Portugheza la putere

Portugalia a învins Franța contrar tuturor așteptărilor, chiar la Paris, în finala Euro 2016. A fost prima victorie a roș-verzilor într-un turneu major. Un triumf al muncii și seriozității puse în slujba talentului indiscutabil. Strict individual, portughezii sunt fotbaliști mai tehnici și mai creativi decât adversarii lor de ieri. Singura problemă a portughezilor este că, uneori, sunt mai latini chiar și decât francezii. Adică mai leneși, mai superficiali, mai capricioși, mai lipsiți de consistență. Nu a fost cazul aseară. În ciuda faptului că ”chirurgii” francezi l-au rezolvat pe cel mai bun jucător al lor (Ronaldo a părăsit terenul în urma intrării criminale a lui Payet din minutul 7), portughezii au luptat și au câștigat meritat, cu un gol marcat în prelungiri, urmare a două ocazii imense.

nuno-rocha-si-fay-2Asta ne amintește că Știința are și ea patru vorbitori de portugheză în lot. Nu, nu vă grăbiți. Nu ne referim la Rambé, deși presa a scris că vârful lui Belenenses și Braga s-ar fi înțeles cu conducerea Universității. Negocierile sunt reale, însă rămâne de văzut dacă Rambé va și semna, în cele din urmă. Ne refeream la faptul că Acka este și el un vorbitor foarte bun de portugheză, urmare a relației de prietenie cu Nuno Rocha, Kay și Madson. Cei patru sunt printre cei mai talentați componenți ai lotului Craiovei, dar fanii sunt uneori nemulțumiți de ei.

Nu putem decât să sperăm că „portughezii” noștri vor învăța de la noua campioană a Europei. Ne gândim mai ales la Nuno Rocha, un jucător cu un potențial imens, dar care uneori are fluctuații care îi pot afecta cariera. Ceva ne spune, însă, că Rocha și colegii lui vorbitori de portugheză vor avea un sezon comparabil cu cel al lui Ronaldo & Compania, grație noii conduceri tehnice a echipei. Mulțescu s-a dovedit un antrenor ofensiv și conducerea clubului îi acordă mână liberă 100%, iar asta s-a văzut în amicale. Ne despart două săptămâni de primul meci oficial, sperăm să se vadă și atunci.

5 comentarii la articolul Portugheza la putere

  1. ipsilante spune:

    Soc pentru francezi care deja cautau loc unde sa-si puna Cupa! Era doar o problema de scor si 90 de minute plus alte cateva. Cel care ii putea incurca, Ronaldo, a fost extirpat, fara mila, dupa o incercare ratata, inca din min.7, conform planului, probabil. Nu le-a iesit arogantilor! Portugalia a jucat tactic si tehnic, ireprosabil. Acum EA este Campioana Europei! BRAVO PORTUGALIA! FORZA STIINTA!

  2. Dan spune:

    Bună ziua, băieții din Redacție, știți cumva Rambe se va prezenta astăzi la ora 18 la antrenamentul Universității? Cei de la Micapi susțin că atacantul este de Joi în Craiova, iar astăzi se va prezenta la antrenamente! Pare un jucător bun, să sperăm că va marca multe goluri. Hai Știința.

  3. Bogdan spune:

    E adevarat ca l-am luat pe portarul Draghia de la Rapid?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER