Rapid – Steaua 1-3, aroganță roș-albastră

”Nu trebuie să ne umflăm mușchii că am bătut pe Rapid, Rapidul nu mai e ce-a fost, am avut 10.000 de ocazii”, a declarat Alexandru Chipciu după meciul câștigat de Steaua cu 3-1 în Giulești. Deși, într-adevăr, steliștii au avut foarte multe ocazii de gol, Rapidul a deschis scorul și, la 1-1, chiar a avut ocazia să dea lovitura de teatru prin Ciolacu. Două gafe ale lui Bornescu și o apărare naivă, însă, i-au făcut să piardă cu 3-1 și noul patron din Republica Moldova nu iesti foarti fierișit.

Dacă despre Rapid e greu de spus că a avut vreo coerență tactică, puștii de sub pod jucând mai mult din poftă de fotbal (și eventual de mâncare) și ambiție, Steaua continuă 4-2-3-1-ul foarte elastic din perioada Reghecampf, cu un vârf foarte mobil (Keșeru schimbat cu Iancu), extreme viteziste, dar o linie cam firavă în fața apărării, unde Prepeliță și Stanciu nu se pot compara cu mijlocașii Craiovei sau ai Pandurilor, ca să nu mai vorbim de cei ai Astrei sau Petrolului. E drept, acolo va reveni excelentul Filip, folosit ieri de Gâlcă fundaș central, din cauza absențelor lui Gardoș și Varela. Jocul Stelei a făcut un salt calitativ evident atunci când Chipciu și Tănase le-au luat locul lui Vâlceanu respectiv Pârvulescu.

Steaua se pregătește de o deplasare infernală în Kazakhstan și toți ochii oltenilor sunt pe meciul din prima manșă cu Aktobe. Având în vedere sumele uriașe de bani implicate, mai mult ca sigur că, dacă Steaua nu va învinge pe terenul kazahilor, vor folosi garnitura a doua în meciul de sâmbătă cu Craiova, ceea ce, alături de disputarea cu porțile închise a meciului, ar face-o pe Universitatea favorită.

2 comentarii la articolul Rapid – Steaua 1-3, aroganță roș-albastră

  1. adrian spune:

    Pai cu garnitura a doua batura Rapidul in Cupa Ligii..

  2. Rodion spune:

    Invingem in Ghencea!! Ar fi un miracol, dar il meritam!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER