Putem! Să și vrem!

Are și Mititelu un mic merit la Universitatea Craiova, după atâtea timp: mulțumită petardelor lui la care (incredibil dar adevărat) mulți încă mai pun botul, echipa a beneficiat de o perioadă de liniște pe plan sportiv. Antrenamentele din această săptămână s-au desfășurat bine, programate în general la aceeași oră cu meciul de astăzi. În afara micilor probleme de ordin fizic cu care se confruntă Zlatinski, Madson, Ivan și Achim (care totuși pot apărea în teren, dar probabil nici unul pe întreaga durată a partidei), lotul Craiovei este întreg și valid. Cel mai probabil, astăzi (de la ora 18:30, pe Extensiv) vom vedea formula:

Bălgrădean – Dumitraș, Popov, Acka, Vătăjelu – Băluță, Mateiu, Tîrnăcop, Nuno Rocha – Bawab, Curelea

La picioarele lui Alex! Mateiu crește de la meci de meci și seamănă tot mai mult cu mijlocașul box-to-box de care avem nevoie.

La picioarele lui Alex! Mateiu crește de la meci de meci și seamănă tot mai mult cu mijlocașul box-to-box de care avem nevoie.

Zlatinski nu este încă la 100% cu pregătirea și doctorul le-a cerut antrenorilor să nu-l folosească mai mult de o repriză, de preferat 30 de minute, așa că cel mai probabil îl vom vedea intrând undeva în minutul 60. Mai sunt trei mici semne de întrebare, în rest:

– Băluță sau Bancu pe dreapta? Bătălia dintre olteni de pe extrema dreaptă s-ar putea tranșa în favoarea lui Bancu, curând. Deși foarte muncitor și cu plusuri certe la capitolul dăruire, Băluță nu reușește, ca și sezonul trecut, să aibă consistență în joc: pierde multe mingi, centrează slab și nu finalizează satisfăcător (cu șut periculos sau pasă de gol) nici o fază. De partea cealaltă, piesă de bază în angrenajul din turul sezonului trecut, Bancu are încă mici probleme de reacomodare, dar cu toții îl așteptăm să facă pasul înainte față de sezonul trecut și să devină nu doar titular incontestabil la Știința, ci și om cu prezențe în Națională.

– Tîrnăcop sau Ferfelea în centru? Cu Tîrnăcop indisponibil, la Dinamo, Ferfelea a făcut un joc bun, dar parcă lipsit de sclipirea pe care o așteptăm de la el. Ca și până acum, mai degrabă Bawab s-a ocupat de creație și ”ultima pasă”, Ferfelea mulțumindu-se (probabil și la indicațiile antrenorilor) cu pase ”corecte” și mai puțin curajoase. În condițiile în care Cârțu și Săndoi așteaptă mai degrabă disciplină și recuperări de la colegul lui Mateiu din linia mediană, este de așteptat ca, până la intrarea în formă a lui Zlatinski și Madson, tot vechiul Tîrnăcop să ne facă jocul la mijloc. De altfel, încă de la începutul sezonului Ferfelea a fost privit ca o alternativă la postul lui Bawab (al doilea vârf) decât la cel de mijlocaș central.

– Curelea sau Herghelegiu în față? Nici unul dintre cei doi nu a arătat mare lucru până acum, deși li s-au oferit șanse egale (aproximativ 90 de minute jucate de căciulă, în două meciuri). Deși par ieșiți din formă amândoi, Curelea are de partea sa experiența și un joc mult mai fizic, care le poate da mai multe bătăi de cap fundașilor adverși. Herghelegiu nu pare momentan nici vârful de careu puternic și bun la jocul aerian, nici puncheorul vitezist care să se desprindă din marcaj și să facă diferența. În această a doua calitate îl așteptăm mai degrabă pe Ivan, care însă e nepregătit și va juca timp de aproape jumătate de an cu o cască de protecție;

Adversarii

Deși toată lumea se aștepta ca ASA să fie cea care are probleme, dintre echipele care se anunțau pretendente la titlu, Astra este cea care nu-și găsește cadența. Pierderea mai multor jucători în vară, plus plecarea iminentă a lui De Amorim, Alibec și chiar Budescu sunt elemente destabilizatoare, dublate de o campanie de transferuri nu tocmai inspirată, cu Șumudică părând să-și cimenteze locul pe bancă prin aducerea de jucători proprii, majoritatea de la Chiajna. Cele mai mari probleme le are Astra în zona centrală, la mijloc și în defensivă. Geraldo pare copleșit de vârstă, Găman ieșit din formă, în timp ce, în fața lor, Lovin și Boldrin nu sunt un cuplu de închizători cu care să-ți poți depune candidatura la titlu. Nici partea dreaptă a defensivei nu stă prea bine la giurguveni, de aceea îl așteptăm pe Rocha cu un meci mare astăzi.

Atmosfera

În ciuda înfrângerii cu Dinamo de vineri, organizatorii se așteaptă la mai mulți spectatori cu Astra decât au fost în prima etapă, cu Botoșani. Vremea este ceva mai răcoroasă decât acum două săptămâni, iar la confortul termic sporit se adaugă și o curiozitate a suporterilor: îl va face Zlatinski uitat pe Brandan? Vor repeta Popov și Acka prestația de cuplu excelentă din prima etapă, cu Botoșani? Și, desigur, Bawab va fi prinț, cum a fost de nenumărate ori, sau cerșetor, cum de asemenea i se întâmplă să fie? Oricum ar fi, Universitatea are nevoie ca de aer de cele 3 puncte astăzi. După trei etape în care nici o echipă nu a strâns maximumul de puncte, o victorie cu Astra ar pune Știința unde o așteptăm cu toții: în plutonul din frunte.

6 comentarii la articolul Putem! Să și vrem!

 1. Tarabostes spune:

  Înclin să cred că va fi un meci câștigat prin prisma oboselii fizice acumulate de Astra, a lipsei de omogenitate în lotul giurgiuvenilor, dar și prin faptul că au câțiva jucători ieșiți din formă.
  Cum în ultimele partide nu au marcat decât un singur gol/meci prin Budescu, ecuația ar fi simplă: marcaj draconic la Budescu și să marcăm de două ori…

 2. ipsilante spune:

  Dupa cinci meciuri fara gol inscris, fotbalistii de la Stiinta sint DATORI! Meci cu o echipa excelenta, ASTRA, care si ea are un start ratat. Fiecare, dintre cele doua cluburi, declarau prin oficiali ca TREBUIE sa castige, pentru a-si ameliora situatia critica din clasament si a-si linisti suporterii. Jocul va fi disputat si se va juca la victorie, probabil… La ce a aratat pana acum Stiinta, cred ca stadionul nu va fi luat cu asalt, desi imi doresc acest lucru. Sa speram ca vom sparge gheata, vom inscrie si vom si castiga. FORZA STIINTA!

 3. Bogdan spune:

  Boss, Mateiu in 10 vieti nu o sa fie box-to-box. Nu vreau sa fiu vulgar ca as spune eu unde creste Mateiu de la meci la meci. Baluta ala e din alt film de 1867 de etape, dar valoreaza 850 mii de euro pe Transfermarkt. Rusineeeeeeeeee.

 4. Bogdan spune:

  Redactia…mai tineti minte cand mi-ati zis ironic sa ma uit la videoclipuri pe YouTube cu Boldrin. L-am vazut in direct cum ne-a umilt. E bun si Ferfelea asta, mai ales la penalty-uri!!! Hai cu B…

 5. Bogdan spune:

  Decat mercenari care ne castiga meciurile, mai bine tineri de perspectiva care pierd dramatic. Nu??

 6. craiovan spune:

  Eu zic ca Sorinel va pleca fara victorie, cel tarxiu dupa 6-7 etape! Vina este insa a celui ce a aruncat banii pe petarde de jucatori, acel agronom din Urziceni, alintat Waterboy. Carpa de Napoli are 7 p, cu in buget pe jumatate, dar Iasiul are presedinte de club. Prunea stie fotbal, stie management! E clar ca vom pierde la Turgu Mures, buget 60% fata de al nostru, nu vom invinge nici Chiajna in Banie! Patronii trebuie sa se trezeasca sa aduca presedinte profesionist, daca nu, retrogradam! Hai Craiova!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER