporterilor craioveni rămâne Botoșaniul, iar cea mai scurtă Târgu Jiu. Pe hartă reapare ca punct de interes Timișoara.

 

Previziune asupra hărții Ligii 1 pentru sezonul 2015-2016

Oltenia: Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu

Muntenia: Steaua, Dinamo, Chiajna, Voluntari, Viitorul, Petrolul, Astra

Banat: Timișoara

Ardeal: ASA Târgu Mureș, U Cluj

Moldova: Iași, Botoșani

2 comentarii la articolul Pe ce stadioane vei cânta pentru Știința în sezonul viitor

  1. sol spune:

    sunt curios, cum ar putea evolua 3 echipe pe acelasi stadion concomitent?

    • Tarabostes spune:

      Se joaca de vineri până luni în aceeși etapă. Ar intra chiar patru echipe gazdă pe același stadion…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER